Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Boende

  Strawberry – en annorlunda hotellkedja

  Scandic Hotels – i alla större städer från norr till söder

  Thon Hotels – boende med fantastisk frukost

  Radisson Blu Hotels – upptäck Norges bästa resmål

  Classic Norway Hotels – från karaktäristiska hotell till autentiska fiskarstugor

  Citybox – moderna och prisvärda hotell med centralt läge

  DanCenter – din expert på stugor i Norge

  Norgesbooking – boka den perfekta stugan i Norge

  Campcation –  Boka camping över hela Norge med Campcation

  Campanyon - Upptäck unika och naturnära övernattningsmöjligheter

   

  Sightseeing

  Brim Explorer – Tysta fjordturer med eldriven katamaran

  Stromma – sightseeing med buss och båt i norska städer

 • Resor inom Norge

  Vy – det ska vara lätt att resa grönt

  SJ NORD – äventyret börjar på tåget

  Vy express – bussresor över hela Norge

  NOR-WAY Bussekspress – res grönt med Norges expressbussar

  Widerøe – Skandinaviens största regionala flygbolag

  AutoEurope – smidigaste biluthyrningen

  Rent-A-Wreck – det smarta hyrbilsalternativet

  Arctic Campers – hyr husbil i Norge

  Cabin Campers – en stuga på fyra hjul

 • Rundturer

  Hurtigruten – världens vackraste sjöresa

  Fjord Tours – Norge i ett nötskal® - Norges populäraste tur

  Authentic Scandinavia – res som lokalbefolkningen

  Up Norway – skräddarsydda och lyxiga resor från de som vet

  Discover Norway – skidåkning, cykling och vandringsturer i Norge

  Norrøna Hvitserk – äventyrsresor och expeditioner

  Booknordics.com – hundratals aktiviteter, turer och dagskryssningar i Norge

  Fjord Travel – Hållbara flerdagarsturer

  Go Fjords – turer och aktiviteter över hela Norge

  50 Degrees North – oförglömliga, skräddarsydda turer i Norge för mindre grupper

  Norwegian Holidays – billiga paketresor med Norwegian: Flyg, hotell och hyrbil

  My Nordic Travel – gör din egen resplan

  Skidsemester i Rauland – Åk skidor i vacker fjällnatur

 • Offers

Search
or search all of Norway

ISHOTELL

Norges häftigaste nätter

Snowhotel Kirkenes .
Photo: Snowhotel Kirkenes
Snowhotel Kirkenes .
Photo: Snowhotel Kirkenes

Is- och snöhotell har blivit populära turistmål på de nordliga breddgraderna. Du hittar flera av dem i Norge, där några av dem ligger på de bästa platserna för norrskensobservationer!

Föreställ dig följande: du ligger i ett rum som är gjort av is och snö. Din andedräkt omvandlas till ånga i den kalla och torra luften medan du har det mysigt och skönt under en hög med mjuka renskinn.

Utanför de blå väggarna dansar norrskenet över den arktiska himlen. Det här är Exotiska inslag som förklarar varför de norska ishotellen är så fantastiska.

Att övernatta på is

Du kanske funderar på om det är en väldigt kall upplevelse att sova i en isbädd eller om du behöver medföra specialkläder under din vistelse?

Detta kan variera, så dubbelkolla med hotellet. De flesta hotell tillhandahåller dock allt du behöver för din vistelse. Detta innefattar vanligtvis en sovsäck anpassad för extremt kalla temperaturer, ett sovsäcksfoder och något som du kan täcka huvudet och nacken med. Dessutom rekommenderas det ofta att inte sova i något annat än termo- eller ylleunderkläder. Dessa finns vanligtvis att köpa på hotellet om du glömmer att ta med dig dina egna.

Ishotellen består oftast av två sammanhängande delar, en varm och en kall byggnadsdel. Den varma delen utgörs av faciliteter som toaletter, duschar, omklädningsrum och förvaringsskåp för dina tillhörigheter. Temperaturen i hotellets kalla del brukar ligga på minus 4 eller minus 5 grader.

A couple getting married in the ice cathedral in Hunderfossen at Lillehammer in Eastern Norway
Hunderfossen Snowhotel wedding.
Photo: Julie Aaland

Letar du efter den perfekta platsen att gifta dig på? Många ishotell erbjuder också bröllopsarrangemang!

1. Snowhotel Kirkenes

Beläget i Kirkenes, Finnmark, Nordnorge

Ishotellen bjuder på ett otroligt vinterlandskap och Snowhotel Kirkenes utgör inget undantag.

I den lilla staden Kirkenes, som ligger i Finnmark fylke i Nordnorge, finner du 180 huskyhundar som tar med sig resenärer på fartfyllda hundspannsäventyr genom det arktiska landskapet. Du kan dessutom om du har tur bevittna det otroliga norrskenet under kristallklara kvällar. Bege dig ut på en kungskrabbeexpedition i Norska havet och njut av en välsmakande krabba på hotellrestaurangen under kvällen.

Sådana upplevelser i den vilda, otämjda naturen har väckt stort intresse hos besökare från världens alla hörn.

Kåre Tandvik, som är ägare och grundare av Snowhotel Kirkenes, har fullt upp med förberedelserna inför årets bygge. Han säger att man valde namnet för att återspegla själva byggnadsmaterialet. Ett hotell som bara består av is skulle enligt honom snabbt bli obekvämt.

"Det skulle vara som att bo i ett glashus. Du måste använda isolerande snö i konstruktionen för att försegla värmen. På så sätt kommer det att vara behagliga minus fyra grader inomhus, oavsett hur kallt det blir utomhus", säger han.

På Snowhotel Kirkenes har du också möjlighet att njuta av en drink i isbaren och sova i den varma delen av hotellet. Du kan även tillbringa en natt i den kalla delen och sedan spendera en längre tid i ett varmt rum. Här finns det så många alternativ att välja mellan!

Heta tips

Ishotell är otroligt populära, boka därför i god tid!

Annonser

Få bättre pris när du bokar direkt från:
Scandic Hotels
Thon Hotels
Radisson Blu
Nordic Choice Hotels

Tromsø Ice Domes

Tromsø Ice Domes .
Photo: David Jansson / Tromsø Ice Domes
Tromsø Ice Domes .
Photo: David Jansson / Tromsø Ice Domes

2. Tromsø Ice Domes

Beläget i Tamokdalen i Troms, Nordnorge

En och en halv timmes bilfärd från staden Tromsø i Nordnorge ligger de höga bergen som omger Tamokdalen och som bidrar till att hålla nere temperaturen under den två månader långa polarnatten. Detta passar alldeles utmärkt när du har byggt ett ishotell där.

"Vi vill berätta allt om Arktis för våra besökare. Här på Tromsø Ice Domes kan man ta del av det lokala djurlivet, den samiska kulturen och norska polarforskare", säger platschefen Eirik Tannvik.

Den lokala samiska kulturen, norrskenet och mycket mer illustreras över hela hotellet genom färgglad belysning och vackra isskulpturer.

Du kan tillbringa natten insvept i värmande renskinn. Tromsø Ice Domes tillhandahåller dessutom ett brett utbud av dagtidsupplevelser, som t.ex. hundspann, snöskoteråkning, snöskovandring och norrskensupplevelser.

Tromsø Ice Domes.
Photo: Tromsø Ice Domes

Sorrisniva Igloo Hotel

Sorrisniva Igloo Hotel .
Photo: Katelin – Sorrisniva
Sorrisniva Igloo Hotel .
Photo: Katelin – Sorrisniva

3. Sorrisniva Igloo Hotel

Beläget i Alta, i Finnmark fylke, Nordnorge

Världens nordligaste ishotell återfinns i Alta i Nordnorge. Sorrisniva Igloo Hotel byggdes för första gången år 1999, och blev därmed det andra hotellet av sitt slag i världen.

Konstnärer skulpterar enorma isblock och formar snön varje vinter. Efter ungefär en månad är hotellet färdigställt och öppet för allmänheten.

"Under de första åtta till tio åren gick det lite trögt, men med tiden har det blivit en populär upplevelse", säger Jan Roger Eriksen, försäljnings- och marknadschef på Sorrisniva.

Sorrisniva hör till världens mest kända ishotell, precis som Jukkasjärvi Ice Hotel i Sverige, som startade konceptet redan 1990. Liksom namnet antyder är hela hotellet byggt av is och snö, från sängen som du sover i till glasen som du dricker ur.

När våren kommer förvandlas hela hotellet till ångande vattenpölar. Detta kretslopp ger Sorrisniva och dess konstnärer en gyllene möjlighet att förnyas varje år.

"Det unika med Sorrisniva är att alla dess konstnärer tillhör lokalbefolkningen", säger Eriksen. "När de inte skulpterar och dekorerar hotellet har de vanliga, vardagliga jobb här i Alta. En arbetar som hårfrisör, en annan som postbilschaufför och den tredje som kock."

Även om ishotellen världen över skiljer sig åt i storlek och form har de alla en sak gemensamt — de är mycket, mycket kalla. Därför skulle man kunna tro att gästerna sällan stannar kvar längre än en natt, men Eriksen säger att detta inte är fallet.

"Vi märker att fler och fler väljer att stanna över helgen", säger han. "Då får de möjlighet att koppla av på hotellet och samtidigt ta del av ett stort utbud av aktiviteter under dagen."

Hunderfossen Snow Hotel

Hunderfossen Snow Hotel .
Photo: Joakim Mangen
Hunderfossen Snow Hotel .
Photo: Joakim Mangen

4. Hunderfossen Snow Hotel

Beläget nära Lillehammer, i östra Norge

Alla ishotell i Norge ligger inte längst upp i norr. Drygt två timmars bilfärd från Oslo, i riktning mot Lillehammer, byggs världens sydligaste ishotell upp varje vinter.

Hotellet är en del av Hunderfossen Vinterpark, en populär nöjespark som hämtar inspiration från norska sagor.

"En magisk stämning präglar vinterparken varje år, framför allt om kvällarna", säger Thor Willy Christiansen, marknadsföringschefen på Hunderfossen.

På grund av dess läge i söder – flera hundra kilometer bort från systerhotellen i Finnmark – inleds konstruktionen av Hunderfossens ishotell avsevärt senare. Ishotellen i östra Norge är ibland helt beroende av modern teknik för att kunna upprätthålla stabila låga temperaturer.

"Hotellet byggs i vår årliga vinterpark och utgörs av 15 ton is och 1 500 kubikmeter snö", berättar Christiansen. "Vi har ett kylsystem som upprätthåller den låga temperaturen när det blir varmare. Hotellet byggs av våra anställda tillsammans med iskonstnären Elisabeth Kristensen och hämtar inspiration från traditionella norska sagor."

Förutom otrolig arkitektur och inredning erbjuder ishotellet vid Hunderfossen även en hel del liveunderhållning.

"Med alltifrån sagoshower i trollskogen och slottsträdgårdarna till snow rafting, snöskoteråkning och en fantastisk fyrverkeriuppvisning som avrundar vinterkvällarna, blir varje dag en magisk och unik upplevelse för hela familjen", säger Christiansen.

Öppet under 2023: 10-11, 17-18, 21-25 februari samt 2-4 mars.

Norge bjuder på mängder av annorlunda boendealternativ. Tillbringa natten i en stuga uppe bland träden, ge dig ut på ett glampingäventyr eller åk iväg med Hurtigruten – världens vackraste kryssningsresa.

Fler häftiga äventyr

Gå inte miste om dessa unika vinteraktiviteter!​

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Hitta ditt drömhotell

Börja planeringen redan idag!

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tillgänglighet
  Åldersgräns
  • Show More
  • No available filters
  Rabatt
  • Show More
  • No available filters
  Svårighetsgrad
  Landskap
  • Show More
  • No available filters
  Prisklass
  Årstid
  Övernattning
  Camping
  • Show More
  • No available filters
  Hotellfaciliteter
  • Show More
  • No available filters
  Rumsfaciliteter
  Skidorter
  Utomhusaktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Alpin skidåkning
  Cykling
  Kanot & kajak
  Längdskidåkning
  Fiske
  • Show More
  • No available filters
  Vandring
  Djurliv & safari
  • Show More
  • No available filters
  Vinteraktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Planera din resa
  Reseinformation
  • Show More
  • No available filters
  Servicios
  • Show More
  • No available filters
  Mat & dryck
  Norsk mat
  Pubar & barer
  Restauranger & caféer
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter för barn
  • Show More
  • No available filters
  Stränder
  Shopping
  • Show More
  • No available filters
  Temaparker
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Generelt
Tillgänglighet
Åldersgräns
 • Show More
 • No available filters
Rabatt
 • Show More
 • No available filters
Svårighetsgrad
Landskap
 • Show More
 • No available filters
Prisklass
Årstid
Övernattning
Camping
 • Show More
 • No available filters
Hotellfaciliteter
 • Show More
 • No available filters
Rumsfaciliteter
Skidorter
Utomhusaktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Alpin skidåkning
Cykling
Kanot & kajak
Längdskidåkning
Fiske
 • Show More
 • No available filters
Vandring
Djurliv & safari
 • Show More
 • No available filters
Vinteraktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Planera din resa
Reseinformation
 • Show More
 • No available filters
Servicios
 • Show More
 • No available filters
Mat & dryck
Norsk mat
Pubar & barer
Restauranger & caféer
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter för barn
 • Show More
 • No available filters
Stränder
Shopping
 • Show More
 • No available filters
Temaparker
Clear Filters
Back To Top

Fler boendealternativ

Inspiration

Här har vi samlat några artiklar som vi tror att du kommer att gilla.