Skip to main content

Ett öppet bergslandskap med storslagna vyer, söta får, gästvänliga värdar och hemlagad mat är bara några anledningar att ge Valdres en chans som cykeldestination.

Föreställ dig en lugn grusväg uppe i bergen, utan buller, trafik, och föroreningar. Dina enda hinder på vägen är en och annan nyfiken get, ett ulligt får eller några lata kor som har det lugnt och skönt i sommarvärmen.

Låter inte helt fel, eller vad säger du? Och ändå blir Valdres inte överfullt med turister – det finns gott om plats för alla.

Valdres har hundratals kilometer cykelleder. Den omväxlande naturen ser till att även de mest erfarna cykelentusiaster inte blir uttråkade.

Terrängen domineras av stora sjöar och enorma berg, men samtidigt är många vägar förvånansvärt lättcyklade och passar för hela familjen. Du kan få massor av tips i Valdres Cykelguide, med bland annat 20 turförslag som har tagits fram av den lokala turistbyrån.

Kombinera gärna cykelturerna med aktiviteter som vandring, fiske eller besök på bondgårdar och till lokala kulturminnen. Längs vägen finns många mysiga boendealternativ som serverar regionens lokala delikatesser.

Läs mer om cykling i Valdres.

Reseinformation

Säkerhet på två hjul

Säker på sadeln

Trafikregler och vägmärken gäller cyklister lika väl som bilar och andra fordon. Håll till höger, ge företräde till fordon som kommer från höger och cykla inte när du har druckit alkohol.

Följ gällande trafikregler och vägmärken. Du får cykla på trottoaren förutsatt att du anpassar hastigheten. Du får inte cykla på motorvägar och fyrfältsvägar. Indikera tydligt om du ska svänga genom att sträcka ut handen. Ha alltid hjälm på dig när du cyklar.  Använd gärna trafikväst, särskilt på hårt trafikerade vägar. Endast barn under 10 får åka med som passagerare på cykel.

Cykeln måste ha

Vit eller gul lykta framtill och röd lykta baktill i mörker eller vid dålig sikt, röd reflex baktill, vita eller gula reflexer på pedalerna, två bromsar som fungerar oberoende av varandra, ringklocka.
 

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag i Valdres

Börja semesterplaneringen här! Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla tips och erbjudanden.

Nyligen besökta sidor