Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Konserter

Norsk musik har gott rykte, och kanske särskilt metal, indie och elektronisk musik. Dessutom turnerar många av världens bästsäljande artister ofta i landet.

Oslo har flest konsertlokaler och lockar naturligtvis de flesta stora internationella artisterna och banden. Men du hittar också mängder med spelningar i de större studentstäderna som Bergen, Trondheim, Tromsø och Stavanger. Nuförtiden turnerar musikartister ännu mer än tidigare, delvis på grund av att skivförsäljningen har gått ner, och många band uppträder i flera norska städer under en och samma turné.

Oslo Spektrum och Telenor Arena är de två största arenorna i Oslo. Medelstora band syns ofta på Rockefeller Music Hall och Sentrum Scene. Om du gillar klubbar med elektronisk musik rekommenderas två klubbar som har fått ett välförtjänt gott rykte utomlands: Blå, som ligger vid ån Akerselva i det trendiga området Grünerløkka, och Villa. I Oslo finns också en mycket aktiv och spännande undergroundscen.

I Bergen finns bland annat de två omtyckta lokalerna Grieghallen och Ole Bull Scene. Här finns också Koengen, som arrangerar stora utomhuskonserter med artister som Bruce Springsteen och Foo Fighters. USF Verftet och Kvarteret har en något yngre och mer trendkänslig publik.

Om du föredrar klassisk musik hör Oslo Filharmoniska orkester hemma i Oslo Konserthus (som också håller pop- och rockkonserter), och du hittar även traditionella konserter i det spektakulära operahuset. Bergens filharmoniska orkester, som hade Edvard Grieg som direktör på 1880-talet, uppträder ofta i Grieghallen och på andra ställen.

Kommande konserter

Artister, arrangörer och entusiaster i hela landet satsar på att kunna ge ett rikt utbud konserter – från uppträdanden på mysiga klubbar till rockföreställningar på de stora arenorna.

Inspireras av den norska musikscenen

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Hitta konserter i Norge

Internationella världsstjärnor blandat med lokala band. Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla evenemang.

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen