Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Andreas Mihatsch
Geirangerfjord.
Photo: Andreas Mihatsch
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kryssa lugnt

Upplev det mäktiga landskapet längs Norges kust. Följ med hela vägen från Bergen upp till Kirkenes, eller hoppa av och på var du vill.

Många turer att välja på

Följ med hela 12-dagarskryssningen från Bergen till Kirkenes och tillbaka, eller hoppa av och på som du vill. Du kan också ta mindre turer mellan de olika hamnarna längs sträckan. Hurtigruten avgår dagligen och stannar många gånger längs kusten. Det går bra att ta med bilen på fartygen, vilket gör det enkelt att kombinera kryssningen med semester på land.

Hurtigrutens fartyg

Varje fartyg har en alldeles egen stil och varje resa sin egna, unika karaktär. Upptäck fjordar, hamnar och farvatten som andra kryssningsfartyg inte kan ta sig till. Åk med en av de 11 båtar som som har avgångar dagligen, eller kliv ombord på fartyget MS Fram om du vill uppleva Antarktis, Svalbard, Grönland och Island.

När

Norges årstider, klimat, växt- och djurliv samt lokalbefolkningen gör att ingen resa är den andra lik. Alla årstider har sin charm. På sommaren kan man njuta av de långa dagarna och varmare väder, medan vintern ger goda chanser att få se norrskenet. Kuststräckans alla egenheter kommer särskilt till sin rätt under våren och hösten, årstiderna som bjuder på mest variation.

Hamnar på resan

Hurtigruten seglar fram längs den vackra kusten genom magiska fjordar och trolska öar och lägger till vid 34 hamnar på vägen.

Erbjudande

 • Credits
  Photo:
  Hurtigrutens fotokurs (6 dagar)

  Upplev den norska kusten från Kirkenes till Bergen samtidigt som du blir en bättre fotograf. Med hjälp av två professionella fotografer får du en spännande resa i jakten på det eftertraktade arktiska ljuset.

  Start: Kirkenes
  Längd: 6 dagar
  Ingår: Alla måltider (frukost, lunch, middag), tre online-fotokurser före avresa, fotokurser varje dag ombord.

Vesterålen
Vesterålen.
Photo: Marten Bril / www.visitvesteralen.com / Andøy, Bø, Hadsel, Lødingen, Sortland, Øksnes

Utflykter längs kusten

Under resan har du möjlighet att gå av och utforska de spännande platserna med olika utflykter längs kusten. Här följer ett urval av vad som erbjuds.

Bergen

En sightseeingtur i Bergen inkluderar en tur till Bryggen, den gamla hansabryggan som finns på UNESCO:s världsarvslista, Håkons sal och Rosenkrantztornet, Mariakirken och den berömda fiskmarknaden. 

Ålesund

Välj på en guidad tur i jugendstaden Ålesund; klättra till toppen av Aksla med panoramautsikt över staden och öarna runtomkring; besök akvariet eller ta en dagstur till Geirangerfjorden, den UNESCO-skyddade fjorden som många anser vara Norges vackraste fjord.

Trondheim

Missa inte Nidarosdomen i Trondheim där St Olav, kungen som introducerade kristendom i Norge, ligger begravd. Sverresborg Trøndelag folkmuseum, ett av Norges största friluftsmuséer, är också väl värt ett besök.

Svolvær

En utmärkt utgångspunkt med spektakulär utsikt vart du än vänder dig om du vill utforska Lofoten. Stamsund längre söderut fungerar också bra. På en tur i RIB-båt längs de vita sandstränderna som omger de små öarna och kobbarna har du stor chans att få se havsörn. Andra förslag är att besöka fiskebyn Henningsvær och dess konstgalleri eller vikingamuséet Lofotr, där du får en komplett insikt i livet under vikingatiden.

Tromsø

Gå på midnattssolkonsert i Ishavskatedralen i Tromsø eller upplev en fartfylld tur med hundspann i Nord-Norges vinterland. 

Honningsvåg

Gå upp tidigt och ät frukost vid Nordkapp innan du beger dig till Hammerfest, världens nordligaste stad. Eller åk på fågelskådningssafari och spana efter havsörn, lunnefågel och kryckja (tretåig mås).

Utforska Norge med Hurtigruten

Upptäck skönheten i Norges arktiska delar

Läs mer

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen