Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
The wharves in Trondheim The wharves in Trondheim The wharves in Trondheim
The wharves in Trondheim The wharves in Trondheim
Credits
The wharves in Trondheim.
Photo: Knut Aage Dahl
Campaign
Partner

Storstad med mysfaktor

Trondheim är Norges tredje största stad, efter Oslo och Bergen. Staden är lätt att ta sig till och utgör en bra
utgångspunkt om du vill utforska resten av regionen.

Trondheim är en livlig studentstad som har mycket att erbjuda inom teknologi, kultur och mat. En stor del av Trondheims 30 000 studenter går på Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet, vilket sätter sin prägel på staden. Staden karakteriseras av innovation på hög nivå och ett pulserande kulturliv. Här finns även fina cykelmöjligheter.

Trondheim håller mängder av musikfestivaler året runt, bland annat inom jazz, blues, kammarmusik, världsmusik, rock och pop. Den mest kända är Olavfestdagene, Norges största kyrko- och kulturfestival som går av stapeln i slutet på juli varje år.

Stadskärnan är kompakt och väl anpassad till cyklister, med utmärkta cykelvägar både i och omkring centrum. I den gamla stadsdelen Bakklandet finns dessutom världens första cykelhiss, som används flitigt både av lokalbefolkningen och turister.

En kort cykeltur från centrum ligger Bymarka, ett underbart friluftsområde där man kan fiska eller ge sig ut på vandringsturer.

Trondheim har alla anledningar att kalla sig en riktig matstad. Här finns flera mat- och ölfestivaler, en saluhall, en populär bondemarknad, flera lokala bryggerier och utmärkta restauranger som fokuserar på närproducerade ingredienser.

Ursprungligen kallades Trondheim för Nidaros. Staden var Norges huvudstad år 1030-1217 och har spelat en nyckelroll i Norges historia. Domkyrkan Nidarosdomen har varit ett viktigt mål för pilgrimsvandringar i nästan 1 000 år. 

Munkholmen, the Monk's Island, in the Trondheim fjord
Munkholmen
Knut Aage Dahl
Winter night in Trondheim
Trondheim
Øyvind Blomstereng
Nidarosdomen natt
Nidarosdomen
Øyvind Blomstereng
View of Trondheim
Trondheim
Øyvind Blomstereng

Aktiviteter


Mat och dryck

 

Reseinformation

Vinter i Trondheim

Ad
Ad
Ad