Coronaviruset och resor till Norge

Unknown Component
civid: 63592754cbfe7c7f6fc4cf1c
name: plugins_common_social_share (widget)

Det enda du behöver tänka på när du reser till Norge är allt roligt du kommer att ha! Ingen provtagning, ingen ansiktsmask, inget krångel. Välkommen!

Frågor om coronaviruset

Om du har frågor om coronaviruset (covid-19) på resan i Norge kan du ringa (+47) 815 55 015.

Om du har symptom

Om du upplever symptom som feber, ont i halsen, smärtor i bröstet och andningssvårigheter ska du stanna på ditt hotellrum och meddela hotellets personal per telefon. Alternativt kan du ringa Norges så kallade Legevakt på (+47) 116 117 för medicinsk rådgivning dygnet runt.

Uppdaterad 3 augusti 2022

Ingen provtagning, ingen karantän, ingen registrering! Det är superenkelt att resa till Norge, och utrymme finns det gott om! Här väntar friluftsliv, unikt boende och roliga aktiviteter!

Vem kan resa till Norge?

Du som har ett giltigt visum, eller som har rätt att besöka landet utan besöksvisum, samt du som har ett giltigt uppehållstillstånd i Norge.

Vad händer om jag får COVID?

Om du blir smittad med COVID-19 rekommenderas du att självisolera i fyra dagar, eller tills febern försvunnit. Covidtester kan köpas på apotek och snabbköp.

Mer information

Vänligen läs den senaste viktiga informationen om coronasituationen och resor innan du reser:

Norska migrationsverkets (UDI)’s webbplats.

Norska E-hälsomyndighetens webbplats(helsenorge.no).

Nyhetsbrev

Abonnera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste uppdateringarna. Som abonnent får du även andra nyhetssaker från Visit Norway.

Upplev Norge!

Mäktiga fjordar. Små, mysiga städer. Det magiska norrskenet... och massor av plats!

Lär dig mer om oss

Goda grannar vet redan det mesta om varandra. Eller? Kolla in varför friluftsliv är en stor del av den norska identiteten, hur vi jobbar med en hållbar turism och varför Norge är ett av världens bästa resmål.

Se mer på video

Poppa lite popcorn och njut av Norge från soffan.

Utforska regionerna

Vårt långsmala land har en oerhört varierad natur. Du kan få upplevelser av både äkta vildmark och storstad, ibland på samma dag! Hitta dina favoriter, de kan gärna kombineras.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor