Skip to main content

10 000 steg

Bli hänförd på 10 000 steg

I Norge går man mycket och ofta. Även storstäderna är kompakta och gångvänliga, så man inte behöver sitta länge i trånga spårvagnar, bussar eller tunnelbanevagnar.

Du bör såklart packa klackarna, men det viktigaste plagget är ett par bekväma skor. Till fots upplever du spännande museer, charmiga kvarter, smarrig streetfood och lummiga parker. Och resvägen väljer du själv!

Med tanke på WHO:s rekommendation om 10 000 steg varje dag för en bättre hälsa, bjöd Visit Norway in fem resproffs från hela Europa. Deltagarna fick uppleva en tur på 10 000 steg, runt 7-8 kilometer, i var sin norsk stad.

Oslo blev europeisk miljöhuvudstad 2019 för sitt arbete med att bevara naturområden och reducera föroreningar. Flera centrala delar av Oslo är bilfria, vilket gör den kompakta staden ännu mer gångvänlig.

Stadsvandringar är lika enkla i Bergen, Trondheim, Stavanger och Tromsø, där de flesta sevärdheter, restauranger och hotell ligger inom gångavstånd från centrum.

Du kommer närmare vyerna, ljuden och dofterna när du går till fots. Så knyt på dig promenadskorna och gå 10 000 steg åt det hållet som lockar mest!

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor