Skip to main content

Planera resan till Hitra, Frøya & Fosen

Livet på Trøndelagskusten är både fartfyllt och avslappnande. Besök den berömda strandbaren på Stokkøya, upplev den fantastiska dykningen i Trøndelags undervattensvärld eller fånga din egen middag!

Trøndelagskusten från öarna Hitra och Frøya i söder, till Fosen, Roan och Bessaker i norr, utgör med sina tusentals öar ett varierat och naturskönt kustlandskap som är både vilt och idylliskt.

Regionen bjuder på rikliga möjligheter för spännande fiskeäventyr, både i hav och i sjö.Hyr en båt, ta med din fiskeutrustning (den kan också hyras!) och bo i en charmig fiskarstuga. Vill du känna adrenalinet när de riktigt stora fiskarna nappar? Följ med på en guidad fisketur på öppet hav. Sloganen här är "Trevliga Trøndelag" och lokalborna är kända för att vara öppna och inkluderande, de visar dig gärna runt!

Fisket har alltid spelat en viktig roll för invånarna vid kusten och helt fram till idag finns det flera levande fiskebyar som behållit sin unika karaktär och sina traditioner.Längst ute i naturreservatet och naturvärnområdet Froan ligger det gamla fiskesamhället Halten, en gång i tiden en av Mittnorges viktigaste fiskebyar. Idag är platsen en kär attraktion för turister som lockas av den unika naturupplevelsen och byns spännande kulturhistoria.

Lär dig mer om kustkulturen på museet Kystens Arv i Rissa eller Kystmuseet i Sør-Trøndelag. Skapa minnen för livet på havsörn-, fågel- eller sälsafari i Froan naturreservat. Du kan besöka festivaler eller bara koppla av och njuta av lugnet, och det vackra ljuset.

Tack vare kristallklart vatten och den enorma mängden marint liv är Trøndelagskusten en av Europas mest spännande dykplatser - det är väldigt populärt att dyka efter kammusslor.

Med sitt breda utbud av lokala matproducenter och förstklassiga restauranger är Trøndelag en kulinarisk region i ordets rätta betydelse. Älskar du god mat och färska råvaror föreslår vi att du besöker någon av alla butiker som säljer lokalt producerade matvaror och mat från småskaliga producenter eller provar färsk fisk serverat direkt vid strandkanten.

Åfjord tillsammans med Stokkøya har certifierats som en Hållbar Destination. Certifieringen betyder inte att orten är fullt hållbar. Det handlar om att den har åtagit sig att arbeta systematiskt för att minska turismens negativa effekter och samtidigt stärka dess positiva effekter.

Hitta ännu mer inspiration och förslag på Trøndelags officiella webbplats.

Se alla möjligheterna här eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Bästa aktiviteterna

Gå på upptäcktsfärd genom den vackra kusten eller besök ett museum - det finns så mycket att upptäcka.

Fler attraktioner och aktiviteter

Mat och dryck

Från havets delikatesser till prisvinnande ost och hantverksöl.

Boende

Från trendiga strandhotell till fiskarstugor - hitta det bästa boendet för dig.

Reseinformation

Läs mer detaljerad reseinformation på Trøndelags officiella webbplats.
Planera resan till Hitra, Frøya och Fosen med Entur.

Upptäck Trøndelag

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Hitra, Frøya och Fosen erbjuder också...

Vänta inte för länge med att planera vad du ska göra när du kommer hit. Filtrera söket och kolla in alla möjligheterna nedan.

Nyligen besökta sidor