Skip to main content

Mountainbike i Trysil

Familjevänliga Trysil är inte bara Norges största skidort, det är också landets främsta MTB-destination och ett omåttligt populärt resmål för cyklister i allmänhet. Trysil Bike Arena har mer än 50 kilometer konstruerade och cirka 100 kilometer naturliga singletrack (enkelspår).

Många ser terrängcykling som ett specialintresse för cykelfantaster, men det stämmer verkligen inte i Trysil. Här finns utmaningar av alla slag, vare sig du är total nybörjare eller rutinerad terrängcyklist.

För nybörjare

I cykelparkerna GT och Radisson Blu hittar du roliga inslag som pumptrack, hopp, dubbla slalombanor och mycket annat. I Radissons cykelpark finns också ett område med mer avancerade banor – perfekt om du inte har åkt på ett tag och känner dig lite rostig. I GT Pro Park kan du ge dig på hopp, drops och Norges största pumptrack. Här finns också Twin Peaks, en parallell cykelbana där två personer kan köra exakt samma spår samtidigt.

Maxat kul i Gullia

Cykelparkens område som går under namnet Gullia erbjuder cykelupplevelser som inte finns någon annanstans i Skandinavien. Gullias spår sträcker sig över 35 kilometer och varierar från enkla gröna till avancerade svarta. Här finns alltså något för alla nivåer – till och med för de som precis har tagit av stödhjulen.

Här hittar du skojiga spår med träbroar och andra utmaningar där du kan öva upp tekniken, vare sig du helst håller hjulen på marken eller vill försöka dig på hopp.

Obs! Börja med de enklaste spåren innan du ger dig på de mer avancerade konstruktionerna i Gullia eller Magic Moose.

Lift

Tack vare Fjellekspressens sittlift kan du ge dig ut i områdets enorma nätverk av naturliga cykelspår. Här finns också ett av Europas längsta flowtrails.

Cykelmagi på Magic Moose

Magic Moose är en adrenalinkick för den mest inbitna MTB-fantasten: Ett 7,5 kilometer långt flowtrail med inslag som berms, whoops och träbroar. Magic Moose rekommenderas till de som känner sig bekväma i de blåmarkerade spåren.

Barnvänliga cykelvägar

Fjellrunden är ett 13 kilometer långt spår runt Trysilfjellet som passar hela familjen. Turen är också perfekt för alla som föredrar elcyklar. Vissa delar är rullstolsanpassade.

Ett annat tips är att kolla in Fjellflyten. Det är ett kul flowtrail i högfjällsmiljö som tar dig ner till Trysil Høyfjellssenter.

Hitta ett perfekt singletrack

På fjället hittar du massor av naturliga singletracks. Vissa av de röda och svarta spåren kräver avancerad teknisk kompetens. För utmaningar långt från vimlet i cykelparken finns det hela 100 kilometerna cykelleder i naturen.

Allt på ett och samme ställe

Trysilguidene kan ge dig en introduktion till mountainbike, hjälpa dig att utveckla din finess i cykelspåret och ta med dig på guidad tur. Det finns hotell precis vid cykelparken och restauranger i närheten. Du kan också hyra all utrustning du behöver.

Andra tips på utomhusaktiviteter i Trysil är en klätterpark med hinderbanor, forsränning, vandring och fiske. Du kan också rida och spela golf.

Upptäck mer

Fler förslag i Trysil

Börja semesterplaneringen här! Använd filterfunktionerna nedan och hitta fler tips och erbjudanden.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor