Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Cool art in Oslo.
Photo: VisitOSLO

muteplay/pauseplay/pause

Isabella utforskar Oslos konstscen

Munchmuseet, Vigelandsparken och gatukonst, konserter med Kygo och A-ha samt ett besök på Oslos operahus är några av de saker #visitoslo2018-gänget hann med under besöket i Norges huvudstad.

Mingel i kulturvärlden

Om en stads själ består av dess konst, kultur och musik så får man hålla med om att Oslo har en riktigt stor själ.

Flera av gästerna från #visitoslo2018 har lagt upp bilder på Instagram som visar vad Osloborna pratar om, bryr sig om och dansar till just nu.

Var och en av de tio gästerna hade en Oslobo som vän under besöket, och redan innan de landade hade de kontakt med varandra genom Skype och sociala medier. Oslovännerna planerade också in flera överraskningar.

En japansk-norsk koppling

Italienska Isabella Allievi bor i Japan. Hon berättar att en av hennes favoritplatser i hemstaden Tokyo är Fuglen café, som har en motsvarighet i Norge. På caféet har hon träffat flera från Fuglen Oslo.

”Jag blev både förvånad och glad att få Einar från Fuglen Oslo som min Oslovän. Vi kollade in 1930-talskonsten i stadshuset och var på Kulturhuset. Det var ett ställe jag gillade starkt för att man både kan ta en kaffe och äta eller gå på konsert. Vi såg också den stora konstsamlingen på Astrup Fearnley-museet, som ritades av arkitekten Renzo Piano. Museet ligger i Aker Brygge på Tjuvholmen, ett modernt område som känns helt  annorlunda än resten av stan.”

Hur skiljer sig Oslo från andra huvudstäder?
”Oslo är en stad för de unga, med massor att göra och många evenemang. Här är fullt med trevliga barer, restauranger, kulturevenemang och museer.”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO / Didrick Stenersen

Brasilianska Clara möter gatukonsten i Oslo

#visitoslo2018-gästen Clara Morrison från Brasilien tog sig an Oslos gatukonst.

”Eftersom jag är utomhusfotograf som arbetar med naturligt ljus var jag såklart intresserad av Oslos gatukonst. Min Oslovän Aga förstod det och visade mig en del stadens alternativa konstscen och gatukonst. Jag fick träffa den Oslobaserade gatukonstnären Adrian Platkovsky och det var en kul överraskning. Jag har lärt mig att gatukonstscenen i Oslo är ganska brutal, men det är lätt för alla att uppleva konst både på gallerier och på gatorna.”

Hur skulle du sammanfatta ditt besök i Oslo?
”Vacker arkitektur och stor natur. Oslo är verkligen värd ett besök.”

“Oslo är en stad för de unga, med massor att göra och många evenemang”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO / Didrick Stenersen

Adriana från Rumänien om konsten i Oslo

”Min personliga Oslovän var någon jag bara kände till på Instagram, men hon visade sig vara riktigt varm och välkomnande. Hon berättade om skulpturerna i Vigelandsparken, och så fick vi en guidad tur om Edvard Munch. Det var stort att få se Skriet och resten av samlingen.”

#visitoslo2018-gänget gjorde även ett besök på Oslos Operahus, för att se varför arkitekterna från Snøhetta har fått så mycket uppmärksamhet utomlands. Sedan blev det konsert med A-ha och Kygo innan de fortsatte att utforska Oslo.

Följ Isabella, Clara och Adriana på Instagram:
Isabella: hajimemashiteisabella
Clara:  miss_morisson_in_the_house
Adriana: anda_stanciu

Läs mer om äventyren i Oslo

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen