Skip to main content

Boende i Oslo

Hotell i alla prisklasser

I Oslo finns övernattningsalternativ för alla smaker: Från enkla rum till flotta sviter och designhotell.

Det finns över 50 hotell i Norges huvudstad, så alla har en chans att hitta något som passar. Oslos hotell är överlag moderna och har hög standard, men trots det är priserna lägre än man kanske kan tro på förhand. 

I Oslo finns också en rad mer framstående hotell, till exempel Hotel Continental – den enda norska representanten bland "The Leading Hotels of the World". Det historiska Grand Hotel är ett av stadens landmärken, och det 37 våningar höga Radisson Blu Plaza Hotel är norra Europas näst högsta hotell.

Frukost ingår

En rejäl frukostbuffé ingår allt som oftast i priset, och de flesta hotell ligger i eller nära centrala Oslo.

Billigt boende? I Oslo?

Jo då, det finns! För den som inte vill slå på stort finns ett stort utbud av vandrarhem, pensionat, campingplatser och privata alternativ. En del ställen har bara öppet på sommaren, men till exempel Bogstad Camping, Perminalen Hotel, Oslo Vandrerhjem Central, Anker Hostel och Oslo Vandrerhjem Haraldsheim tar emot gäster året runt.

Boka i god tid

Oslo blir allt populärare som resmål, så hotellen är ofta fullbokade. Det är bäst att ordna boende innan resan. Om du trots allt befinner dig i Oslo utan att ha bokat kan du vända till dig turistinformationen, som hjälper dig att hitta något.

Hitta ett hotell som passar dig

Fler förslag finns på Oslos officiella webbsida.

Nyligen besökta sidor