Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Christmas market in Bergen with ferris wheel and Christmas lights
Julmarknad i Bergen.
Photo: Bergen Reiselivslag / Robin Strand / visitBergen.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges julmarknader är perfekta om du är ute efter presentidéer som är lite annorlunda än utbudet i Sverige. Här är några förslag på marknader med garanterad julstämning i november och december 2018.

  Julen närmar sig med stormsteg, vilket innebär att de norska julmarknaderna är tillbaka med mysig stämning, fint hantverk och roliga julklappar

   Här är tio av Norges bästa julmarknader 2018.

 • Jul i Vinterland i Spikersuppa, Oslo

  17 november–23 december
  (stängt på tisdagar och onsdagar)

 • Jul i Vinterland fyller Spikersuppa i Oslo med den perfekta julstämningen mellan 17 november och 23 december. Här hittar du god mat, delikatesser, lokalt hantverk, ett pariserhjul och mycket mer.

  Här kan du dessutom träna piruetter på Norges populäraste skridskobana, som är helt gratis.

 • Designmarknaden på DOGA

  1–2 december

 • Idén till en designmarknad föddes vid ett köksbord 1999. Sedan dess har marknaden växt och blivit ett måste om man är ute efter kvalitetsdesign runt jul. Här hittar du unika julklappar som inte finns någon annanstans – i alla fall inte förrän en bit in på nästa år.

  På DOGA, Norsk Design- og Arkitektursenter, finns kläder, smycken, konstverk, möbler, keramik och mycket mer. Totalt är mer än 140 norska och internationella designers på plats.

 • Maihaugens julmarknad

  1–2 december

 • Ett besök på friluftsmuseet Maihaugen i Lillehammer på första advent kommer helt klart få dig i den rätta julstämningen.

  Under julmarknaden fylls museets hus med julpynt från medeltiden fram till 1950-talet. Du kan också gå på julverkstäder, pepparkaksbakning, marionettutställningar, träsnideri och julkortsfotografering. Dessutom finns här över 120 bås som säljer norska godsaker och presenter.

  Vill du uppleva julkänslan från förr är ett besök i de julpyntade historiska byggnaderna ett måste. Mellan jul och nyårsafton kan du följa med på den vandrande teaterföreställningen "Det lyser i stille grender", en promenad genom norska jultraditioner i utomhusmuseets historiska omgivningar. Föreställningen ges på norska och engelska.

 • Norsk Folkemuseums årliga julmässa

  1–2 och 8–9 december

 • På Norsk Folkemuseum i Oslo anordnas en av Norges mest populära julmarknader. Här kan du strosa omkring bland mer än hundra bås med fina presenter, samtidigt som du får en inblick i det norska julfirandet genom tiderna.

  Hela museet pyntas enligt olika seder och epoker, så du kan uppleva en julafton både hemma hos en köpman år 1769 och hos en norsk landsbygdsfamilj år 1959.

  Här finns också utställningen "En julefortelling" (En julsaga), som berättar om den norska julen från förkristna tider fram till idag. Utställningen visar att det inte alltid har handlat om julfrid, utan även om kusliga händelser och julstress.

 • Julmarknad i Røros 

  6–9 december

 • Om du har svårt att komma i julstämning är Norges mest berömda julmarknad i Røros det perfekta botemedlet. Den gamla gruvstaden, som ligger nära svenska gränsen vid Funäsdalen, utmärker sig med sina fina trähus, hantverksbutiker och mysiga kaféer. Här infinner sig en julkänsla så fort den första snön faller på gator och torg. Även om det händer redan i september. 

  Under julmarknaden fylls gatorna av mysiga bodar så långt ögat når. Tänk dig en blandning av norska stickade vantar, mössor och halsdukar, glasprodukter, rimmad korv, rökt lax och träsniderier.

  Passa även på att krypa ner under en fårskinnspläd i en hästdragen släde. För barn erbjuds en spännande tur runt staden där de får leta efter jultomten, medan de vuxna kan strosa omkring runt Bergstad och kanske gå på en och annan ölprovning.

 • Bergens julmarknad

  29 november–22 december

 • På Bergens julmarknad är julstämningen på topp från slutet av november till den 22 december. Varje dag fins tolv nya utställare på plats med en mängd olika produkter, från närproducerade delikatesser och kläder till inredning, skönhetsprodukter och konst. Det finns också gott om aktiviteter för barnen, bland annat ett pariserhjul och en hästkarusell.

  För maximal julstämning föreslår vi också ett besök i pepperkakebyen – som faktiskt är världens största pepparkaksstad med mer än 2 000 byggnader, båtar, bilar och mycket annat.

 • Julmarknad i Trondheim 

  7–19 december

 • Bönderna och hantverkarna som kommer till Trondheims julmarknad berättar mer än gärna om historierna bakom varorna, vare sig du är nyfiken på en porslinsskål i en av bodarna eller hemgjord sylt i tältet med matstånden.

  Fem stora lávvutält kommer att sättas upp och användas som café och scen, med trubadurer, lokal mat och teater för barnen.

  Sist men inte minst, på Torvscenen uppträder en uppsjö av begåvade artister och band till förmån för Frälsningsarméns välgörenhetsarbete.

 • Haugesunds julmarknad

  29 november–2 december, 8–9 december,
  15–16 december

 • Om du besöker Rådhusplassen i Haugesund i december får du en stor dos julstämning. Här finns nämligen en av Norges största julmarknader med tusentals besökare varje år. 

  I marknadsstånden kan du köpa hemgjorda föremål som glas, stickade kläder, julkakor, rimmat kött, julgransprydnader och annat konsthantverk. Med musik från lokala körer och band infinner sig julfriden extra fort.

  På marknaden finns det mycket kul för barnen, med den traditionella jultomteparaden som en av höjdpunkterna. Se också till att du inte missar pepperkakebyen vid Gamle Slakthuset, som bara ligger en minut ifrån julmarknaden.

 • Førjulseventyret i Henningsvær

  2 november–23 december

 • Det finns mycket att se och göra i Nord-Norge – speciellt när julstämningen sprider sig över landet. När norrskenet lyser upp över Henningsvær är det få platser i Norge som har lika mycket julkänsla.

  Här kan du köpa glas och keramik eller smaka på delikatesser som kaviar och paté från Lofoten. Passa gärna på att låna en spark som du kan ta dig runt med på äkta nordnorskt manér.

  Henningsvær
  Henningsvær.
  Photo: Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com/Vågan

 • Jul i Tromsø

  6–16 december

 • Nytt för i år är en julmarknad på Storgatan i Tromsø. Här finns två lávvutält som sprider julstämning under elva dagar i december.

  I tälten finns 10 utställare som erbjuder god mat och hantverk av bästa kvalitet, och på gatan utanför kan man mysa framför lägereldar. Dessutom har arrangörerna avslöjat att man kanske får se både jultomten i egen hög person och några av hans renar.

  Norges julmarknader 2018

  November–December
  Jul i Vinterland i Spikersuppa, Oslo

  December
  Designmarknaden på DOGA, Oslo

  December
  Maihaugens julmarknad, Lillehammer

  December
  Norsk Folkemuseums årliga julmässa, Oslo

  December
  Julmarknad i Røros

  November–December
  Julmarknad i Bergen

  December
  Julmarknad i Trondheim

  November–December
  Julmarknad i Haugesund

  November–December
  Førjulseventyret i Henningsvær, Lofoten

  December
  Jul i Tromsø

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra uppskattade partners.

Fler förslag

Här kan du söka efter fler julmarknader och mässor i Norge.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen