Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
SKAM tour in Oslo.
Photo: VisitOSLO

muteplay/pauseplay/pause

Zélia på upptäcktsfärd i SKAM-staden

Zélia ville se staden där hennes favoritserie utspelar sig och det fick hon, som en av tio personer som bjöds in till Norges huvudstad av VisitOSLO.

Zélia Monteiro från Paris fick inte bara besöka flera ikoniska platser från SKAM, hon fick dessutom träffa en av huvudrollsinnehavarna i den omåttligt populära tv-serien.

“Det var ärligt talat en av de bästa resorna jag varit på någonsin.”

En parisare i SKAM:s fotspår

Hur kom det sig att du började följa tonårsdramat SKAM?
“Det var mycket snack om SKAM på Twitter, men jag tänkte inte titta eftersom jag inte gillar att göra som alla andra. Men jag var ändå nyfiken och helt plötsligt hade jag sett hela första säsongen. Jag blev direkt kär i alla karaktärerna, jag gillade hur serien har filmats och att den känns annorlunda, geniun och inspirerande.”

Skådespelaren Henrik Holm från SKAM kom förbi när du satt på Kaffebrenneriets café.
”Jag blev helt paff när jag satt inne på caféet och såg honom utanför. Jag tänkte ’herregud’ för mig själv, tittade på filmteamet från VisitOSLO och undrade vad de hade hittat på. Det var jättekul och efter det fick jag besöka platser där SKAM spelades in, som skolan karaktärerna går i.”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO

Hur är verklighetens Oslo jämfört med hur du upplevde staden genom SKAM?
”Jag tror att SKAM säger mycket om Norges kultur och skolor, men den fokuserar inte på det vackra landskapet. Det kändes också annorlunda eftersom SKAM inte filmades när det snöade, och inte heller i barer, på restauranger och vid turistattraktioner. Det gjorde att jag upptäckte ett helt nytt Oslo.”

Vad mer upplevde du i Oslo som du inte har upplevt någon annanstans?
”Jag gick barfota genom snön i bikini när det var ungefär en grad ute, för att komma till bastun där VisitOSLO-gruppen skulle träffas. Efter att ha blivit varm i bastun fick vi välja att hoppa i fjorden eller i en badtunna med iskallt vatten, och jag valde tunnan. Jag lovar dig, det är något jag bara hade kunnat göra här i Oslo.”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO

Finns det något mer som är speciellt med Oslo?
”Man kan andas ren luft här och det är ovanligt för en huvudstad. Det är också kul att det inte är så många turister, eftersom man får höra mycket norska på gatorna.”

Vad tog du med dig hem från Oslo?
”Jag tog med mig mitt liftkort, min biljett till och från flygplatsen, mitt Oslo Pass och biljetten från Kygo-konserten. Det är mina souvenirer som jag vill tänker behålla. Jag köpte också en norsk flagga och den norska barnboken ’Julius på sydentur’ eftersom jag spontant blev inspirerad att lära mig språket.”

Vilken smak från Oslo kommer du att minnas mest?
”Jag fick chansen att äta på trevliga Itamae sushibar på Kamai. De serverade ostron, vilket jag aldrig hade provat och jag älskade det verkligen, så det glömmer jag aldrig. Fiskkakorna och ölen var jättegoda. Det finns massor med goda ölsorter i Oslo.”

Kamai, Oslo
Kamai, Oslo.
Photo: VisitOSLO

Har du några råd till någon som ska besöka Oslo för första gången?
”Besök museerna och parkerna och se alla turistattraktioner, men ta dig även tiden att strosa runt och tappa bort dig på gatorna. Mingla med Osloborna och lär dig hur man hälsar på norska. Alla är så välkomnande, trevliga och roliga. De kan vara lite blyga i början men så snart du har brutit isen kommer du upptäcka ett underbart folk. Njut av de gröna ytorna, den lokala maten och drycken. Ha en lite mer avslappnad inställning än när du besöker storstäder som Paris och New York. Oslo handlar om att upptäcka saker du inte ens visste fanns. Det var ärligt talat en av de bästa resorna jag varit på någonsin.”

Läs mer om äventyren i Oslo

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen