Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Bodø Bodø
Credits
Bodø.
Photo: Bjørn Erik Olsen / www.nordnorge.com/Bodø
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Från mysiga klubbar till stora arenor

Norsk musik har gott rykte, och kanske särskilt metal, indie och elektronisk musik. Dessutom turnerar många av världens bästsäljande artister ofta i landet.

I Norge är man lika förtjust i musik som i övriga Norden. Artister, arrangörer och entusiaster i hela landet satsar på att kunna ge ett rikt utbud konserter – från uppträdanden på mysiga klubbar till rockföreställningar på de stora arenorna.

Oslo har flest konsertlokaler och lockar naturligtvis de flesta stora internationella artisterna och banden. Men du hittar också mängder med spelningar i de större studentstäderna som Bergen, Trondheim, Tromsø och Stavanger. Nuförtiden turnerar musikartister ännu mer än tidigare, delvis på grund skivförsäljningen har gått ner, och många band uppträder i flera norska städer under en och samma turné.

Oslo Spektrum och Telenor Arena är de två största arenorna i Oslo. Medelstora band syns ofta på Rockefeller Music Hall och Sentrum Scene. Om du gillar klubbar med elektronisk musik rekommenderas två klubbar som har fått ett välförtjänt gott rykte utomlands: Blå, som ligger vid ån Akerselva i det trendiga området Grünerløkka, och Villa. I Oslo finns också en mycket aktiv och spännande undergroundscen.

I Bergen finns bland annat de två omtyckta lokalerna Grieghallen och Ole Bull Scene. Här finns också Koengen, som arrangerar stora utomhuskonserter med artister som Bruce Springsteen och Foo Fighters. USF Verftet och Kvarteret har en något yngre och mer trendkänslig publik.

Om du föredrar klassisk musik hör Oslo Filharmoniska orkester hemma i Oslo Konserthus (som också håller pop- och rockkonserter), och du hittar även traditionella konserter i det spektakulära operahuset. Bergens filharmoniska orkester, som hade Edvard Grieg som direktör på 1880-talet, uppträder ofta i Grieghallen och på andra ställen.

En glimt från Infernofestivalen

Få norska musikfestivaler har lika hög internationell status som black metal-festivalen Infernofestivalen. Till exempel har tidningen Terrorizers läsare röstat fram festivalen som en av de 10 bästa i världen. 

Festivalen hålls i Oslo och lockar hängivna metallfans från hela världen.


Oslos musikscen

Läs om hur Oslo blev en av Europas största städer för livemusik.

Hitta konserter i Norge

Läs också

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad