Skip to main content

Över hela Norge finns hotell med det lilla extra, som i princip är semesterresmål bara i sig själva. Vår lista med 10 kategorier hjälper dig att hitta drömboendet på nästa resa.

1. Bo som en världskändis

Checka in på något av hotellen där stjärnor som Rihanna och Justin Bieber bor när de besöker Norge. Flera av de här hotellen dyker ofta upp i listor över världens bästa hotell. Om du letar efter ett tillfälle att få klä upp dig i din bästa festblåsa har du hittat rätt!

2. Tjusiga herrgårdar

Koppla av till max på en av Norges många ståtliga herrgårdar. Gårdarnas fantastiska trädgårdar är perfekta för eftermiddagsté, ett glas champagne från en välsorterad vinkällare och mat som imponerar på de mest kräsna smaklökarna.

Hotel Refsnes, som ligger nära Oslo på ön Jeløya, har en fantastisk konstsamling som bland annat består av åtta originalmålningar av Edward Munch.

3. Historiska hotell

I Norge finns ett helt nätverk med historiska hotell som går under namnet De Historiske. Få en smak av en tid som flytt i dessa romantiska hotell, som byggdes när aristokrater från England fick upp ögonen för norskt laxfiske på 1800-talet. Vart och ett av de här hotellen är unikt, men vad de har gemensamt är att du får uppleva historiens vingslag utan att behöva kompromissa bekvämlighet eller service.

4. Lantlig lyx

Mysiga, traditionella och eleganta. Många av Norges gamla bondgårdar har byggts om till flotta hotell och pensionat. Förvänta dig en perfekt blandning av lantliv och lyx. De här hotellen ligger i några av Norges vackraste kulturlandskap, där du kan njuta av lokala specialiteter som lagas med säsongens råvaror.

5. Norges mest Instagramvänliga hotell

Stugor som flyter i vattnet, "fågelbon" för människor, arkitektoniskt utmanande utsiktspunkter, delvis underjordiska stugor vid havet och lyxvarianter av trädkojan du drömde om som barn. Kolla in de här unika boendealternativen i omgivningar som tycks vara gjorda för bildflödet på Insta!

6. Skäm bort dig på spa

En av de längsta kustlinjerna i världen, vattenfall och ett oändligt antal sjöar. I ett land där vatten är så viktigt är det ingen överraskning att du har ett stort utbud av spa. Föreställ dig vattenfall inomhus, infinitypooler, ångbastur, turkiska bad och jacuzzier.

7. Ett rum med havsutsikt

Salt havsluft, öppen himmel, vid horisont. Vad mer kan önska sig? Tja, kanske en bekväm säng i ett rum med havsutsikt? Du hittar underbara hotell längs hela norska kusten. Som en extra bonus brukar hotellen vid havet servera nyfångad fisk och skaldjur av bästa kvalitet. Ladda om från grunden genom att stanna en extra dag eller två.

8. Fjällhotell med extra allt

Norrmännen har alltid tagit sina fjällsemestrar på allvar, och det är ingen konst att hitta boende på hög nivå. Välj mellan moderna stugor med häftig design och historisk charm som går tillbaka många generationer. Efter en lång dag med utomhusaktiviteter i bergen har du definitivt förtjänat att lägga upp fötterna och koppla av.

9. Boutiquehotell

Norges boutiquehotell är trendiga, exklusiva och personliga på samma gång, och har gott om plats för avkoppling. Varje detalj är noga genomtänkt, från design och interiör till mat och service, och du välkomnas mer som en god vän än som en turist.

10. Fästningshotell

Glöm knöliga campingbäddar och tråkig mat! Numera erbjuder Norges vackra gamla fästningar både mjuka madrasser och intressanta kulinariska upplevelser.

En av de mest kända är Oscarsborgs fästning. som ligger på en vacker ö inte långt från huvudstaden. Somna omgiven av spännande historia och vakna till en magnifik utsikt.

Norge har massor av ovanliga hotell. Övernatta i en trädkoja, prova ett unikt Classic Norway-hotell, bo elegant på ett av De Historiskes hotell eller sov sött på Hurtigrutens fartyg.

Exklusiva och skräddarsydda resor

Upptäck fler semesterpaket.

Hitta ditt drömhotell

Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla tips och erbjudanden.

Nyligen besökta sidor