Skip to main content

KRAGERØ

En juvel längs kusten

Blå himmel, gyllene sol och vågor som skvalpar…

…blir det mycket bättre än så?

Den lilla kuststaden Kragerø ligger i Telemark, ungefär tre timmar söder om Oslo.

Här är atmosfären en av huvudattraktionerna. Från hamnen leder en rad trånga gator och gränder upp genom staden, kantade av mysiga små gallerier och grönområden.

Kragerø är som gjort för en aktiv semester. Omkring staden och de större öarna bjuder in till cykeläventyr och båtturer i vacker natur.

Ön Jomfrulands unika landskap är en härlig upplevelse, och här finns roliga aktiviteter som ridning och fågelskådning. Passa också på att besöka en av alla charmiga fyrar.

Kragerøs unika ljus har inspirerat många konstnärer, inte minst Edvard Munch. Gå i Munchs fotspår på gatorna som gett upphov till några av hans mest berömda verk!

En annan berömd norsk konstnär, Theodor Kittelsen, föddes i Kragerø. Han är känd för sina teckningar av sagoväsen och upplevde att Kragerø hade "äventyr bakom varje husknut". Hans barndomshem i centrala stan är idag museum.

Kragerø är ett populärt semestermål för norrmän på sommaren. Under resten av året är det här en lugn och harmonisk plats där du i lugn och ro kan paddla kajak, fiska, dyka och mycket annat.

Kommer du på vintern?

Mot slutet av året förvandlas Kragerø till en vacker och drömlik julstad med mängder av ljus som lyser upp de mysiga gatorna och trähusen.

Kragerø har certifierats som en Hållbar Destination. Certifieringen betyder inte att orten är fullt hållbar. Det handlar om att den har åtagit sig att arbeta systematiskt för att minska turismens negativa effekter och samtidigt stärka dess positiva effekter.

Redo för långa, ljusa sommarkvällar eller lugna vinterkvällar i pittoresk miljö?

Bläddra ned för fler aktiviteter och tips på övernattning!

Se alla alternativ nedan, eller gå direkt till:
Aktiviteter och attraktioner | Boende | Mat och dryck | Transport

Toppattraktioner

Fler aktiviteter och attraktioner

Resa till Kragerø

Detaljerad reseinformation finns på Kragerøs officiella webbsida.

Sök efter resor med reseappen Entur och få förslag baserat på Norges kollektivtrafik.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Kragerø erbjuder också...

Bestäm redan nu vad du vill hitta på.

Nyligen besökta sidor