There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – i alla större städer från norr till söder
Nordic Choice Hotels – en annorlunda hotellkedja
Thon Hotels – boende med fantastisk frukost
Hostelling International – porten till Norge
Radisson Blu Hotels – upptäck Norges bästa resmål
Widerøe – Skandinaviens största regionala flygbolag
AutoEurope – smidigaste biluthyrningen
Vy express – bussresor över hela Norge
DFDS – Europas ledande färjeoperatör 2012-2019
Rent-A-Wreck – det smarta hyrbilsalternativet
Arctic Campers – hyr husbil i Norge
NOR-WAY Bussekspress – res grönt med Norges expressbussar
Vy – det ska vara lätt att resa grönt
Hurtigruten – världens vackraste sjöresa
Authentic Scandinavia – spännande Norgeresor
Up Norway – skräddarsydda resor
Norrøna Hvitserk – äventyrsresor och expeditioner
Fjord Tours – upptäck Norge i et nøtteskall® med en biljett
50 Degrees North – oförglömliga, skräddarsydda turer i Norge för mindre grupper
Discover Norway – skidåkning, cykling och vandringsturer i Norge
Norwegian Holidays – billiga paketresor med Norwegian: Flyg, hotell och hyrbil
DanCenter – din expert på stugor i Norge
Norgesbooking – boka den perfekta stugan i Norge
Beitostølen – Äventyr och avkoppling året runt
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Norges restaurangvärld utvecklas hela tiden. Gamla byggnader totalrenoveras och görs om till spännande matställen som fylls av nyfikna gäster. Följ doften av färsk, lokal mat och hitta ett ledigt bord med härlig utsikt. I Norge finns det gott om matupplevelser för alla plånböcker.
Norrmännen själva går ut och äter allt oftare. Det leder till att allt fler restauranger öppnar, både lite flottare varianter och billigare hak, både i städerna och på landet.
Ibland söker sig norska kockar till jobb på topprestauranger runt om i världen, för att sen återvända hem och öppna sin drömrestaurang. Norge har också lockat till sig utländska kockar som vill utforska och utveckla den norska matkulturen. Det gäller inte i minst städer som Oslo och Bergen.
Det är ett drömscenario för den som tycker att god mat är en av huvudingredienserna på semestern. Kolla in allt nytt, men prova också de gamla pärlorna – i Norge blir du lika mätt på enklare kvarterskrogar som på flerstjärniga Michelinrestauranger.
Det finns nu 11 norska restauranger i Michelinguiden, bland andra de spännande nykomlingarna Under i Lindesnes och Bare i Bergen.
Sabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Go to: Sabi OmakaseSabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Moderne nordisk restaurant på Vulkan med et gourmetkjøkken som fokuserer på norske og…
Go to: Restaurant KontrastModerne nordisk restaurant på Vulkan med et gourmetkjøkken som fokuserer på norske og…
RE-NAA er en to-stjerners Guide-Michelin restaurant i Stavanger Sentrum, på gateplan i Eilert Smith Hotel. Her…
Go to: RE-NAARE-NAA er en to-stjerners Guide-Michelin restaurant i Stavanger Sentrum, på gateplan i Eilert Smith Hotel. Her…
Statholdergaarden er Bernt Stiansens gourmetrestaurant. Stiansen ble i 1993 Norges første verdensmester i…
Go to: StatholdergaardenStatholdergaarden er Bernt Stiansens gourmetrestaurant. Stiansen ble i 1993 Norges første verdensmester i…
Christian André Pettersens guldmedalj i Bocuse d'Or Europe 2020 innebär att Norge är klar för världsfinalen i berömda gastronomiska tävlingen ännu en gång. I väntan på den prestigefyllda Bocuse d'Or 2021 ser vi tillbaka på Norges prisbelönta smaker.
Kika in bakom kulisserna på några av Norges bästa restauranger och möt kockarna som håller på att förändra det norska köket från grunden.
I Lindesnes i södra Norge ligger den Snøhetta-designade restaurangen Under – fem meter under havsytan.
Upptäck Norges nya och spännande kök med prisbelönta ostar, utmärkt cider och otaliga variationer av frasvåfflor. För att inte tala om all färsk fisk och alla delikata skaldjur: kungskrabba, lax och den berömda skreien.
Vet du vad brunost är? Lär dig mer om den traditionella norska osten och ta chansen att provsmaka.
"Norskt viltkött är i världsklass. Det har en distinkt smak och helt annan arom än annat kött ”, säger mästerkocken Arne Brimi. Upptäck det unika med Norskt viltkött.
I Norge är man lika tokiga i bullar som vi är i Sverige. På norsk mark är du aldrig långt ifrån en nybakad bolle, som de kallas. Och de finns i otaliga varianter, med eller utan glasyr, kokos eller till och med brunost!
Tillbaka till toppen