Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Nydalen
Nydalen.
Photo: Chris Arnesen/visitnorway.com

Här kommer ingen undan! Gå på Pokémonjakt i Oslo och upptäck samtidigt några av stadens coolaste stadsdelar och mest kända landmärken.

Text: Kjersti Vangerud
Foto: Chris Arnesen

Pokémon GO som turistguide

De finns överallt. På gatorna, i affärerna och i parkerna. Folk som går omkring med näsan i mobilen i hopp om att nästa Pokémon ska dyka upp.

Lloyd Jason Arcilla (31 år) var en av de mest kända Pokémon-spelarna i Norge. "Under den första månaden såg jag mer av Oslo än jag någonsin gjort tidigare, trots att jag hade bott här i flera år. I början kunde jag jaga Pokémon i 30 timmar i sträck. Skorna blev helt utslitna eftersom jag var på språng hela tiden", säger han.

Nydalen

"Omkring 90 procent av alla pokestop ligger vid historiska monument, berömda byggnader och landmärken. Det är den perfekta guiden – även för såna som jag, som trodde att de redan känner till staden", förklarar han.

Jason ser också Pokémon GO som ett sätt att träffa nya människor. "Jag har fått massor med nya kompisar tack vare spelet, och det roliga är att det tilltalar människor i alla åldrar. Det är kul för hela familjen", säger han.

Även om man kan hitta Pokémon i hela staden är vissa ställen bättre än andra. Nedan finner du Jasons 5 bästa tips på Pokémon-platser i Oslo.

Är du redo med pokébollarna? Då kör vi!

 

Topp 5 Pokémon-platser i Oslo

Under varje tips hittar du rekommendationer på vad man kan se och göra i området.

1. Skulpturparken Vigelandsparken

En av Norges mest besökta attraktioner, med mer än en miljon besökare varje år, är också en av Oslos största Pokémon Go-platser. Parken är full av sällsynta Pokémon som kan vara svåra att hitta på andra ställen. Håll utkik efter Squirtle!

2. Nydalen och Akerselva

Nydalen har varit ett hett tips för Pokémon GO-jägare sedan spelet lanserades. Du kan förvänta dig en hel del mindre vanliga Pokémon, bland annat den populära Dratini. Om du följer Akerselva från Nydalen till Grünerløkka hittar du både massor av Pokémon, och massor av trevliga butiker, barer och restauranger.

3. Aker Brygge och Tjuvholmen

I det här området vimlar det av pokestop. På Tjuvholmen finns det till och med två pokestop bredvid varandra. Köp en glass, slå dig ner vid vattnet och beundra de vackra omgivningarna medan du spelar.

4. Karl Johans gate

I slutet av Karl Johans gate, Oslos största shoppinggata, ligger det kungliga slottet och ett antal pokegym. I början av gatan, vid Oslos centralstation, finns det också många pokegym att hålla utkik efter.

5. Nesoddtangen

Nesoddtangen anses vara en av de bästa Pokémon-platserna i hela Norge. Alla är ute efter Dragonite, Snorlax och Lapras - och här har du god chans att få tag på dem. Nesoddtangen ligger på halvön Nesodden, bara en kort båttur från Aker Brygge.
Om Pokémon GO

Pokémon Go är ett spel med så kallad förstärkt verkligen (augmented reality) som har förflyttat videospelet Pokémon och dess karaktärer ut i verkligheten.

Med hjälp av samma teknik som Google Maps använder går spelet ut på att fånga Pokémon som visas på verkliga platser via din mobil.

Spelet utvecklades av Niantic Labs och publicerades av Nintendo den 6 juli 2016.

Pokémon Go blev snabbt ett av de mest framgångsrika mobilspelen genom tiderna. Man kan spela med Android och iPhone.

Hitta rätt i Oslo

Använd kartan nedan för att ta reda på var Pokémon-platserna i artikeln ligger.

Fånga Pokémon här
Skulpturpark i Frognerparken med over 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland (1869–1943), deriblant kjente statuer som Sinnataggen , Monolitten… Read more
Vigelandsparken
Tvers gjennom Oslo, fra Maridalsvannet til Oslofjorden, renner Akerselva – et yndet rekreasjonsområde med en levende historie. Elven er… Read more
Akerselva
Tjuvholmen er et av Oslos nyeste nabolag. Et tjuetalls arkitekter og arkitektfirma har tegnet bygg til området, og slik har det blitt et amalgam av… Read more
Tjuvholmen
Kungliga slottet, HM Kung Harald V:s och HM Drottning Sonjas residens, ligger centralt i slutet på Karl Johans gate. Slottet byggdes i nyklassisk stil… Read more
Kungliga slottet
The Oslofjord
Nesoddtangen
Nesoddtangen is located on the Nesodden peninsula, just a short boat trip from Aker Brygge.
Nesoddtangen
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Ta del av våra topperbjudanden

  Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

  Läs också

  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen