Skip to main content

Det kan bli lite kyligt i Norge ibland – då finns nog inget härligare än ett rykande hett spa. Kolla in några sköna ställen att skämma bort din kropp på.

Spa på norska

Tänk dig att flyta omkring i en varm utomhuspool omgiven av fjäll, precis intill fjorden eller en glittrande sjö. Visst låter inte det så dumt?

Flera nyare spa-anläggningar i Norge har utformats för att harmoniera med naturens egna element. Många ligger vackert till med vyer över fjordar och fjäll. På vissa kan du röra dig mellan utom- och inomhus utan att ens lämna vattnet.

Norska span handlar såklart väldigt mycket om vatten, ett element som är så framträdande i den norska naturen. Det är kanske ingen överraskning att det finns gott om både varma och kalla – nej, förlåt – iskalla bassänger, bubbelpooler och till och med inomhusvattenfall.

Besök Farris Bad i närheten av Larvik, som får sitt mineralrika vatten från en naturlig källa 55 meter under marken. Här får du också chans att få uppleva en unik och skickligt utförd sparitual med härliga doftintryck, i en av norra Europas största bastur.

Bara 15 minuter söder om Oslo ligger The Well, Nordens största badhus och spa. Här finns hela elva bassänger och en norrskensinspirerad bastu!

I Fjord Norge väntar flera hotell med förstklassiga spa-anläggningar och underbar utsikt över fjordar och fjälltoppar. Du kan också unna dig en skön spavistelse på många av landets historiska hotell.

Känn lugnet

Bra mat är ju också en viktig del av upplevelsen, och många span har topprestauranger med nyttig mat som görs på närproducerade ingredienser. Det kan också finnas möjligheter till både inomhusträning och utomhusaktiviteter, för alla som vill få ut ännu mer ur vistelsen. Yoga och spa är den perfekta kombinationen om du är ute efter den där speciella zen-känslan.

Tänk på att vissa span är till för vuxna som söker lugn och ro. På vissa ställen är barnen välkomna, och då anordnas ofta skojiga aktiviteter bara för dem. Se till att kolla i förväg vad som gäller.

De flesta span är öppna året runt, och det brukar gå bra att boka i förväg. Ofta kan du också bara titta förbi spontant och unna dig den där välförtjänta avkopplingen.

Rykande hett

Det är hett med bastu i Norge! De flesta span i Norge har sköna bastur att njuta av, men det finns också gott om andra coola bastur utanför anläggningarna.

Utmana dig själv och testa kombinationen vinterbad och bastu! Det är minst sagt uppfriskande och sägs kunna vara riktigt beroendeframkallande.

Hitta ett spa i Norge

Kolla in några av landets största och populäraste anläggningar.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Hitta ett norskt spa

Börja semesterplaneringen här! Använd filterfunktionerna nedan för att hitta ett spa eller hälsocenter som passar dig.

Upptäck mer

Nyligen besökta sidor