Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The Pulpit Rock

Vandring till Preikestolen

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges svindlande höjder

Att stå på Preikestolen och se ut över Lysefjorden är ett minne för livet. Kombinera vandringen med en båttur, utforska den omgivande terrängen eller följ med på guidad nattutflykt.

Vandringserbjudanden vid Preikestolen

Vandringsfestival i Lysefjord

Gå på festival med guidade vandringar, kulturhistoria och lokal mat från Lysefjord, området som stoltserar med naturunderverk som Preikestolen, Kjerag och trätrappan till Flørli, med sin 4 444 trappsteg.

Häng med på vandringsturer som passar din nivå eller designa din egen tur.

Preikestolen i soluppgången

Man tror att ungefär 300 000 människor kommer att besöka Preikestolen under 2018. Det här är en tur för dig som helst besöker klippan i lugn och ro.

Äventyret börjar mitt i natten. Efter ungefär 2,5 timmars vandring kommer du upp på Preikestolen när morgonens första gyllene solstrålar visar sig och avslöjar den otroliga utsikten över Lysefjorden. När de första turistbussarna anländer från Stavanger är du redan på väg tillbaka. Avsluta vandringen med en välförtjänt frukost på Preikestolen Fjellstue.

Pris från NOK 1 290 per person

En utmanande tur till Preikestolen

Det här är ett spännande erbjudande för alla som tycker om krävande vandringsturer och vill uppleva Preikestolen via de bortglömda, övervuxna stigarna utanför den vanliga turistleden.

Äventyret börjar med att vi korsar sjön Refsvatn i kanot. Därefter tar vi oss upp till punkten där bergen störtar ner i Lysefjorden på alternativa stigar. Förutom att du får se sagolika vyer hela vägen upp är det extra spännande att uppleva något som de flesta turister går miste om.

Det här är en mer utmanande tur än den vanliga vandringen upp till Preikestolen. Turen lämpar sig för personer över 12 år i god fysisk form och med tidigare erfarenhet av vandring.

Pris från NOK 1 390 per person

Vårvandring till Kjerag

Upplev stillheten i bergen innan högsäsongen kör igång. Outdoorlife Norway anordnar vårvandringar till Kjerag, den berömda runda stenbumlingen som sitter inkilad mellan två berg.

Det är helt OK att nöja sig med beundra stenen på avstånd, som hänger på 984 meters höjd över havet, istället för att kliva ut på den. I vilket fall som helst får du vara med om en ovärderlig utsikt över Lysefjorden, där branta berg reser sig 1 000 meter rakt upp ur vattnet.

Det här är en utmanande vandring på sex timmar. Turen passar vuxna över 16 år som är i mycket god form och har tidigare erfarenhet av vandring. Turen erbjuds mellan 18 maj och 9 Juni, och det kan hända att det finns snö kvar i fjällen. Vid behov förses du med utrustning som vandringsstavar och snöskor.

Pris från NOK 1 390 per person

Månlandskapet i Hellarsheia och Magma Geopark

Visst vore det tufft att gå på månen? I Magma UNESCO Geopark är bergarten av samma sort som den på månens yta.

Upplev månlandskapet på den här vandringsturen till Hellarsheia, där terrängen domineras av spetsiga klippor och klara sjöar – allt omgivet av majestätiska fjäll. Du får också se cirkelformade så kallade jättegrytor, som formats av småsten som virvlade runt under vattenytan mot slutet av istiden för 10 000 år sedan. Vandringen tar fyra till fem timmar och går att göra mellan april och oktober.

Boka gärna en  guide för att få ut maximalt av upplevelsen. Kontakta Magma Geopark för mer information.

Familjetur till skulpturen Steinkjerringa

En härlig vandringstur längs Jærens ljungklädda hedar med storslagen utsikt över Nordsjön. Området är uppfriskande platt jämfört med resten av Fjord Norge, och vandringen passar stora som små i familjen. Längs vägen får du antagligen också syn på harar, rävar, rådjur och massor av olika fåglar och växter.

Skulpturen Steinkjerringa, även känd som Mor Norge, ligger i friluftsområdet Synesvarden. Den höggs av konstnären S. Neandros i slutet av 1800-talet, och flyttades till Synesvarden år 1927.

Vandringen börjar vid sjön Holmavatn, ungefär en timme med bil från Stavanger, och tar runt fyra timmar totalt.

Besök Borestranden

Strax utanför Stavanger ligger en av Norges finaste stränder. Borestranden är en tre kilometer lång sandstrand komplett med camping, kiosk och toaletter.

Stranden går längs Fv 507, och du åker dit med bil på lite drygt en halvtimme. Från Stavanger kör du till Kleppekrossen/Kleppe och fortsätter mot Voll. Strax före Bore kyrka tar du till vänster mot Nordsjøruta och följer skyltarna mot Borestranden.

Alternativt kan du hyra cykel och trampa söderut längs Nordsjøruta.

På kartan

Här får du en uppfattning om var de rekommenderade turerna ligger.

VANDRINGAR NÄRA PREIKESTOLEN
Preikestolen er den mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland. Den rager 604 meter over Lysefjorden. Read more
Preikestolen
Gå en tur på månen! I Magma UNESCO Global Geopark er bergarten den samme som du finner på månens overflate – anortositt og ble dannet for ca.… Read more
Hellarsheia- GEOTUR
Steinkjerring er en skulptur som ligger i landskapsverneområde på Høgjæren og er et fint turmål for barnefamilier. Read more
Steinkjerringa
Borestranden - er en av de flotteste i landet, og er hele 3 kilometer lang. Det er toalett og kiosk ved campingplassen. Parkering er skiltet. Ligger… Read more
Borestranden
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Reseinformation

  • By car Preikestolen hiking campaign

   Bil

   Kör från Stavanger på rv 13, ta färjan till Tau och följ sedan samma väg söderut. Preikestolen Fjellstue ligger vid rv 13 söder om Jørpeland.

   Om du kommer från södra Norge, sväng av åt öster i Sandnes på rv 13 och ta färjan Lauvik-Oanes. Fortsätt sedan på samma väg till Preikestolen Fjellstue.

  • By bus Preikestolen hiking campaign

   Buss

   Från Tau till Preikestolen Fjellstue (färja från Stavanger).

   Från 1 juli till 31 augusti går det dagliga expressbussar mellan Preikestolen och Trolltunga.

  • By boat Preikestolen hiking campaign

   Båt

   Det går båtar till Preikestolens fot från Stavanger, Forsand och Lauvvik.

  De norska fjellvettreglena

  Norge är känt för sin fantastiska natur med dundrande vattenfall, kristallklara fjordar, majestätiska berg och spektakulära glaciärer. Förbered dig inför resan till bergen, och ha respekt för naturen – även om du är van vid fjällvandringar. Här är några enkla råd.

  1. Planera turen väl och tala om för någon vart du ska och när du tänker komma tillbaka.
  2. Anpassa turen efter förmåga och lokala förhållanden.
  3. Var uppmärksam på vädret och eventuella lavinvarningar.
  4. Var beredd på dåligt väder och frost, även på kortare turer.
  5. Ta med all utrustning du behöver så att du kan hjälpa dig själv och andra vid behov.
  6. Välj säkra vägar. Var medveten om vad som kännetecknar lavinterräng och riskerna med isiga områden.
  7. Använd karta och kompass, så att du alltid vet var du befinner dig.
  8. Vänd om i tid – det är ingen skam i att ge upp.
  9. Spara på energin och sök skydd vid behov.

  Läs de norska fjellvettreglene i sin helhet.

  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen

  Ad
  Ad
  Ad
  Ad