Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Spa

En stadig ström av nya spa-anläggningar har väckt ett nytt intresse för hälsa och wellness i Norge. Många ställen är inspirerade av den norska naturen och i Tromsø finns det en helt unik spabåt.
People bathing in the jacuzzi at the Vulkana spa boat in Tromsø harbour, Northern Norway
Vulkana spa boat in Tromsø.
Photo: Vulkana

Föreställ dig själv att du flyter runt i en varm utomhuspool omgiven av fjordar och fjäll. Stjärnorna lyser upp himlen och vinden viner i trädtopparna.

Kroppen behöver det. Sinnet också. Och ingenting passar bättre efter en dag med vandring än ett avkopplande dopp i en varm pool med panoramautsikt. Även om tanken på att bada i en isvak är skrämmande, kan ett dopp i det kalla vattnet vara precis vad du behöver innan du värmer upp dig i en varm bastu.

På norska span flödar det av vatten, vatten och mer vatten, ett element som naturligtvis förekommer i rikliga mängder i den norska naturen. Du kan förvänta dig allt från varma och kalla bassänger till ispooler och inomhusvattenfall.

En av Norges mest kända spainrättningar är Farris bad, vackert beläget med storslagna vyer precis vid havet i närheten av Larvik. Här hämtas det mineralrika vattnet från en naturlig källa som ligger 55 meter under marken. Farris utbud av basturitualer är särskilt uppskattade – du kan till exempel prova på aufguss, dvs. ångbastu med eteriska oljor. Eller kolla in Vulkana, ett flytande spa på ett gammalt fiskefartyg i Tromsø. Strax söder om Oslo ligger The Well, ett av Nordens största badhus och span med elva pooler.

I Fjord Norge finns flera förstklassiga spahotell som bjuder på härliga utsikter över fjordar och fjäll. På många av Norges historiska hotell runt i landet finns också chans till avkoppling i toppklass.

Vad gör man på spa?

På spa brukar det finnas olika typer av bastur, ångbad, bassänger, bubbelpooler och gym.

Många ställen erbjuder massage, kroppsinpackningar, ansiktsbehandlingar och tjänster som pedikyr och manikyr.

Fysisk och psykisk avkoppling är två viktiga delar av totalupplevelsen, som även kan bestå av hälsosamma, välbalanserade måltider. Terapeuter och övrig personal ser till att du blir väl omhändertagen under vistelsen.

Naturligt sunt året runt

En viktig del av upplevelsen är att äta bra mat, och många span har topprestauranger med nyttig mat som görs på närproducerade ingredienser. Det kan också finnas möjligheter till både inomhusträning och utomhusaktiviteter, för alla som vill få ut ännu mer ur vistelsen.

Det kan vara bra att komma ihåg att vissa span är till för vuxna som söker lugn och ro. På vissa ställen är dock barn välkomna, och då anordnas ofta skojiga aktiviteter bara för dem.

De flesta span har öppet året runt, och det brukar gå bra både att boka i förväg och att bara titta förbi. 

Populära span på TripAdvisor

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Hitta ett norskt spa

Börja semesterplaneringen här! Använd filterfunktionerna nedan för att hitta ett spa eller hälsocenter som passar dig.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen