Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trail cycling in the mountains of Trysil
Trysil.
Photo: Peter Petrowskji
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Med över 100 kilometer cykelleder är Trysil en guldgruva för den som gillar MTB, men det är inte alltid så lätt att hitta rätt. Trysilguidene leder dig på rätt spår.

Det är en varm och solig dag, och cykellederna är snustorra. Utanför Radisson Blu Hotel står cykelguiden Robin von Braun, redo för en åktur. Han ska möta två åksugna mountainbikeåkare som har bokat en två timmars tur med Trysilguidene. Steve Glazebrook och Johan Persson ser fram emot dagens utflykt.

"I Trysil finns massor av bra leder, men det kan vara svårt att hitta dem", säger Johan Persson. "Trysilguidene kan området utan och innan, och känner till alla dolda pärlor". "De vet också var man får bäst förhållanden just på utflyktsdagen".

Planning a trail cycling trip in Trysil
Trysil.
Photo: Peter Petrowskji

En perfekt utmaning

Efter att ha pratat med Steve och Johan vet Robin precis på vilken nivå de är, och har en bild av vilken sorts tur de är ute efter. Han föreslår att de beger sig österut med cyklarna, över Trysilelva och genom centrala Trysil. Därifrån bär det av uppför. 

"Vi kommer att cykla upp för Bergvegen mot Ås och åka runt Bjønnåsen. Därifrån är det en skön utförsbacke som passar de här killarna. Vi kan välja mellan att åka ner längs Ljørdalsvegen eller Gravavegen. Just i dag tror jag Ljørdalsvegen blir bäst. Det krävs en del teknik, så det blir en bra utmaning för dem", avslutar Robin. 

Förbättra din teknik

Steve och Johan har en hel del cykelvana sedan tidigare, men tar gärna emot förslag och tips från guiden. Ju mer de lär sig, desto roligare blir det. Då och då kliver de av cyklarna och kollar in landskapet.

"Vi försöker alltid hjälpa våra gäster att utveckla sin teknik", säger Robin.  "Även små knep och justeringar kan göra stor skillnad. Och det är en bra idé att stanna och undersöka terrängen, som vi gör idag. Eller att gå igenom hur man utför det perfekta hoppet".

Trail cycling in a forest near Trysil
Trysil.
Photo: Peter Petrowskji

Väl tillbaka på hotellet går Robin igenom turen. Killarna är nöjda, men långt ifrån färdiga för dagen. Så snart Robin pekat ut ytterligare några leder på kartan är de uppe på cyklarna igen. De vinkar glatt innan de ger sig av till nästa MTB-äventyr. 

Trysils bästa tur enligt Robin

Från Bjønnåsen och ned för Sponbergvegen (nummer 96) till Skumlesvingen (nummer 84). Det är en led som har lite av allt. Den börjar lätt och låter dig jobba upp en skön känsla och lite fart, och blir sedan mer teknisk mot slutet. Du får tampas med en del större stenblock och rötter, och det är bitvis ganska brant.

Bästa tipsen

Packa en ryggsäck med vatten, en extra cykelslang, kartor, ett första hjälpen-kit och en energibar eller något annat att äta. 

Det är roligare att cykla när man har sällskap. Ta med några kompisar!

Kom ihåg att ladda mobilen innan du ger dig ut. Dels kommer du vilja ta bilder såklart, men det är också bra att kunna ringa efter hjälp. Dela gärna dina bilder på social medier under hashtagen #trysilbikearena.

Cykling i Trysil

Familjevänliga Trysil är ett hett tips inför sommarens cykelsemester. Trysil Bike Arena har 100 kilometer singeltrack och åtskilliga kilometer med specialgjorda cykelleder.

Säsong

Högsäsongen varar från 15 juni till 15 oktober. För övrigt är stigarna öppna så länge det inte snöar.

Läs mer om cykling i Trysil.

Cykelleder för stora och små

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen