Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Ta bussen

Färdas med buss genom Norge
Alla norska städer har sina lokalbussar, och det finns ett omfattande nätverk långfärdsbussar som kör i hela landet.
A bus driving next to a lake on a sunny day in the Northwest
En expressbuss i nordvästra Norge.
Photo: Samuel Taipale / Visitnorway.com

Så fort du har satt dig till rätta kommer du upptäcka den största fördelen med att resa med buss i Norge: Du kan njuta till fullo av utsikten. Med busslinjerna färdas du bekvämt mellan städerna samtidigt som du kommer nära den norska naturen.

Express- och långfärdsbussar

Expressbussar är ett underskattat sätt att resa i Norge, och det är synd. De erbjuder nämligen ett mycket omfattande nätverk och kör även till mindre orter på landsbygden. Expressbussarna länkar alla stora städer, flygplatser och färjeterminaler, och många bussar ansluter till varandra och till lokala busslinjer.

Att resa med buss tar visserligen längre tid, men det brukar vara mycket billigare än flyg och tåg. Många bussföretag erbjuder rabatt för studenter, barn, pensionärer och familjer. Dessutom kan man få både rabatt och platsgaranti om man bokar biljett online i förväg.

Större grupper måste boka långt i förväg. Det brukar gå bra att ta med cykel och skidutrustning mot en avgift.

Lokalbussar

I större städer finns ofta en busstation med informationscenter. Turistinformationen kan också hjälpa dig med lokalbussarna.

Du kan köpa biljett på bussen, säg bara till chauffören vart du ska åka. I vissa städer kan man köpa dags- och veckokort från busschauffören, i kiosker och på busstationer. Ibland, i Oslo till exempel, är det billigare att köpa biljett innan du går på bussen.

Planera resan med Entur

Entur är en reseapp som hjälper dig att planera semestern med buss, tåg, tunnelbana, båt och flyg. Med hjälp av Entur tar du dig runt i Norge på billigaste och snabbaste sätt. Du kan också köpa dina biljetter med Entur (smidigast via appen).

Ladda ner Entur från AppStore eller Google Play

Fler färdsätt i Norge

Ta del av våra bästa erbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra uppskattade partners.

Planera resan

Använd filterfunktionerna nedan och börja planeringen av resan idag.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen