Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Mat och dryck på Solsiden Restaurant i Solo, Østlandet
Mat och dryck på Solsiden Restaurant i Solo, Østlandet
Solsiden Restaurant i Oslo.
Photo: Solsiden Restaurant / Thomas Ekström
Solsiden Restaurant i Oslo.
Photo: Solsiden Restaurant / Thomas Ekström

Mat och dryck i Oslo

Huvudstaden för färska råvaror

Allt från Michelinrestauranger med nordisk kokkonst till trendig lokal streetfood. Oslo erbjuder en stor variation av heta restauranger, caféer och barer.

Maten i Oslo kan inte bli färskare. Här kan du njuta av fisk och skaldjur direkt på kajkanten eller välja matställen där kockarna odlar ingredienserna på plats eller i urban grönska som Vulkans egen bi-trädgård eller Losæter, där Maaemos stjärnkock Esben Holmboe Bang skördar rosenblad till menyn på sin restaurang. 

Holmboe Bang säger att "det händer så mycket i Oslo just nu, kombinerat med närheten till hav och natur är det perfekt att driva restaurang här." På Maaemo serveras bara norska ingredienser och eftersom det inte växer citroner i Norge, är myror en spännande ersättning - de är också syrliga.

"Vårt koncept är att ge gästerna en känsla av Norge", förklarar Holmboe Bang. Maaemo har även röstats fram som en av världens bästa restauranger av The World's 50 Best Restaurants Awards.

Det finns såklart också billigare sätt att få smaken av Norge, många talangfulla kockar driver mer anspråkslösa alternativ vid sidan av - där de gärna hänger själva också.

Oslo är även en stad som tar mat från alla världens hörn till nya nivåer, som thai-inspirerade Plah, italienska Baltazar, japanska Alex Sushi och Omakase by Alex Cabaio, franska frestelser hos À l'aise och basiska pintxos hos TXOTX.

Social dining och liknande koncept med matbodar och långbord finns hos Mathallen, Oslo Street Food och Vippa vid Oslofjorden.
Det är också en växande trend med foodtrucks i Oslo. Varför inte kombinera en matbit med shopping på marknader som Mat & mer, Maschmanns, Mathallen, Fiskeriet och Fisketorget, eller någon av alla lokala caféer och bagerier? Oslo har även sin lokala, urbana ostfabrik, Winter Aker Brygge, som även det är ett äkta lokalmatparadis.

På kvällarna måste du testa minglet på Oslos heta barer där drinkarna kommer från lokala bryggerier och norska destillerier. 

Och - några av världens främsta baristas och kafferosterier som Tim Wendelboe finns precis här, i Oslo!

Hitta ännu mer inspiration på Oslos officiella webbplats.

Michelinkrogar i Oslo

I tillägg till restaurangerna Galt, Statholdergaarden och Kontrast som alla baserar sig på smaken av Norge med norska råvaror och belönats med varsin stjärna i Guide Michelin, kommer nykomlingen Omakase Oslo som serverar oförglömlig japansk edomae sushi.

Oslo för fisk och skaldjurälskaren

Från havet till tallriken på några minuter. Njut av allt från fish and chips i helt ny tappning till sushi i världsklass.

Oslo för den bästa biffen

Följ doften från den vedeldade grillen, snart kommer du snubbla över ett av Oslos många matställen som specialiserat sig på kött.

Middag med utsikt

En vacker vy retar aptiten. Oslo är beläget mellan fjorden och stora naturområden, några av de bästa matställena är även de bästa utsiktsposterna.

Social dining

Mat och mingel har långa traditioner i Oslo, nu mer än någonsin tidigare kan du äta som - och med - lokala storstadsbor i mathallar eller restauranger med långbord.

Känner du för kaffe, vin, öl eller drinkar?

I Oslo är vad du dricker lika viktigt som vad du äter. Baristas, ölbryggare, sommelierer och bartenders står i kö för att imponera dig med sina kunskaper i huvudstaden.

Upptäck alla möjligheter

Planera resan

Inspiration

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Sugen på ännu mer?

Kolla in alternativen nedan.
Hitta mer inspiration på Oslos officiella webbplats.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Stora upplevelser på nära håll

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen