Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Magic Moose in Trysil Magic Moose in Trysil
Credits
Trysil.
Photo: Hans Martin Nysæter
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Cykelleden Magic Moose har varvats 70 000 gånger på två år, vilket gör den till en av Trysils populäraste sommarattraktioner.

Magic Moose öppnade för två år sedan, men det var först i somras den blev helt färdig. "Moosen", som den också kallas, sträcker sig nu inte mindre än sju kilometer från toppen av Fjellekspressen.

Hur sa, låter det lätt som en plätt? I sådana fall har du förmodligen inte provat än!

Moose ger även den mest inbitne stigcyklisten en rejäl dos adrenalin, och du lär nog känna av benmusklerna nästa dag. Men vad de som har cyklat Magic Moose framför allt brukar ha gemensamt är det stora leendet på läpparna. Det är nämligen riktigt roligt, både för barn och vuxna.

Trysil's Magic Moose Trysil's Magic Moose
Credits
Trysil's Magic Moose.
Photo: Marcus Möller / Destinasjon Trysil SA
PLAY VIDEO

Extra flyt

Så vad är det som är så speciellt med den här cykelleden? Tja, i Skandinavien är Magic Moose unik. Det är även en av Nordeuropas längsta cykelleder, i sitt slag. Du kör ner för backen, men samtidigt är det inte downhill. Det är snarare en flytstig med doserade svängar och hopp (vilka faktiskt går att manövrera på ett lugnt och kontrollerat sätt). Magic Moose har graderats som blå led, vilket betyder att den inte passar för nybörjare. Men om du har bra kontroll på bromsarna, och klarar av Moosens lillasyster Sweet Dreams i Gullia, är du redo att testa lite äkta cykelmagi.

Vi rekommenderar att du bokar en instruktör från Trysilguidene, som gör turen både säkrare och skojigare.

Som skidåkning på två hjul

Magic Moose har en hel del gemensamt med skidåkning. Du åker upp med liften och cyklar ner, åker upp med liften och cyklar ner, äter lunch, åker upp med liften och cyklar ner. Och innan du hinner blinka har hela dagen gått. Om du registrerar dig för My SkiStar kan du hålla koll på hur många turer du gör i liften samt den totala höjdskillnaden du kör i meter. Du kan också samla märken och jämföra resultaten med kompisarna. Vem åker mest i sommar?

Följ Trysil Bike Arenas Facebook-sida så får du fler uppdateringar och nyheter regelbundet.

Cykling i Trysil

Säsong

Högsäsongen varar från 15 juni till 15 oktober. För övrigt är stigarna öppna så länge det inte snöar.

Fler cykelnyheter år 2017

Lucky Ducky - en rolig, grön cykelled för de yngsta

Bänkar och grillmöjligheter i GT Bike Park

Ytterligare fem kilometer konstruerade cykelleder i Gullia, bland annat den spektakulära Redneck som öppnade i höstas. Redneck är en av Trysils mest tekniska konstruktioner med hopp och wallrides, och passar dig som vill åka riktigt fort.

Läs mer om cykling i Trysil.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad