Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Mountain biking in Valdres
Mjølkevegen in Valdres.
Photo: Birgit Haugen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Upptäck Valdres natursköna cykelvägar

Ett öppet bergslandskap med storslagna vyer, söta får, gästvänliga värdar och hemlagad mat är bara några anledningar att ge Valdres en chans som cykeldestination.

Erbjudanden

Mjølkevegen från början till slut (250 kilometer)

För den ultimata cykelupplevelsen, utmana dig själv på 250 kilometer vackra bergsvägar. Turen tar fyra till sex dagar, beroende på vad du väljer att se och göra längs vägen – det finns mycket att välja på!

Turen innehåller flera utmanande sträckor och rekommenderas därför inte för nybörjare eller mindre barn.

Många väljer att börja eller avsluta turen på Storefjell Resort Hotel i Gol eller på Ruten Fjellstue i Espedalen / Vinstra. Du kan få en personlig resplan genom att kontakta Valdres Turistbyrå via email eller på telefonnummer 0047 61 35 94 10 – de hjälper dig gärna!

Mjølkevegen för familjen (35 kilometer)

Familjevägen är en lätt sträcka som leder till fjällbyarna Vaset och Storefjell. Det är ett utmärkt alternativ för familjer med barn, mindre erfarna cyklister, och alla som helt enkelt föredrar att ta det lugnt.

Njut av tystnaden, beundra utsikten, andas den friska luften och besök några fjällgårdar med betande djur.

Pris från NOK 955 per person och natt inklusive boende, frukost, matsäck till lunch och middag. Barn från 6-15 år kommer med för halva priset och småttingar upp till 5 år kommer med utan kostnad. Den som vill kan hyra cykel och bagagetransport.

Mjølkevegens panoramarunda (160 kilometer)

Den här delen av Mjølkevegen har både lätta och svåra partier, men en sak är säker – det blir en upplevelse för livet. Turen med den över 100 år gamla båten Bitihorn över sjön Bygdin gör turen extra speciell.

Vissa delar kräver att du är i god form men det är mödan värt: Du belönas med en häpnadsväckande utsikt och en befriande nerförsbacke på den andra sidan.

Pris från NOK 999 per person och natt inklusive boende, frukost, matsäck till lunch och middag. Den som vill kan hyra cykel och bagagetransport.

Fler lätta cyklingserbjudanden i Valdres

Cyklisternas Eldorado vid Storefjell Resort Hotel

Storefjell Resort Hotel (1 001 meter över havet) är den perfekta basen för en cykelsemester på Golsfjellet och i omgivningens bergsområden. Det är helt klart ett av Norges bästa cykelområden, med otaliga cykelleder i skogen, över berg och genom landsbygden. Storefjell är också start- och slutpunkt för den kända cykelvägen Mjølkevegen.

Pris: Från NOK 675 per natt inklusive frukost, kartor och turförslag. Storefjell erbjuder en mini-vattenpark, spa, cykeluthyrning, transport till och från tåg- och busstationen, restauranger och ridning.

Familjetur på cykel från Gomobu

Ta med hela familjen på en lätt, 35 kilometer lång cykeltur med fantastiska vyer. Trampa förbi bondgårdar och sjöar i idylliska Jaslangen helt i er egen takt. Turens högsta punkt är Panoramavegen, där du har 360 graders utsikt och kan se hela vägen till Jotunheimen National Park.

Pris: NOK 955 per natt i dubbelrum inklusive frukost, matsäckslunch och middag. Barn från 0 till 5 år följer med gratis och de från 6 till 15 år får 50% rabatt.

Hitta rätt

Här visas alla cykelerbjudanden i Valdres i en karta.

Cykling i Valdres
Mjølkevegen er en sykkelrute som går mellom Vinstra i Gudbrandsdalen og Gol i Hallingdal, og som passerer gjennom store deler av Valdres.… Read more
Mjølkevegen (250 km)
Sykkeleldorado rundt Storefjell Resort Hotel, 1001 m.o.h. Med et stort nett av gode fjellveier og stier er Golsfjellet og nærliggende… Read more
Sykkeleldorado rundt Storefjell Resort Hotel, 1001 m.o.h.
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Reseinformation

  • Valdres cycling bus

   Med buss

   Det går expressbussar från Oslos centralstation och flygplatsen Oslo Lufthavn (Gardermoen) till Fagernes och Beitostølen. Det går också bussar från Bergen, Lillehammer, Gjøvik och Gol.

  • Valdres cycling train

   Med tåg

   Om du börjar turen i Gol eller Vinstra rekommenderar vi att du tar tåget från flygplatsen Oslo Lufthavn (Gardermoen) eller Oslos centralstation. Du kan boka upphämtning till hotellet eller stugan på stationen.

  • Valdres cycling plane

   Med flyg

   Den närmaste internationella flygplatsen är Oslo Lufthavn (Gardermoen), som ligger 175 kilometer söder om Fagernes och 215 kilometer från Beitostølen. Man kan hyra bil på flygplatsen.

  Säkerhet på två hjul

  Säker på sadeln

  Trafikregler och vägmärken gäller cyklister lika väl som bilar och andra fordon. Håll till höger, ge företräde till fordon som kommer från höger och cykla inte när du har druckit alkohol.

  Följ gällande trafikregler och vägmärken. Du får cykla på trottoaren förutsatt att du anpassar hastigheten. Du får inte cykla på motorvägar och fyrfältsvägar. Indikera tydligt om du ska svänga genom att sträcka ut handen. Ha alltid hjälm på dig när du cyklar.  Använd gärna trafikväst, särskilt på hårt trafikerade vägar. Endast barn under 10 får åka med som passagerare på cykel.

  Cykeln måste ha

  Vit eller gul lykta framtill och röd lykta baktill i mörker eller vid dålig sikt, röd reflex baktill, vita eller gula reflexer på pedalerna, två bromsar som fungerar oberoende av varandra, ringklocka.
   

  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen