Skip to main content

Mitt bland pampiga berg, spegelblanka sjöar och gröna skogar ligger vackra Vrådal – ett kul och actionfyllt resmål för par, familjer och kompisgäng. Simma i den idylliska sjön på sommaren och åk slalom i nypistade skidbackar på vintern.

Vrådal ligger precis där två sjöar möts: Vråvatn och Nisser. Den senaste istiden lämnade efter sig ett unikt landskap här. Byn ligger bara 2-3 timmars bilresa från de större städerna Kristiansand, Larvik, Sandefjord och Oslo. Det är perfekt att åka på utflykt till Vrådal över dagen eller en lång mysig helg.

Upplev fantastiska åkturer med konceptet HUBridning, utvecklat i Vrådal. Det här är ett koncept som är skräddarsytt för dig som gillar att se omgivningarna från vägen, men inte från tråkiga, raka transportsträckor. Ladda ner rutterna via GPS eller kolla in HUBridings hemsida. Längs rutterna kan du uppleva den speciella telemarkkulturen genom att besöka Vest-Telemark museet, Norsk Skieventyr och Heddal stavkyrka, bara för att nämna några exempel. Huvudorten i kommunen är Kviteseid, här finns det charmiga kaféer och butiker att besöka. Du kan även hoppa på en kanalkryssning på Telemarkkanalen här.

Ett milt klimat och långgrunda badstränder gör att badsäsongen varar länge i Vrådal. På Straand Sommerland vid stranden finns det en stor lekplats, restaurang och ett 12 meter högt klättertorn! Du kan paddla kanot, SUP eller hyra båt. Gillar du livet på vattnet bäst kan du även hyra olika typer av båtar, kanoter och kajaker hos Vrådal Hyttegrend.

Det finns flera vandringsleder och andra spännande naturupplevelser i Vrådal. Området i Venelifjell är passande för hela familjen och erbjuder aktiviteter för alla åldrar, medan vandringslederna till Roholtsfjell och Hegefjell, som båda är över 1000 meter höga, är mer krävande. Kommer du på hösten får du inte glömma att ta med något att ha blåbär i, skogarna här är fylld till bredden med skogens blåa guld.

Om du gillar fiske måste du prova lyckan i idylliska Nisser och Vråvatn, här kan det nappa rejält! Köp fiskekort från den lokala sportfiskeklubben och få de bästa tipsen hos den lokala sportbutiken.

På en ö mitt i sjön Nisser ligger Telemarks vackraste golfbana. 9-hålsbanan är en mysig aktivitet för golfare och alla andra som vill njuta av en promenad längs kulturstigen och se forntida boplatser från stenåldern. Efteråt kan du ta en fika på kaféet.

Vrådal Panorama Skisenter var faktiskt först i världen med åttasitsiga skidliftar. Skidområdet har backar i olika svårighetsgrader, barnbacke med lekområde och skidspår till de som vill åka längd. Se mer och få ännu mer inspiration på Telemarks officiella webbplats.

Se alla möjligheter nedan eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Aktiviteter i Vrådal

Boende

Mat och dryck

Reseinformation

Sök efter resor med reseappen Entur och få förslag baserat på Norges kollektivtrafik.

Vrådal erbjuder även …

Vänta inte för länge med att planera vad du ska göra när du kommer hit. Filtrera din sökning och kolla in möjligheterna nedan.

Upptäck mer

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor