Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Trysil Trysil
Trysil.
Photo: Jonas Hasselgren
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Cykelleder för stora och små

Familjevänliga Trysil satsar stort på cykling och har blivit ett uppskattat resmål för semestercyklister. Trysil Bike Arena har 100 kilometer naturliga singeltrack och kilometer efter kilometer med specialkonstruerade cykelleder.

Trysil Bike Arena

Många tänker på terrängcykling som ett smalt intresse för cykelfanatiker, men det stämmer absolut inte i Trysil – här kan alla hitta en stig som passar. Nybörjare kan köra in sig i tränings- och pumptrack-banorna tills de är redo att ta sig an parken Bike Arena. De lättare gröna och blå lederna passar de flesta, även barn som kan cykla utan stödhjul. Det finns också massor av naturliga stigar, och du kan ta skidliften upp till ett gäng spännande kurvor och svängar.

Så när vi säger att det finns något för alla menar vi något för alla – från nybörjare till proffs och från 6 till 60 år (eller mer!). Läs mer om Trysil Bike Arena och cykling i Trysil.

Magiskt flow

Mitt i cykelparken ligger Magic Moose. Det är en 7,5 kilometer långt cykelbana (faktiskt en av de längsta i Europa!) med hopp, vändningar, stenbelagda delar och långa träkonstruktioner. Mycket kul och massor av flow. Du kan köra på Magic Moose helt gratis, dygnet runt - det är dock lättast att ta sig dit när liften är öppen.

Maxat kul på Gullia

I det nya området Gullia hittar du cyklingupplevelser som inte finns någon annanstans. Gullia ligger centralt vid Trysil Turistsenter och består av gröna och blå leder med massor av roliga utmaningar. Genom den så kallade Sherwoodskogen kan man dessutom cykla på 350 meter träbroar. Upptäck din stil och hitta leder som passar dig. De specialkonstruerade cykelvägarna funkar även för de yngsta i familjen.

Säsong

Högsäsongen varar från 15 juni till 15 oktober. För övrigt är stigarna öppna så länge det inte snöar.

Summer in Trysil - nature's theme park

Allt på ett ställe

Trysil riktar sig till cyklister på alla nivåer, och satsar på att göra det lätt att cykla här. TrysilGuidene kan introducera dig till MTB-leder och hjälpa dig att förfina dina färdigheter. De erbjuder också guidade turer. Det finns boendemöjligheter precis vid cykelparken, du kan hyra all utrustning du behöver och äta på restauranger i närheten. Tillsammans med äventyr som forsränning, vandring, minigolf eller ridning i skogen får hela familjen uppleva en minnesvärd semester tillsammans.


Cykelevenemang i Trysil

Terrängcykling på Utflukt – 22-25 juni

Har man varit på Utflukt vet man att det är ett av landets största och bästa evenemang inom terrängcykling. Här kan alla, oavsett tidigare erfarenhet, kön, ålder och utrustning ta del av några av Norges finaste cykelstigar.

Cykelloppet Trysilrittet –  30 juni-1 juli

Trysilrittet erbjuder något för de flesta. Tävlingen består av ett terrängcykellopp, ett bergslopp och ett familjelopp. Den 75 kilometer långa huvudtävlingen fungerar som seedingslopp för Birkebeinerrittet och Grenserittet. Det går mest längs grusvägar, men det ingår också några roliga moment på stigar. Bergsloppet Topprittet är en utmaning för alla som får en kick av tuffa backar. Häng med på cykelfest!


Cykelerbjudande i Trysil

Mountainbike med hela familjen i Sherwoodskogen

Precis utanför Radisson Blu Resort Trysil börjar 20 kilometer preparerade cykelstigar som bara väntar på dig och din familj.

Välj en lätt grön stig eller en mer utmanande röd. Prova på cykling på velodrombana, specialkonstruerade trästigar och broar – några varv brukar räcka för att behärska tekniken och sen är man fast!

Cyklar kan hyras på Radisson Blu Resort Trysils sportbutik SportLodgen.

Pris från NOK 1 345 per natt (dubbelrum) inklusive frukost, matsäck till lunch och inträde till spa.


Cykelleder för stora och små


Reseinformation

 • Flyg

  Flyg

  Trysil ligger drygt 2 timmar med bil från Oslo Lufthavn. Det går expressbussar från flygplatsen och Oslo flera gånger om dagen, året runt.

 • Bil/buss

  Bil/buss

  Trysil ligger nära den svenska gränsen, bara en halvtimmes bilresa från Sälen.

  Det går expressbussar mellan Trysil, Oslo och Oslo Lufthavn året runt, flera gången om dagen. Resan tar ungefär 2,5 timme. Priser och tidtabeller finns på NOR-WAY Bussekspress webbsida.

 • Tåg

  Tåg

  Närmaste järnvägsstation är Elverum, cirka 70 kilometer från Trysil. Sträckan trafikeras dagligen av bussar.

  Tåget till Elverum tar cirka 2 timmar från Oslo, eller 5-6 timmar från Trondheim. Priser och tidtabeller finns på NSB:s webbsida.Läs också

Your Recently Viewed Pages