Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Namdalskusten: Som en annan värld

Skärgårdsmystik och böljande vågor
Torskfisket har utgjort stommen längs Namdalskusten i Nord-Trøndelag ända sedan 1200-talet, men det är också ett paradis för andra naturbaserade upplevelser. Bekanta dig med berättelserna från en mycket omtyckt fiskeby och få tips om sommarens aktiviteter i områdets nationalparker med ett rikt djurliv.
The coast of Namdalen
The coast of Namdalen.
Photo: Steinar Johansen

Varje år dyker massor med torsk upp vid Namdalskusten i Nord-Trøndelag för att leka, det är lika säkert som att grågåsen flyttar norrut på sommaren. I denna speciella skärgård uppstod flera idylliska fiskebyar som Sør-Gjæslingan, som ligger ute i skärgården bland 80 andra öar, holmar och skär.

”Sør-Gjæslingan är som en annan värld. Ljuset är häpnadsväckande och mobiltelefoner fungerar knappt. Det är en plats där du verkligen kan hitta dig själv”, säger Anne Grete Walaunet, koordinator på kustmuseet Norveg, som ansvarar för Sør-Gjæslingans underhåll.

År 2010 utsågs fiskebyn till ett nationellt kulturarv. De flesta byggnader och många traditioner från skärgårdens glansdagar har bevarats och vittnar om invånarnas riskfyllda arbete till sjöss genom århundradena.

The Coastal Museum Norveg

The Coastal Museum Norveg.
Photo: Steinar Johansen

Originaltext (på engelska): Morten Andre Samdal

Topptips i Namdalen

Namdalen ligger mellan kusten och flera nationalparker, så det är ett riktigt paradis för friluftsmänniskor. Naturupplevelserna i Namdalen är lika stora vare sig du tar dig fram på cykel, i kajak eller till fots. Här är några förslag på aktiviteter. Fler tips hittar du på Namdalens officiella webbsida.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen