Skip to main content

Upptäck ett överflöd av spännande smaker i Norge. Det finns mycket att välja mellan, från fisk- och skaldjursrestauranger med lokala ingredienser till läckerheter från alla världens hörn. Hugg in!

Följ doften av färsk, lokal mat och hitta ett ledigt bord med härlig utsikt. I Norge finns det gott om matupplevelser för alla smaker (och plånböcker).

Norges nyväckta intresse för mat har gjort att en våg av nyskapande restauranger slagit upp portarna över hela landet, både i städer och på landet.

Många norska kockar får jobb på topprestauranger runt om i världen, för att sedan återvända hem och öppna sin drömrestaurang där de bjuder på norska mattraditioner i nya tappningar.

Oslo, Bergen och Stavanger har blivit viktiga städer för både norska och utländska kockar, och för de som vill lära sig ännu mer om det nordiska köket. Trondheim och Trøndelag, Europeisk gastronomiregion 2022, har blivit en av de hetaste platserna för matälskare från hela världen.

Norge är en dröm för alla som ser god mat som en omistlig del av semestern. Prova klassiska rätter och njut av en kulinarisk resa med allt från Michelinrestauranger till enklare lokala favoriter.

Mera mat

Använd sökfunktionen nedan för att hitta restauranger som passar dig. Du kan också ladda ner Visit Norways app för iPhone och Android för att söka efter restauranger i närheten.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor