Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Reine. Lofoten Reine, Lofoten
Credits
Reine. Lofoten.
Photo: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Stora kontraster

Enligt en gammal legend kommer ordet Norge från det fornnordiska Norðrvegr, som betyder "vägen norrut". Man tror att namnet tyder på att den långa och branta kusten var i stort sett isfri på vintern, till skillnad från inlandet där det var svårt att ta sig fram.

Tack vare Golfströmmen och varma luftströmmar är Norges klimat mildare än man skulle kunna tro. Jämfört med andra ställen på samma breddgrad – Alaska, Grönland och Sibirien – är det riktigt behagligt. Fast i inlandet och långt norrut kan det såklart bli rysligt kallt på vintern.

The Atlantic Road autumn storm
Kristiansund
Steinar Melby
Sunday in the Oslo forest - by lake Sognsvann
Sognsvann
CH - Visitnorway.com
Norwegian strawberries
Bergen
Øyvind Heen - Visitnorway.com
Playing in the snow, Sjusjøen by Lillehammer
Sjusjøen
CH - Visitnorway.com
Ad


Årstiderna

Varje årstid har sin charm och karaktär som formar din upplevelse. Det är till exempel en helt annan sak att åka skidor på vintern än på sommaren. Kom bara ihåg att vart du åker är lika viktigt som när du åker.

I full blom

Kommer våren tidigt syns de första blommorna redan i februari. Samtidigt kan det mycket väl komma snö i slutet av maj.

Så fort solen tittar fram och det är tillräckligt varmt blir det trångt på utomhusserveringarna. Årets första fika eller öl utomhus är en stor händelse.
Läs mer om den norska våren.

Midnattssolens magi

Under högsommaren kan det bli riktigt hett i Norge, även i de nordligaste delarna. För det mesta är det dock lagom varmt. De ljusa sommarnätterna upplevs bäst utomhus i gott sällskap över en bit mat. Ett tips är at åka den 23 juni, så kan du få vara med om Norges motsvarighet till vårt midsommarfirande med brasor på stränderna runt om i landet.
Läs mer om den norska sommaren.

Färgprakt med stormvarning

Hösten kommer med ett överflöd av frukt och bär, och det är högsäsong för fårkött och krabba. Prova lokala specialiteter på en mysig restaurang eller pub, särskilt om du överraskas av en rasande höststorm.
Läs mer om den norska hösten.

Ljuset i mörkret

På vintern täcks stora delar av Norge av snö, särskilt i fjällområdena och i Nord-Norge. I söder och längs västkusten är det ovanligare att det kommer mycket snö. Temperaturen varierar från flera plusgrader, även i mitt i vintern, till att det är så kallt att man gör bäst i att hålla sig inomhus, eller åtminstone inte stanna ute alltför länge. Och mörkt blir det såklart, riktigt mörkt. Norrskenet utgör ett tacksamt ljus i landets nordliga, och ibland även mellersta, delar.
Läs mer om den norska vintern.

Turistintervjuer

Läs också

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad