VIKTIGT! Se den senaste informationen om coronaviruset i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man enjoying the view of the Vettisfossen waterfall in Utladalen in the Jotunheimen mountains, Norway
The Vettisfossen waterfall in Jotunheimen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges gräns är öppen för resenärer från europeiska länder med acceptabla infektionsnivåer. 

Uppdaterad 18 september 2020

Resenärer från europeiska länder med acceptabla infektionsnivåer kan resa till Norge.

För Sveriges del gäller att resenärer från vissa delar av landet kan resa till Norge utan att behöva genomgå 10 dagars karantän. Från och med den 19 september 2020 gäller nya regler och du hittar information om de nya reglerna på den här sidan från Folkehelseinstituttet.

Folkhelseinstituttet (FHI) har också en karta och en lista som visar vilka områden som är undantagna reglerna om karantän. Här finns också information om vad som gäller för personer från Sverige och länder i EU och EES / Schengen som har arbets- och uppehållstillstånd. Sidan uppdateras minst varannan vecka.

Om du reser till Norge blir du eventuellt testad för coronaviruset (utan kostnad) vid ankomst. Det kommer nämligen finnas testcenter vid gränserna, på flygplatser och i hamnar.

Det är bra om du kan betala med kort istället för kontanter när du reser i Norge. Detta för att minska risken att sprida coronaviruset. Allra bäst är du om du har kontaktlös “blipp” på ditt kort. På så vis slipper du helt att röra vid kortläsaren när du handlar. En del butiker, restauranger och turoperatörer har helt slutat ta emot kontanter i nuläget.

Observera att Norges regler och förordningar om coronaviruset och resor i Norge kan ändras ofta och med kort varsel, både på nationell och lokal nivå. Respektera reglerna som gäller och följ alla förebyggande riktlinjer, till exempel om handhygien och social distansering. Alla som ska resa till eller i Norge bör kontrollera vad som gäller på relevanta webbsidor för att få den senaste informationen:

Du hittar också hälsoråd och annan relevant information på norska hälsedirektoratets webbplats (helsenorge.no).

Mer information om vem som kan resa till Norge, hur man kan resa hit, karantänregler och frågor & svar finns hos Norwegian Directorate of Immigration (UDI).

För senaste nytt och råd om coronavirussituationen samt information om resor för norrmän, se norska regeringens officiella webbplats.

Information om resor och COVID-19 finns på Norska Folkhelseinstituttets webbplats.

Frågor om coronaviruset

Om du har frågor om coronaviruset (COVID-19) på resan i Norge kan du ringa den norska telefonlinjen på (+47) 815 55 015.

Om du har symptom

Om du upplever symptom som feber, ont i halsen, smärtor i bröstet och andningssvårigheter ska du stanna på ditt hotellrum och meddela hotellets personal per telefon. Alternativt kan du ringa Norges så kallade Legevakt på (+47) 116 117 för medicinsk rådgivning dygnet runt.

Planera framåt