Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two women in an outdoor pool at the spa The Well outside of Oslo, Norway
Enjoying a spa day at The Well, Akershus.
Photo: Colin Eick
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

En stadig ström av nya spa-anläggningar har väckt ett nytt intresse för hälsa i Norge.

Visst är Norges fina natur som gjutet för spa-upplevelser, även om det egentligen handlar om en modern variant av de offentliga baden i antikens Grekland och Rom.

På norska span flödar det av vatten, vatten och mer vatten, ett element som naturligtvis förekommer i rikliga mängder i den norska naturen. Du kan förvänta dig allt från varma och kalla bassänger till ispooler och inomhusvattenfall.

En av Norges mest kända spainrättningar är Farris bad, vackert beläget med storslagna vyer precis vid havet i närheten av Larvik. Här hämtas det mineralrika vattnet från en naturlig källa som ligger 55 meter under marken. Farris utbud av basturitualer är särskilt uppskattade – du kan till exempel prova på aufguss, dvs. ångbastu med eteriska oljor.

Eller kolla in Vulkana, ett flytande spa på ett gammalt fiskefartyg i Tromsø. Strax söder om Oslo ligger The Well, ett av Nordens största badhus och span med elva pooler.

Total avkoppling

Flera nya norska spa-anläggningar är specialbyggen som har inspirerats av naturens harmoni. De ligger ofta vackert beläget med härlig utsikt över en fjord eller en skog. På vissa är det bara att gå – eller till och med simma – från byggnaden rakt ut i naturen.

Naturligt sunt året runt

En viktig del av upplevelsen är att äta bra mat, och många span har topprestauranger med nyttig mat som görs på närproducerade ingredienser. Det kan också finnas möjligheter till både inomhusträning och utomhusaktiviteter, för alla som vill få ut ännu mer ur vistelsen.

Det kan vara bra att komma ihåg att vissa span är till för vuxna som söker lugn och ro. På vissa ställen är dock barn välkomna, och då anordnas ofta skojiga aktiviteter bara för dem.

De flesta span har öppet året runt, och det brukar gå bra både att boka i förväg och att bara titta förbi.

Hitta ett norskt spa

Börja semesterplaneringen här! Använd filterfunktionerna nedan för att hitta ett spa eller hälsocenter som passar dig.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen