Skip to main content

Norge bjuder på ett stort utbud av härlig cykling, från lugna turer längs fjorden till utmanande mountainbike i fjällen. Här hålls också stora cykeltävlingar som Arctic Race of Norway. Kolla in alternativen och börja planera cykelsemestern i Norge redan idag!

Välj och vraka

Branta backar och snårig terräng bland fjordar och fjäll – man skulle kunna tro att cykling i Norge passar bäst för cykelfantaster som vill köra hårt med landsvägscykling, mountainbike och downhill. Och det stämmer att det finns gott om pulshöjande utmaningar på två hjul.

Å andra sidan är Norges natur mer varierad än vad man kan tro, och det finns så mycket mer att upptäcka än hårresande bergstoppar. Landets varierade natur bjuder på gott om turer som passar perfekt för mindre vana cyklister. På många håll kan du också välja elcykel, om du vill ha en ännu behagligare färd.

Hitta de dolda pärlorna på landsbygden, känn adrenalinet i fjällen och få koll på allt du behöver veta inför den härliga cykelsemestern!

Mäktig mountainbike

Är du sugen på att cykla utför ska du besöka en av Norges alla platser för mountainbike och freeride!

Parkerna i HafjellTrysil och Geilo hör till de största i landet. Där finns härliga downhillstigar, pump tracks och leder, samt cykelvänligt boende, cykeluthyrning och verkstäder.

Om du vill cykla på vintern (!) ska du kolla in fatbiking.

Turcykling

Planera en hel cykelsemester längs fjordar, fält och fjäll på någon av Norges fantastiska cykelleder! Våra nationella cykelvägar ger möjlighet att ta sig fram på cykel utan att behöva samsas med tung trafik. Rallarvegenen är en av de mest populära, och har till och med utsetts till Norges vackraste cykelsträcka av Travel and Vacation. Eller varför inte utforska Den gyllene omvägenNorges kanske mest välsmakande cykelsträcka?

Här är några vackra cykelsträckor att inspireras av:

Cykeltävlingar

Är du en tävlingsmänniska finns det ett antal årliga lopp att välja på i Norge. Några av världens främsta cykelproffs deltar i Arctic Race of Norway, en tävling som går genom storslagen, vild och dramatisk norsk natur.

Om du vara med och köra är den 86 kilometer långa terrängtävlingen Birken och det 543 kilometer långa landsvägsloppet Styrkeprøven två klassiska alternativ.

Planera nästa cykeläventyr

Exklusiva och skräddarsydda resor

Upptäck fler semesterpaket.

Sugen på mer cykling?

Från pittoreska turer i storslagen natur till mountainbike och stora tävlingar. Ta del av erbjudanden här nedanför.

Nyligen besökta sidor