Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hurtigruten, Tromsø Hurtigruten, Tromsø
Credits
Hurtigruten, Tromsø.
Photo: Knut Jenssen
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Magiska vinterresor med Hurtigruten

Lys upp vintermörkret med en norrskensresa. På Hurtigrutens klassiska rundresa Bergen-Kirkenes-Bergen får du norrskensgaranti från oktober 2017 till mars 2018.

Norrskensgaranti (12 dagar)

En vinterresa med Hurtigruten ger utmärkta möjligheter att få se norrskenet. Faktiskt är chansen så stor att Hurtigruten har norrskensgaranti mellan oktober 2017 och mars 2018 på deras 12-dagarskryssningar som går från Bergen på västkusten till Kirkenes långt uppe i nordligaste Norge och tillbaka till Bergen.

Om norrskenet inte visar sig under resan och inga utrop dokumenteras i loggboken bjuder Hurtigruten på en 7-dagarskryssning från Bergen till Kirkenes eller en 6-dagarskryssning från Kirkenes till Bergen mellan oktober 2017 och mars 2018 eller mellan oktober 2018 och mars 2019. Norrskensgaranti och Norges vackra kustlinje – det är en svårslagen kombination!

Pris från NOK 8 071 per person

Läs mer och boka Hurtigruten med norrskensgaranti

Kirkenes-Nordkap-Tromsø (2 dagar)

På den här tvådagarsresan håller du dig norr om polcirkeln och får se platser som Kirkenes, som faktiskt ligger längre österut än både Istanbul och St Petersburg; Nordkap, som är en av de nordligaste platserna man kan besöka i Europa; och Tromsø - den livliga studentstaden som går under namnet Nordens Paris.

En av fördelarna med att åka med Hurtigruten på vintern är såklart den höga chansen att få se norrskenet. Solen ligger lågt över horisonten, och norr om polcirkeln går den inte upp på flera veckor. Det skapar fascinerande ljuseffekter på himlen i allt från blått och lila till gult.

Pris från NOK 1 214 per person

Läs mer och boka en tvådagarsresa Hurtigruten

Få en glimt av norrskenet på film

Vad är norrskenet?

Naturfenomenet norrskenet uppstår vid starka solvindar som gör att elektriskt laddade partiklar frigörs och störtar mot jorden. Det spektakulära ljusskenet bildas när dessa elektroner och protoner kolliderar med gaser i jordens atmosfär.

Den elektromagnetiska strålningen skapar ett böljande band av ljus som varierar i form, styrka och färg. Oftast är det grönt, men det kan också vara mörkblått, gult, rött och orange.

En kulinarisk resa

Medan du gör dig redo för en god natts sömn i hytten håller Vesterålens fiskare redan på att göra i ordning sina fiskeskutor för att ge sig ut och skaffa dagens fångst. Dagen efter serverar Hurtigrutens restaurang den färskaste vildröding du smakat. Lokalt fångad, perfekt tillagad.

Hurtigruten lägger till vid 34 hamnar på vägen från Bergen till Kirkenes, och vid varje stopp levereras lokala ingredienser till köket. Läs mer om Hurtigrutens kök.

Snöskotertur i polarnatten

Var med på en spännande utflykt med Hurtigruten i jakten på norrskenet.

Upplev det arktiska landskapet under polarnatten i snöskoter. Du belönas med fri utsikt över norrskenet under en stjärnklar himmel. Utflykten går igenom ett av Europas mest extrema och spännande naturområden.

Turen utgår från Mehamn, världens nordligaste by på fastlandet, på den vilda Finnmarkskusten. Resan går över bergen till den gamla handelsplatsen och fiskebyn Kjøllefjord, där du går på Hurtigrutenbåten igen. Läs mer om Hurtigrutens snöskotertur.

Lofoten och Vesterålen

Särskilt vackert är det på öarna i Lofoten och Vesterålen, med höga fjälltoppar som reser sig över vita sandstränder och azurblå laguner. 

Här finns mängder med charmiga fiskebyar som känns igen med sina typiska rorbuer (fiskestugor). Fiska torsk under norrskenet i februari, och förundras över den natursköna passagen genom Risøyrenna.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad