VIKTIGT! Se den senaste informationen om coronaviruset i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man enjoying the view of the Vettisfossen waterfall in Utladalen in the Jotunheimen mountains, Norway
The Vettisfossen waterfall in Jotunheimen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norge har stängt landets gränser för alla förutom norska medborgare och utländska medborgare som har uppehålls- eller arbetstillstånd. De som inte har uppehåll- eller arbetstillstånd måste lämna landet. Regeringen avråder också från resor av alla slag, förutom de allra nödvändigaste inom landet. 

 • Norge har stängt landets gränser från måndag 16 mars för utländska resenärer som saknar uppehållstillstånd eller arbetstillstånd i Norge. De kommer att avvisas vid gränsen enligt Norges lagar om kontroll av smittsamma sjukdomar. De största flygplatserna förblir öppna så att de som är på besök i Norge har möjlighet att åka hem.
 • Tillfälliga in- och utresekontroller införs också vid Norges inre Schengengräns.
 • Resenärer som inte är bosatta i Norge eller har arbetstillstånd uppmanas att lämna landet så fort som möjligt.
 • Norska medborgare och personer som bor eller arbetar i Norge kommer att släppas in i landet. Undantag kommer alltså att göras för medborgare inom EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och deras familjemedlemmar som är bosatta i Norge. Undantag förbereds också för EES-medborgare som arbetar i Norge.
 • Personer med norska pass, uppehållstillstånd eller arbetstillstånd som kommer till Norge från ett annat land, måste sättas i karantän i sitt hem i 14 dagar efter ankomst, oavsett om de har symptom eller inte. De som har symptom måste isoleras omedelbart. 
 • Resenärer från Sverige och Finland som kommer till Norge den 17 mars eller senare kommer att sättas i karantän om de vill stanna i Norge. Ett undantag till karantänskyldigheten är personer som passerar gränserna mellan Norge, Sverige och Finland i samband med arbetsresor mellan sitt hem och sin arbetsplats.

 • Resenärer på genomresa: Alla som är friska och inte har några symptom får flyga till sin slutdestination för att sättas i karantän i sitt eget hem. Under resan måste de hålla sig på avstånd från andra människor så mycket som möjligt.
 • Kontrollera lokala och regionala karantänregler om du måste resa inom Norge, eftersom många platser nu sätter människor från andra delar av landet i karantän. Undvik alla slags resor som inte är absolut nödvändiga, både inom och utom landet.
 • Undvik kollektivtrafiken om du kan.
 • Undvik platser där människor samlas.
 • Du hittar den senaste informationen på norska Folkhelseinstituttets webbsida och Norges Sosial- og helsedirektorat erbjuder rådgivning för turister

Observera att Norges skidanläggningar, attraktioner och lokaler är stängda, och aktiviteter och evenemang ställs in på grund av coronaviruset. Dubbelkolla vad som gäller på arrangörernas/leverantörernas egna webbsidor.

Om du har frågor om coronaviruset (COVID-19) på resan i Norge kan du ringa den norska telefonlinjen (+47) 815 55 015.

Om du upplever symptom som feber, ont i halsen, smärtor i bröstet och andningssvårigheter ska du stanna på ditt hotellrum och meddela hotellets personal per telefon. Alternativt kan du ringa Norges så kallade Legevakt på (+47) 116 117 för medicinsk rådgivning dygnet runt.

Mer information finns på de här webbsidorna:
European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC)
Världshälsoorganisationen (WHO)

Planera framåt