Skip to main content

VINTER I TRYSIL

Norges största skidort

Rulla ner för inspiration eller gå direkt till sidan planera resan

Upptäck Trysil på sommaren

Är du redo för ett stycke vintermagi?

Klara… färdiga… gå!

Trysils skidanläggning är granne med Sälen och bara 45 minuter från Scandinavian Mountains Airport, som öppnade 2019. 

Det enda du behöver oroa dig för här är vilken av de 70 backarna du ska prova först.

Instruktörerna från SkiStar Guides syns på lång väg.

Snacka med dem om skidlektioner och guidade turer, eller om du bara vill ha lite allmänna tips.

De visar gärna vägen till områdets höjdpunkter som snöparken, de populära backarna i Vihammerskogen och de coolaste offpistområdena.

Står du på skidor för första gången? Eller har du …

…småttingarna med dig? Då hjälper gärna skidskolan till.

Här kan du också träffa snögubben Valle – alltså han som brukar fixa skattjakter och annat kul.

De flesta stugorna och hotellen i Trysil ligger precis vid backarna, så det är ski-in/ski-out som gäller för nästan hela slanten.

Om du vill bo lite mer avskilt ska du kolla in den här kojan, som har byggts långt ovanför marken. Sov en natt bland trädtopparna på Lykketoppen eller i Elvehytta! Kom bara ihåg att boka i god tid.

Vilket boende du än väljer kan du ha roligt i snön hela dagarna. Och när solen går ner finns det backar med kvällsbelysning.

Du kan också ta en svängom på afterski i en av områdets barer eller restauranger. På Laaven, till exempel, är det högt tryck under skidsäsongen.

Men det handlar inte bara om utförsåkning och after-ski. Detta vinterparadis omges nämligen av runt 100 kilometer preparerade längdåkningsspår.

Få ett nytt perspektiv på Trysils vackra omgivningar i milslånga öppna landskap och härliga fjällskogar. Skihytta och Fageråsen är två populära längdåkningsområden.

När man håller igång blir man lätt hungrig. Som tur är finns det mer än 30 matställen att välja på. De serverar allt från pizza och fondue till lokal mat och asiatiska rätter.

Några delikatesser från Trysil är älgkött, pultost (en slags syrlig ost med kummin) och rakfisk, en snällare variant av surströmming som görs på fermenterad öring.

Parken Bistro & Bar serverar de nordisk mat och mikrobryggd öl.​

När det är dags att varva ner (för att inte säga kanske värma upp dig en smula) passar vattenparken på Radisson Blu Resort Trysil perfekt. Här finns allt från bubbelbad till utomhusbassänger.

När du är redo för en ny omgång utomhus finns det massor av aktiviteter man kan göra utan skidor.

Ta en slädtur genom skogen, gå på guidad snöskovandring eller låt ett gäng glada huskyhundar visa vägen genom den orörda naturen på en hundspannstur.

Trysil har certifierats som en Hållbar Destination. Certifieringen betyder inte att orten är fullt hållbar. Det handlar om att den har åtagit sig att arbeta systematiskt för att minska turismens negativa effekter och samtidigt stärka dess positiva effekter.

När gör du nästa vinteräventyr?

Planera resan till Trysil

Upptäck mer

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor