Skip to main content

Lugn loungestämning eller pulserande nattklubb med utsikt? I Norge finns det och mycket mer. Terrassbarer blir en allt vanligare syn i Norges största städer, och många restauranger väljer att komplettera sin goda mat med läcker utsikt. Hitta ditt nya favoritställe här nedanför:

Fantastisk utsikt i Oslo

Huvudstadens hotell, museer och restauranger har flera ställen som är väl värda ett besök.

 • MUNCH har en fantastisk cocktailbar, Kranen, som ligger på museets översta våning. Här är du garanterad fin utsikt över staden.

 • Sommerro öppnar i september 2022 och blir Oslos första terrassbar med pool!

 • Vulkan är området som gäller för god mat och dryck. Besök MAD på Bars takterrasse, i närheten av Mathallen.

 • Mynt Takterrasse på Sentralen är perfekt för dig som vill ha en kul kväll med DJs och öl.

 • Summit bar ska efterlikna känslan av att vara på en fjälltopp, med häftig utsikt ut över Oslofjorden.

 • The Thief på Aker Brygge har en terrassbar som serverar läckra cocktails ackompanjerade av storslagna vyer över Oslofjorden.

 • Clarion Hotel The Hub finns gott om drinkar med typiska nordiska smaker.

Ännu fler alternativ:

Fest med utsikt i Bergen

Sugen på episk utsikt? På Taket Roofgarden i Bergen kan se ut över fjällen Fløyen och Ulriken och det historiska Bryggen – samtidigt! Takterrassen är också perfekt om du vill svalka dig en stund efter att ha klubbat loss på Taket Nightclub, som ligger på våningen under.

Vill du kombinera shopping och lunch med utsikt ska du bege dig till köpcentret Xhibition och deras Jada Roofgarden.

Mat och dryck vid Trondheimsfjorden

 • Kichen & Table på Clarion Hotel i Trondheim bjuder på fjordutsikt och härlig mat! Menyn är en spännande kombination av lokala råvaror och rustika amerikanska smaker. Och så har de en grym cocktailmeny förstås!

 • Rockheim är Norges nationalmuseum för pop och rock, och från restaurangen på femte våningen får du utsikt över både staden och fjorden.

 • P-Hotell Brattøra har en fantastisk takterrass där du kan avnjuta god mat och dryck.

 • Vill du se hela staden på bara en timme? Besök Egon i Tyholttårnet! Restauranggolvet roterar långsamt och ger dig 360 graders utsikt över Trondheim.

Takterrasser i Stavanger

Översta våningen på Comfort Hotel Square i centrala Stavanger har en takterrass med 360 graders utsikt över staden där du kan koppla av med god mat och dryck.

Det finns också en mysig terrass på Café Sting – perfekt för sensommarnätterna.

Vackra vyer i Kristiansand

I Kristiansand finns Sørlandets enda skybar, Club 21. Baren ligger högst upp på Radisson Blu Caledonien Hotel och bjuder på otrolig utsikt över staden året runt. Ta med din partner eller en vän och njut av solnedgången med en drink i handen!

Högt över Bodø

Läckra viner, färska skaldjur och vidsträckt utsikt över Bodø? Ja tack! På Roast Restaurant and Bar på sjuttonde våningen på Scandic Havet är du garanterad en trevlig stund med öppen utsikt över havet, fjorden och de omgivande fjällen, både inne i restaurangen och ute på terrassen.

En annan bar med utsikt är Top13 Bar and Lounge, som ligger längst upp på Radisson Blu Hotel i centrum. Med barens 360-gradiga utsikt kan du till och med få se norrsken på vintern, och på sommaren har du första parkett till midnattssolen.

Takbarer i Narvik

När du är i Narvik får du inte missa Tøtta BARScandic Hotel Narvik! Här ger barens panoramafönster utsikt över staden, fjällen och Ofotfjorden. En ännu luftigare upplevelse får du om du tar en liten tur ute på terrassen.

Vill du prova arktisk mat inspirerad av samisk kultur kan du besöka takbaren på Quality Hotel Grand Royal, där du hittar Linken Restaurant & Bar. Utsikten får du på köpet! Om vädret är klart kan du på vintern få en glimt av norrskenet.

Upplev Tromsø från ovan

På elfte våningen på Clarion Hotel The Edge finns Tromsøs enda skybar som är öppen för både hotellgäster och allmänhet på helgerna. Här kan du njuta av förfriskningar och en spektakulär utsikt över staden.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor