Skip to main content

Glamping året runt

Maxad komfort i naturen

Arktiska kupoler, jurtor, kokonger, samiska lávvutält och ishotell. Tack vare glamping, det vill säga glamorös camping, kan du bo bekvämt ute i naturen året runt. Kolla in alternativen för en extraordinär campingupplevelse i Norge.

Glamping är lite som en blandning mellan ett lyxhotell och en camping. Tänk dig ett bekvämt hotellrum i kombination med friheten att campa ute i naturen. Fenomenet har fyllt ett tomrum för alla som vill vara nära naturen men som samtidigt inte vill tulla på bekvämligheten. Glöm allt som har med kalla sovsäckar och läckande tält att göra.

Det finns många fina glampingmöjligheter i Norge som förvandlar din semester till en upplevelse utöver det vanliga.

Vi har därför sammanställt en lista över olika glampingförslag runtom i landet. De flesta av dem är utrustade med bekväma sängar och elektricitet, och vissa har till och med en öppen spis så att du kan njuta av den norska naturen året runt.

1. Kupoltält med toppenutsikt

Ett säkert sätt att förvandla semestern till en oförglömlig upplevelse är att övernatta i ett kupoltält. Dessa lätta men robusta konstruktioner ger maximal komfort oavsett årstid och väder.

2. Övernatta i en jurta

Traditionellt sett användes jurtor av nomader i centrala Asien. Men under de senaste åren har de spridit sig till alla möjliga platser i världen. Norska varianter kommer med alla möjliga moderna bekvämligheter och vissa har till och eget badrum.

3. Hängande "kokonger"

Det är inte många som kan säga att de tillbringat en natt i en "kokong" som hänger mellan träden – men nu kan du bli en av dem. Kryp ner under det varma täcket, två meter över marken.

4. Himmelsk utsikt i glasigloo

Att beundra stjärnorna långt från stadens ljus är en värdefull upplevelse. Att beundra stjärnorna långt från stan i en privat igloo med glastak är en oförglömlig upplevelse. Med lite tur kommer norrskenet fram när du har krupit under täcket.

5. Lávvu, lyxtält och tipier

Samerna använde lávvutält som tillfälliga bostäder för att kunna följa sina renflockar. Nu kan också du prova att bo i ett lávvutält och få en glimt av samernas traditioner.

6. Ishotell

Övernatta på ett ishotell för den ultimata vintermagin. Tack vare varma sovsäckar och tjocka filtar håller du värmen utan problem.

7. Unika campingstugor

Campingstugor är ett bra alternativ när du behöver husrum över natten. Även om det är enkelt behöver det inte vara obekvämt. Testa en natt i en mysig "pod" eller i en tjusig "stugkotte".

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Inspiration

Här har vi samlat några artiklar som vi tror att du kommer att gilla.

Nyligen besökta sidor