Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
The Vigeland Park The Vigeland Park
Credits
The Vigeland Park.
Photo: CH - Visitnorway.com/Vigeland-museet/BONO
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ett besök i Oslo behöver inte kosta skjortan – många av Oslos
bästa aktiviteter kan du uppleva helt gratis.

Stadsvandring

Museer med fri entré på torsdagar

Simning, skidor och skridskor

Är du ute efter något mer aktivt kan du ge dig ut på en simtur eller åka skridskor, beroende på årstid. Det finns ett antal stränder i Oslo med omnejd. Några tips är att åka till Bygdøy och ta ett dop vid Huk, som är ändhållplats för busslinje 30A, Paradisbukta, eller en av de många öarna i Oslofjorden.

Det går också bra att bara slappa vid en av alla sjöar i Oslomarka (Sognsvann är förmodligen den populäraste).

Ska du till Oslo på vintern? Då kan du förstås åka både skridskor och skidor. Oslomarka, den stora skogen som ligger på kullarna ovanför staden, har ett nätverk av längdåkningsspår som är öppna för alla. Nere i centrum kan du glida runt på Narvisens skridskobana som ligger alldeles vid Karl Johans gata och är öppen från december till februari. Skridskobanan vid Frogner Stadium är ett annat alternativ, öppen från slutet av januari till mitten av mars. Båda banorna har gratis inträde.
 

Marknader

Vill du träffa lokalbefolkningen är marknader ett bra ställe. Secondhand- och antikmarknaden på Vestkanttorvet i Majorstuen hålls varje lördag från mars till december. Många söker sig också till stadens östra delar, där Birkelundens loppmarknad i Grünerløkka arrangeras varje söndag.

Om du besöker Oslo i december är också julmarknaderna väl värda ett besök. De två största hittar du på Rådhusplassen och vid Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Den matintresserade bör absolut inte missa Matstreif Festival som håller till på Rådhusplassen i september.

Turistintervjuer

Läs också

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad