There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – i alla större städer från norr till söder
Nordic Choice Hotels – en annorlunda hotellkedja
Thon Hotels – boende med fantastisk frukost
Hostelling International – porten till Norge
Radisson Blu Hotels – upptäck Norges bästa resmål
Widerøe – Skandinaviens största regionala flygbolag
AutoEurope – smidigaste biluthyrningen
Vy express – bussresor över hela Norge
DFDS – Europas ledande färjeoperatör 2012-2019
Rent-A-Wreck – det smarta hyrbilsalternativet
Arctic Campers – hyr husbil i Norge
NOR-WAY Bussekspress – res grönt med Norges expressbussar
Vy – det ska vara lätt att resa grönt
Hurtigruten – världens vackraste sjöresa
Authentic Scandinavia – spännande Norgeresor
Up Norway – skräddarsydda resor
Norrøna Hvitserk – äventyrsresor och expeditioner
Fjord Tours – upptäck Norge i et nøtteskall® med en biljett
50 Degrees North – oförglömliga, skräddarsydda turer i Norge för mindre grupper
Discover Norway – skidåkning, cykling och vandringsturer i Norge
Norwegian Holidays – billiga paketresor med Norwegian: Flyg, hotell och hyrbil
DanCenter – din expert på stugor i Norge
Norgesbooking – boka den perfekta stugan i Norge
Beitostølen – Äventyr och avkoppling året runt
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
I Norge passar man på att äta och dricka utomhus så ofta som möjligt, och den senaste tiden har allt fler matfestivaler dykt upp över hela landet.
Norrmännen pratar gärna om "lokal mat" och menar då att ingredienserna är närproducerade, ofta från samma by eller stad som du befinner dig i.
De flesta av Norges matfestivaler äger rum på sensommaren och på hösten.
I Norge passar man på att äta och dricka utomhus så ofta som möjligt, och den senaste tiden har allt fler matfestivaler dykt upp över hela landet.
Norrmännen pratar gärna om "lokal mat" och menar då att ingredienserna är närproducerade, ofta från samma by eller stad som du befinner dig i.
De flesta av Norges matfestivaler äger rum på sensommaren och på hösten.
"Jag tror att det finns flera anledningar till det växande intresset för mat, och särskilt lokal mat. Fler och fler människor tänker på vad de äter. Vi vill ha kvalitetsprodukter och information om var maten kommer ifrån. Vi reser allt mer, upptäcker nya regioner och kulturer. Och med det ökar intresset för lokala specialiteter ", säger Aslaug Rustad, VD för Oi! Trøndersk Mat och Dryck.
Aslaug bor i Trøndelag, regionen som blivit känd som en av Norges ledande matregioner. Hon arbetar dagligen med lokala producenter och har besökt många matfestivaler under sin karriär. Nedan kan du läsa om hennes fem bästa rekommendationer.
Obs! Det kan hända att sidorna vi länkar till nedan innehåller inaktuell information eller att själva länkarna är brutna. Det händer ofta efter att en festival har ägt rum och det inte finns någon ny information om nästa års festival.
“Min personliga favorit. Festivalen hålls i Trondheim och har mer än 150 marknadsstånd."
“Prova mat från världens alla hörn på en av Skandinaviens största matfestivaler."
“På Norges största matfestival Matstreif kan man prova landets godaste specialiteter.”
“Matproducenter från Fjord Norge kommer hit och säljer sina produkter i en charmig miljö."
“Den här festivalen är ett paradis på jorden för mig. Jag älskar den halvfermenterade öringen."
På norska matfestivaler är konserter ofta en del av konceptet, och många festivaler har en ung publik.
Vissa alternativa matfestivaler som den vegetariska festivalen i Oslo lockar mer än 20 000 hungriga matentusiaster.
Historiska rötter
Man tror att matfestivaler har funnits lika länge som vi har skördat allt det goda naturen har att erbjuda.
Årlig tradition
Norges största matfestivaler återkommer år efter år.
Festligheter
Många matfestivaler är som en stor fest, även om tyngdpunkten ligger på maten. Det finns även festivaler som fokuserar helt på dryck.
Växande intresse
Matfestivalernas popularitet ökar med det växande intresset för lokal mat och färska ingredienser.
På norska matfestivaler är konserter ofta en del av konceptet, och många festivaler har en ung publik.
Vissa alternativa matfestivaler som den vegetariska festivalen i Oslo lockar mer än 20 000 hungriga matentusiaster.
Historiska rötter
Man tror att matfestivaler har funnits lika länge som vi har skördat allt det goda naturen har att erbjuda.
Årlig tradition
Norges största matfestivaler återkommer år efter år.
Festligheter
Många matfestivaler är som en stor fest, även om tyngdpunkten ligger på maten. Det finns även festivaler som fokuserar helt på dryck.
Växande intresse
Matfestivalernas popularitet ökar med det växande intresset för lokal mat och färska ingredienser.
Oslo är en av Nordens stora kulturstäder, med otaliga festivaler, konserter och museer. Men också Norges mindre orter på landsbygden anordnar roliga festivaler och andra kulturella evenemang.
Norges attityd till sina mattraditioner har förändrats radikalt de senaste åren. Idag satsar man stort på lokal mat och firar gärna vad som är typiskt norskt.
Visst blir många upplevelser större i gott sällskap. Festivaler med mat, musik och film är en självklar del av Norges kulturliv.
Med så många festivaler i Norge kan det vara svårt att välja. Festivalfotografen Tord Litleskare hjälper dig att hitta rätt i festivalmyllret.
Tillbaka till toppen