x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Family visiting Lindesnes Lighthouse
Lindesnes Fyr.
Photo: Peder Austrud©Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Upptäck en av Norges dolda pärlor

Besök Sørlandet och få en ordentlig dos av norsk kultur i form av vandring, skidåkning, fiske, museer och evenemang. Sørlandet är känt för sin fantastiska kust, perfekt för både båtturer och bad.

Sørlandet - Norska Rivieran

Sørlandet har i flera decennier varit norrmännens eget semesterställe nummer ett, men är ännu okänt för många utländska besökare. Under sommaren myllrar de mysiga småstäderna längs kusten av liv, och många av de vitmålade trähusen längs kusten går att hyra.   

Setesdal – Norge i närbild

En bit in i Sørlandet ligger Setesdal, en dal som sträcker sig 147 kilometer från Evje i söder till Hovden i norr. Här finns levande traditioner inom både silversmide och musik att bekanta sig med. Under den kallare delen av året är fjällområdena kring Hovden, Sirdal och Åserdal är givna vinterdestinationer.

TrollAktiv.
Photo: TrollAktiv

TrollAktiv

Aktiviteter i Sørlandet

Längs kusten finns klassiska uteaktiviteter som vandring, cykling och fiske, men också klättring och forsränning. Kultur erbjuds i form av sköna festivaler och andra evenemang.

Vandring
Att vandra är en aktivitet med låg tröskel. Längs Sørlandets kust är lederna både natursköna och behagliga, men också kring de mer krävande fjälltopparna i Sirdal och Hovden finns ett utbud av markerade vandringsleder.

Cykling
På Nordsjøruta (en av de nationella cykelvägarna) kan du cykla längs kustlinjen, medan nationella cykelvägen nummer 3 leder hela vägen från havet upp till de höga fjällen mellan Kristiansand och Hovden i Setesdal. 

Fiske
Sportfiske är livsstil för många människor, och längs sydkusten finns allt från djuphavsfiske till älvar och sjöar att ge sig i kast med. När fångsten är räknad för dagen kan du välja att bo i någon av fiskebyarna längs kusten eller i stuga inåt landet.

Skidåkning
Under skidsäsongen december till april finns möjlighet till utförsåkning, längdskidor och snowboard. De upplysta spåren längs kusten är mångas favorit.

Forsränning
Forsränning i någon av Sørlandets älvar är ett både säkert och roligt vattenäventyr för hela familjen. TrollAktiv i Evje och Adventure Norway i Marnadal erbjuder forsränning för både nybörjare och våghalsar. 

Klättring
Området kring Valle i Setesdal är välkänt bland bergsklättrare över hela världen. Här kan du ge dig ut på norra Europas längsta Via Ferrata, eller besöka en av alla klätterparker.

Ta natten som den kommer

Fyr vid havet, fjällstuga eller hotell mitt i staden – valet av övernattning är ditt.

Dina favoriter

Hitta övernattning, sevärdheter och aktiviteter i Sørlandet.

×
Your Recently Viewed Pages