Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Restauranger

Norges restauranger bjuder in till smakfest. Välj mellan allt från fisk- och och skaldjursrestauranger med lokala ingredienser till smaksensationer från hela världen.

Norges restaurangvärld utvecklas hela tiden. Gamla byggnader totalrenoveras och görs om till spännande matställen som fylls av nyfikna gäster. Följ doften av färsk, lokal mat och hitta ett ledigt bord med härlig utsikt. I Norge finns det gott om matupplevelser för alla plånböcker.

Norrmännen själva går ut och äter allt oftare. Det leder till att allt fler restauranger öppnar, både lite flottare varianter och billigare hak, både i städerna och på landet.

Ibland söker sig norska kockar till jobb på topprestauranger runt om i världen, för att sen återvända hem och öppna sin drömrestaurang. Norge har också lockat till sig utländska kockar som vill utforska och utveckla den norska matkulturen. Det gäller inte i minst städer som Oslo och Bergen.

Det är ett drömscenario för den som tycker att god mat är en av huvudingredienserna på semestern. Kolla in allt nytt, men prova också de gamla pärlorna – i Norge blir du lika mätt på enklare kvarterskrogar som på flerstjärniga Michelinrestauranger.

Michelinrestauranger

Restaurangen Maaemo i Oslo fick tre Michelinstjärnor 2016, och har lyckats behålla dem sedan dess. Restaurangerna Fagn och Credo i Trondheim tilldelades varsin stjärna 2019.

Lyxmat och kvarterskrogar

Mera mat

Använd sökfunktionen nedan för att hitta restauranger som passar dig.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen