Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Bodø
Bodø.
Photo: Ernst Furuhatt
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nord-Norge har blivit riktigt lättillgängligt de senaste åren, och man har betydligt fler transportmöjligheter. Faktiskt kan man ta sig dit på bara några timmar.

Flyg

Det tar mindre än två timmar att flyga mellan Oslo och Tromsø. Från Tromsø kan man åka vidare med bil till Lyngenfjord och Lyngenalperna (1-3 timmar med bil) eller ta inrikesflyg till Hammerfest och andra ställen.

Flygtiden mellan Oslo och Harstad / Narvik Evenes är en timme och 40 minuter. Från flygplatsen tar det ungefär en timme till Narvik centrum. Man kan också åka vidare till Svolvær i Lofoten, som ligger 17 mil från flygplatsen.

Man också flyga till från Oslo och Tromsø till Longyearbyen (LYR), Svalbard.

SAS

SAS erbjuder direktflyg till Tromsø (TOS) året runt och direktflyg till Bodø på sommaren. Alternativt kan man flyga till flera destinationer i Nord-Norge via Oslo Lufthavn (OSL).

Norwegian

Norwegian flyger regelbundet från Oslo Lufthavn (OSL) till flera destinationer i Nord-Norge, bland annat Tromsø (TOS), Harstad / Narvik Evenes (EVE) och Longyearbyen.

Widerøe

Flygbolaget Widerøe erbjuder mängder av flygresor över hela Norge, både till större städer och mindre orter som kan vara svåra att nå på annat sätt. I Nord-Norge flyger Widerøe till 25 flygplatser.

Tåg

Norges motsvarighet till SJ är NSB (Norges Statsbaner), och de erbjuder tågresor i hela Norge från Kristiansand i söder till Bodø i norr. Järnvägslinjen Nordlandsbanen går mellan Trondheim och Bodø genom fantastisk natur.

Malmbanan och Ofotbanen förbinder Boden, Luleå och Kiruna med Narvik och du kan boka biljett hos SJ.

Bil

Via E10 kan du köra till Narvik från Kiruna på två och en halv timme, från Luleå på drygt sex timmar, och från Umeå på cirka nio timmar.

Från Luleå till Tromsø får du räkna med cirka åtta timmar via E8, och från Umeå till Tromsø ungefär 11 timmar.

Om du befinner dig i Norge är det bra att veta att E6:an går från Majavatn i södra Trøndelag till Kirkenes längst uppe i norr, via Fauske, Narvik, Bardufoss, Alta, Lakselv och Tana. E6:an brukar vara öppen året runt, men kan vara tillfälligt stängd vid dåligt väder.

Läs gärna på lite om Norges nationella turistvägar, som gör bilresan i Norge till ett riktigt äventyr. 6 av de 18 turistvägarna återfinns i Nord-Norge.

Båt

Ett utmärkt sätt att upptäcka den nordnorska kusten är med Hurtigruten. 25 av de 34 hamnarna Hurtigruten stannar vid ligger i Nord-Norge. De har massor med olika resor och paket att välja på, och när båten är i hamn har du möjlighet att vara med på olika utflykter.

Det finns även flera expressbåtar i Nord-Norge, som kan ta dig till små och mindre kända ställen.

  • Karta över Nord-Norge
Click to activate
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Flera restips

Använd sökfunktionen nedan för fler nordnorska reseförslag.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen