Skip to main content

Citybreak i Norge

Få lokalbornas insidertips för en spännande weekend i Norges största städer, där urban puls möter småstadscharm.

Inled helgen i kulturens tecken på fredagen. Besök museer, gallerier och spännande sevärdheter...

...och tillbringa lördagen på några av lokalbornas favoritställen: charmiga caféer, specialbutiker, bastubad – och inte minst topprestauranger med lokala delikatesser.

Den sista dagen är som gjord för en härlig vandringstur. Gå på en avkopplande söndagspromenad eller ta sikte på närmaste fjälltopp.

Shoppa eller vandra? Adrenalin eller avkoppling? Vad du än vill göra har du det inom bekvämt räckhåll. Låt jakten på din nya favoritstad börja!

En av de bästa sakerna med Norges storstäder är att de är ganska kompakta. Du hinner alltså med många höjdpunkter under en långhelg. Börja med en toppattraktion som Nationalmuseet i Oslo, Nidarosdomen i Trondheim, den UNESCO-listade hansahamnen Bryggen i Bergen eller Ishavskatedralen i Tromsø. Efter det har du gott om tid kvar till mysiga gränder, spännande restauranger, konst, caféer och konserter.

Året runt

Norges städer är fantastiska året runt. Varje årstid har sin egen charm och sina egna upplevelser. Njut av den blomstrande våren i parker och trädgårdar, en kulturell höst full av spännande evenemang eller mysiga upplevelser och varma bastubad på vintern.

Eftersom det är så nära till magnifik natur kan du enkelt kombinera stadsliv med utomhusäventyr – från paddling, fiske och bad till vandring, skidåkning och klättring.

Lokalbornas bästa tips

Vi frågade folk i Oslo, Bergen, TromsøTrondheim, Stavanger, Ålesund, Bodø, Fredrikstad och Kristiansand om deras bästa tips för en långhelg. Upptäck kulturexperternas favoritställen, följ i friluftsentusiasternas fotspår och ta reda på var kockarna själva äter ute.

Heta tips från kända norrmän

Ät, sov och lev som en kändis! Låt kända norrmän visa dig sina favoritställen.

Vilken stad vill du åka till?

Lär känna Norges städer

Du behöver inte vänta tills du är på plats!

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Besök en norsk stad

Sök efter upplevelser, boende och matställen. Börja planera resan idag!

Nyligen besökta sidor