Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Norwegian food
Meet the locals – Haaheim Gaard.
Photo: NewsLab/Visitnorway.com


muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Mat och dryck

En kulinarisk revolution

De senaste åren har Norges attityd till de inhemska mattraditionerna förändrats radikalt. Idag firar man vad som är typiskt norskt och experimenterar gärna med gamla traditioner.

Närproducerad mat i Norge

Ett viktigt politiskt mål i Norge har varit att konsumera mer ekologisk mat, och under de senaste åren har hållbar livsmedelskonsumtion slagit igenom stort.

Det norska ordet "kortreist" (liksom "kortrest" i Sverige) har blivit en etablerad term. Det innebär att producera och konsumera mera lokala livsmedel, som inte är beroende av transporter med miljöfarliga utsläpp.

Många lokala tillverkare utvecklar produkterna i en säker miljö genom att kombinera traditionella norska mattraditioner med nya vetenskapliga metoder.

Produkterna kan köpas både lokalt och från de stora livsmedelskedjorna, som fokuserar allt mer på närproducerade kvalitetsprodukter.

Många norrmän är stolta över mat som lagas på lokala ingredienser. På sommaren och hösten är det en populär fritidsaktivitet att plocka färska, vilda bär och svamp i skogen.

Smakvägen till Norge

Tips och erbjudanden från Norges restaurangvärld.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen