Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Inderøy
Inderøy.
Photo: Tom Gustavsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Från vikingaslag till pilgrimsvandring

Innherred var ett av Norges viktigaste områden under medeltiden. Lokalbefolkningen är stolta över sitt arv, men också över det lokala köket och den omväxlande naturen.

Innherred har en viktig plats i Norges historia. Det var i Stiklestad Norges konung St Olav stupade år 1030, en händelse som markerar slutet på vikingatiden i Norge. Festivalen Stiklestadsommer bjuder på en rad vikingaupplevelser för stora och små. Barnen kan till exempel vara viking för en dag, prova bågskytte och lära sig hur man gör upp eld.

I området finns också Den Gyldne Omvei (den gyllene omvägen), en sträcka där du kan uppleva äkta lokal kultur och hantverk i små gårdsbutiker och på mysiga restauranger. Kombinera besöket med en aktivitet som cykling och stanna gärna över på ett av gårdshotellen.

I år firar Den Gyldne Omvei dessutom 20 år! Ytterligare en anledning att stanna till i Innherred är att Norges pilgrimsled passerar här på väg till Nidarosdomen i Trondheim.

Kika in i Innherred via videoklippet, så får du en idé om vad orten har att erbjuda. Mer inspiration hittar du längre ner, och du får ännu fler tips på Innherreds officiella webbsida.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen