Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Reine, Lofoten Reine, Lofoten
Credits
Reine, Lofoten.
Photo: Mattias Fredriksson Photography AB/Vistinorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Listan med de populäraste resmålen på visitnorway.se utmärks av en påfallande variation – här finns allt från storstäder och fjordar till klippiga berg långt uppe i norr.

Lofoten

Utmärkt fiske, små undangömda fiskebyar och otrolig natur har placerat Lofoten på kartan. Hyr kajak och paddla mellan öarna, få ditt livs fiskefångst på kroken eller spana efter havsörnarna som svävar högt uppe i skyn.


Svalbard

Ögruppen Svalbard ligger i Norra ishavet, halvvägs mellan Norge och Nordpolen. Här hittar du orörd arktisk vildmark och ett unikt djurliv i en miljö som är kärv och skör på samma gång.


Oslo

Norges huvudstad ligger mellan Oslofjorden och skogsområdet Nordmarka. Läget erbjuder en ovanlig blandning av ett pulserande stadsliv och sköna naturupplevelser.


Bergen

Norges näst största stad Bergen sprider ut sig längs de omgivande bergen och bjuder på många praktfulla utsiktsplatser. Strosa igenom ett stycke levande historia, och fortsätt sedan till landets vildaste och vackraste fjordar.


Flåm

Varje år kommer flera hundra tusen personer till lilla Flåm på besök, och inte att undra på. Det är nämligen en av Norges mest dramatiska och spektakulära platser.


Jotunheimen

Beundra utsikten från toppen av Galdhøpiggen, Norges högsta berg, eller vandra längs den smala Besseggenåsen.


Tromsø

Besök en arktisk stad som är fullspäckad med kultur och historia, och som dessutom är en av de bästa platserna om du vill se norrskenet.


Narvik

Om du är ute efter spännande äventyr i arktisk fjällmiljö ska du absolut kolla in Narvik.


Geirangerfjorden

Den djupblå UNESCO-skyddade Geirangerfjorden omges av magnifika, snötäckta fjäll, vilda vattenfall och grönskande natur.


Rjukan

Rjukan vid Hardangervidda nationalpark finns med på UNESCO:s lista över världsarv. Orten är känd för berget Gaustatoppen och för motståndsrörelsen som sprängde ett vattenkraftverk under andra världskriget.

Läs också

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad