Skip to main content

Norge är ett land med många kontraster och stora avstånd. Se till att lägga lite tid på planering, och försök inte hinna med allt på en och samma resa! Eller låt proffsen planera åt dig och boka ett skräddarsytt äventyr.

Vårt bästa tips är att rikta in sig på en region eller ett specifikt område och se lite mer än bara huvudattraktionerna där. Det finns så mycket att se och uppleva, och det sista man vill är att rusa från ett ställe till ett annat. Semestern ska bestå av mer än att bara packa om resväskan!

Om du är upplagd för roadtrip ska du rikta in dig på en av Norges nationella turistvägar – många av dem hör till världens häftigaste vägsträckor. Tänk på att många av de mest natursköna vägarna också är smala och krokiga, så kör alltid försiktigt. Att färdas längs vägarna i Norge tar alltid lite längre tid än man tror! Ett hett tips är att hyra en elbil och göra resan lite mer miljövänlig.

Buss och tåg är utmärkta sätt att ta sig an långa sträckor på. Och som tur är har Norge några av världens vackraste järnvägssträckor! Kusten är näst intill oändligt lång, och med färja och expressbåt kan du uppleva mängder av kustliv och härliga öar på bara några dagar. Eller varför inte göra en bekväm kryssning med Hurtigruten och besöka små mysiga kustsamhällen och fiskelägen?

Att planera resan är ofta halva nöjet, men om du vill få lite tips finns en rad goda förslag på turer och rundresor med kollektivtrafik här nedan. Du kan också boka en hel tågsemester och få tips på saker att se och göra inom räckhåll från stationerna.

Eller kanske du vill ge benen en ordentlig omgång? Då kan du upptäcka Norge från cykelsadeln! Här nedan ser du våra förslag på cykelturer och färdigsydda cykeläventyr!

Det finns hur många häftiga platser som helst att se, men kom ihåg att själva resan också är en del av upplevelsen. Ta dig tid att upptäcka dolda pärlor längs vägen, som lokala restauranger, häftig arkitektur och rastplatser med extra tjusiga toaletter (ja, du läste rätt!)

Vill du få ut max av Norgeresan? Här är några av våra bästa turförslag och semesterpaket!

Rundresor med kollektivtrafik

Utforska Norge med tåg, buss och båt.

Tågsemester

Tuffa fram bekvämt genom natursköna landskap.

Kolla in färdiga tågerbjudanden, som rundturen Norge i ett nötskal.

Roadtrips

Med vy över fjordar, fjäll, vattenfall och glaciärer.

AD: Kolla hyrbilspriser och utbud på Auto Europa eller Rent-A-Wreck.

Vinteräventyr

Njut av vinterns magi i Norges vackra landskap.

Cykelsemestrar och rutter

Planera nästa cykeläventyr.

Konstupplevelser

Norge är mycket mer än vacker natur!

Planera resan

 Vi hjälper dig navigera bland detaljerna, så att resan blir så bra den kan bli!

Boka en paketresa med våra partners Fjord Tours, Discover Norway, och Norrøna Hvitserk.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Hitta en rundresa

Filtrera din sökning och kolla in erbjudandena här nedanför, eller ladda ner appen Visit Norge för iPhone eller Android och hitta resor nära dig.

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor