VIKTIGT! Se den senaste informationen om coronaviruset i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man enjoying the view of the Vettisfossen waterfall in Utladalen in the Jotunheimen mountains, Norway
The Vettisfossen waterfall in Jotunheimen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Alla som kommer till Norge från ett land med hög smittspridning (röda zoner) måste uppvisa ett negativt coronatest. Har du ingen bostad i Norge måste du bo på karantänhotell i 10 dagar efter ankomst.

Uppdaterad 30 november 2020

Norges regering har bestämt att personer som reser till Norge från ett “rött” land måste uppvisa ett negativt coronatest. Du måste ha gjort testet högst 72 timmar före ankomst. Utan ett negativt coronatest kan du nekas inträde i landet.

Det finns vissa undantag från regeln, till exempel för norrmän som reser hem, personer som är skrivna i Norge, eller personer som ofta reser till Norge i arbetet, till exempel från Finland.

Har du ingen bostad i Norge måste du gå igenom 10 dagars karantän på hotell. Detta gäller även personer som besöker familj i Norge. Karantänhotell kostar 500 NOK per natt för privatpersoner och 1 500 NOK per natt för företagsgäster.

Folkhelseinstituttet (FHI) har en karta som visar vilka regler som gäller kring karantän. Här finns också information för personer från Sverige och andra länder inom EU / EES / Schengen som kommer till Norge för att arbeta. Sidan uppdateras minst varannan vecka.

Observera att Norges regler och förordningar om coronaviruset och resor i Norge kan ändras ofta och med kort varsel, både på nationell och lokal nivå. Alla som ska resa till eller i Norge bör kontrollera vad som gäller på relevanta webbsidor för att få den senaste informationen. Respektera restriktionerna och följ alla förebyggande riktlinjer, till exempel om handhygien och social distansering.

På grund av pandemin kan Norges skidorter komma att införa vissa restriktioner den här vintern. Åk inte till skidorterna om du känner dig det minsta sjuk eller om du sitter i karantän. Läs också Fnuggs coronaåtgärder på norska skidorter innan du planerar en skidresa.

Du hittar hälsoråd och annan relevant information på norska hälsedirektoratets webbplats (helsenorge.no).

Mer information om vem som kan resa till Norge, hur man kan resa hit, karantänregler och frågor & svar finns hos Norwegian Directorate of Immigration (UDI).

För senaste nytt och råd om coronavirussituationen samt information om resor för norrmän, se norska regeringens officiella webbplats.

Information om resor och COVID-19 finns på Folkhelseinstituttets webbplats.

Frågor om coronaviruset

Om du har frågor om coronaviruset (COVID-19) på resan i Norge kan du ringa den norska telefonlinjen på (+47) 815 55 015.

Om du har symptom

Om du upplever symptom som feber, ont i halsen, smärtor i bröstet och andningssvårigheter ska du stanna på ditt hotellrum och meddela hotellets personal per telefon. Alternativt kan du ringa Norges så kallade Legevakt på (+47) 116 117 för medicinsk rådgivning dygnet runt.

Tänk framåt

Håll ut! Bättre tider väntar, förhoppningsvis inom kort. Under tiden kan vi rekommendera de här artiklarna och filmerna. Visst är det bra att veta att de stora äventyren väntar på dig?

Upplev Norge på film

Ladda med popcorn och upplev vackra Norge från soffan.

Lär känna Norge bättre

Har du koll på typiskt norska företeelser? Kanske lär du dig något nytt om våra grannar här!

Upptäck Norges regioner

Var och en av Norges sex regioner har sin egen karaktär och sina egna traditioner.