Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Collage of the four bands participating in the Munch + Music project
Munch + Music: 4 artists’ interpretation of Munch.
Photo: Bleed / Fastland / Innovation Norway

Munch + Music

muteplay/pauseplay/pause

För att fira det nya Munchmuseet Lambda, som öppnar 2021, bad vi fyra norska artister skapa musik som inspireras av Edvard Munchs målningar.

Vi utmanade fyra norska artister att skapa musik som baseras på deras favoritmålning av Edvard Munch. Eftersom vi uppskattar mångfald valde vi artister som skiljer sig lika mycket åt som Munchs omfattande konstsamling. Gruppen 9 grader nord är kända för sin energiska folkmusik, medan DJ Matoma (som samarbetade med låtskrivaren Ruben i det här projektet) är hyllad för sina hitlåtar. En annan spännande kontrast är den mellan black metal-gruppen 1349 och Gundelach, som kännetecknas av sitt ”Nordic noir”-sound. Artisterna har lagt ner kärlek, svett och tårar i projektet, och resultatet är fyra underhållande musikvideor.

Collage of four Munch paintings for the Munch + Music project
Edvard Munch paintings.
Photo: The Munch Museum

Musikerna hade friheten att välja den målning som inspirerade dem mest. Vissa valde konstverk med hjärtat, medan andra fokuserade på att hitta det verk som bäst passar deras musik. Resultatet är fyra helt olika skapelser som kommer att vara med vid firandet av det nya Munchmuseet, som öppnar 2021. Låtarna kommer dessutom att vara med på internationella Munch-utställningar, bland annat i Tokyo, Moskva, London och Peking.

I det nya museet kommer du både kunna se Munchs konst och gå på andra spännande utställningar och evenemang. Byggnaden, som har ritats av den uppskattade spanska arkitekten Juan Herreros, sticker ut bland de närliggande husen och kommer säkert att få ännu fler att få upp ögonen för Edvard Munch. Han är trots allt en av historiens mest inflytelserika konstnärer – även i musikens värld.

Möt artisterna

Vad händer?

Kontrasten mellan natur och stadsliv är en obegränsad inspirationskälla för norska artister. Här kan du söka efter kommande evenemang och börja planera nästa resa till Norge.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen