Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Overview, Trysil Ski Resort Overview, Trysil Ski Resort
Credits
Trysil.
Photo: Ola Matsson/www.skistar.com/trysil
Campaign
Partner

Naturens egen nöjespark

Norges största skidort, familjevänliga Trysil, omges av orörd natur. Orten var en av de första i Europa som erhöll den prestigefyllda certifieringen Sustainable Tourism (hållbar turism).

Trysil ligger nära svenska gränsen, ungefär två och en halv timme från Oslo. Här finns Norges största skidanläggning med utmaningar av alla slag, från breda pister och terrängparker till offpist och annat kul i snön.

Orten består av ett enda stort skidområde, som förenar bergets tre sidor via liftar och nedfarter. Den högsta punkten ligger1 132 meter över havet, och från toppen kan du se flera kilometer i alla riktningar.

Det finns också många aktiviteter att välja på utanför skidbackarna, som hundspann, slädturer och isfiske. Om du vill åka längdskidor har du inte mindre än 100 kilometer preparerade längdskidspår nära till hands. 

Trysils bergstoppar, djupa skogar och älven gör orten perfekt även på somrarna – vandring, forsränning och fiske är förslag på några aktiviteter. Trysil Bike Arena erbjuder äventyr på två hjul längs 100 kilometer vandringsleder och mer än 10 kilometer grusstigar.

Trysil certifierades som hållbar turistort år 2013. Det är en kvalitetsmärkning som delas ut till destinationer som arbetar systematiskt med att minska miljöpåverkan från turism, erbjuda upplevelser av hög kvalitet samt bevara ortens historia, karaktär och natur.

Med över 30 matställen är det inga problem att hitta bra restauranger och mysiga caféer. Avsluta gärna en perfekt dag i backen med afterski. Flera ställen i Trysil har afterski med levande musik.

Snowboarding in Trysil
Snowboard, Trysil
Ola Matsson/www.skistar.com/trysil
Trysil
Rafting, Trysil
Johan Wildhagen/Palookaville
Alpine skiing with the family in Trysil
Trysil Resort
Ola Matsson/www.skistar.com/trysil
Cycling, Trysil
Cykling, Trysil
Jonas Hasselgren/Utefoto
Ad

En hållbar destination

Många destinationer i Norge följer miljövänliga principer, men att bli certifierad som en hållbar destination är en omfattande process.

Bara några få destinationer kvalificerar sig för denna ära, efter år av arbete som visar på ett långvarigt engagemang inom hållbar utveckling på alla nivåer. Man måste till exempel ha en långsiktig plan för hållbar turism, stödja olika miljöprogram och värna om destinationens historia, karaktär och natur. Dessutom måste destinationens övriga affärsverksamhet arbeta på ett miljömässigt hållbart sätt.

Läs mer om hållbarhet i Norge.

Sustainable destination

Aktiviteter

 

Reseinformation

Med flyg:
  • Trysil ligger drygt 2 timmar med bil från Oslo Lufthavn.
Med tåg:
  • Närmaste järnvägsstation är Elverum, cirka 70 kilometer från Trysil. Sträckan trafikeras dagligen av bussar.
  • Tåget till Elverum tar cirka 2 timmar från Oslo, eller 5-6 timmar från Trondheim.
Med bil:
  • Trysil ligger nära den svenska gränsen, bara en halvtimmes bilresa från Sälen
Med buss:
  • Det går expressbussar mellan Trysil, Oslo och Oslo Lufthavn året runt, flera gången om dagen. På vintern är det en bra idé att köpa biljett i förväg, eftersom bussarna ofta blir fullbokade innan avgång. Restiden är cirka 2,5 timmar.

@skistartrysil på Instagram

This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

×

Läs mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad