VIKTIGT! Se den senaste informationen om coronaviruset i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The sculptures in the Vigeland installation, the Vigeland Park, Oslo, Norway
The sculptures in the Vigeland installation, the Vigeland Park, Oslo, Norway
The Vigeland Park, Oslo.
Photo: VisitOSLO / BONO
The Vigeland Park, Oslo.
Photo: VisitOSLO / BONO
Topp 10

Gratisaktiviteter i Oslo

Ett besök i Oslo behöver inte kosta skjortan – många aktiviteter och attraktioner är faktiskt gratis. Läs våra bästa tips om hur du kommer undan billigt i den norska huvudstaden.

 1. 1. Konst i det fria

  Gillar du konst finns det massor att upptäcka bland stadens parker och på gator och torg. Två av Oslos största parker, Vigelandsparken och Ekebergparken, är fulla med intressanta skulpturer, och det kostar inte ett öre att gå in. Även inne i stan hittar du många skulpturer och dessutom massor av häftig gatukonst.

 2. 2. Stadspromenader

  Oslo är kompakt till storleken och går alldeles utmärkt att upptäcka till fots. Den nio kilometer strandpromenaden har utvecklats de senaste åren och det finns nu mycket att se längs vattnet. Du kan också följa en av alla åar som flyter genom stan. Promenaden längs Akerselva är överlägset den mest populära. Annars är det också trevligt att bara strosa genom centrum och upp till slottsparken.

 3. 3. Gör din egen arkitek-tur

  Vad gillar du bäst, historiska byggnader eller nya landmärken? Oslo har växt så det knakar i flera år och det har dykt upp nya stadsdelar med spännande arkitektur och trendiga kaféer och restauranger. Samtidigt finns det såklart många gamla klassiker att kolla inockså. Vad du än föredrar bara måste du gå på operahusets tak.

 4. 4. Oslo på cykel

  Oslo är perfekt för cykling, med fina naturområden inom nära räckhåll. Inne i stan finns det gått om cykelvägar. Hyr cykel eller lås upp en av Oslos stadscyklar med mobilen för en billig slant. De finns på mer än 100 platser runtom i stan.

 5. 5. Häng på stranden

  Oslo omges av hav och skog. Det betyder att det finns massor av badplatser, varje sig du föredrar salt- eller sötvatten. Den som inte vill slösa pengar på en tunnelbanebiljett eller båttur kan till och med dyka från en av bryggorna inne i stan. Annars rekommenderar vi att du går på jakt efter din egen sjö i de omgivande skogarna eller åker ut till en av öarna i Oslofjorden.

 6. 6. Gratis museer

  På de flesta museer i Oslo behöver du köpa biljett. Men nästa alla konstgallerier visar sina verk gratis, och vissa museer har fri entré vissa dagar och/eller till sina permanenta samlingar.

 7. 7. Skogstokig?

  En kort tunnelbanetur från Oslo centrum breder 2 000 kvadratkilometer skog ut sig. Det är så mycket skog att du kan hålla dig sysselsatt i flera dagar på olika stigar. Följ de markerade vandringslederna eller skidspåren och ta en fika med kaffe och kanelbulle vid en av caféstugorna som dyker upp lite här och där.

 8. 8. Historiska Oslo

  Oslo grundades år 1040, och det finns flera medeltida byggnader att kolla in, som Akershus Festning i centrala stan. Men stadens historiska efterlämningar går tillbaka mycket längre än så. I Ekeberg finns det faktiskt hällristningar från stenåldern.

 9. 9. Vinteraktiviteter

  På vintern kan du åka längdskidor i skogsområdet Oslomarkas upplysta spår eller ha kul i den två kilometer (!) långa pulkabacken Korketrekkeren. Inne i stan kan man åka skridskor i Spikersuppa eller en av de andra skridskobanorna. Åker du innan jul finns det flera fina julmarknader att besöka.

 10. 10. Köp ett Oslo Pass

  Planerar du att se så mycket som möjligt kan det löna sig att skaffa ett Oslo Pass. Det ger gratis inträde till museer och andra attraktioner och rabatt på allt från sightseeingturer till restauranger. Sist men inte minst, du kan använda kollektivtrafiken utan kostnad. Passet gäller i 24, 48 eller 72 timmar och kan köpas online eller i Oslo Pass-appen på mobilen samt på åtskilliga ställen i stan. På Oslo Besøkssenter kan du både köpa kortet och få massor av tips om vad du kan hitta på i stan.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Planera resan till Oslo

Utforska alternativen nedan eller gå direkt till:
Oslo - en pulserande storstad | Aktiviteter i Oslo | Boende i Oslo | Mat och dryck i Oslo

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen