VIKTIGT! Se den senaste informationen om coronaviruset i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man enjoying the view of the Vettisfossen waterfall in Utladalen in the Jotunheimen mountains, Norway
The Vettisfossen waterfall in Jotunheimen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Resenärer från de flesta nordiska länderna kan nu besöka Norge, men turister från Sverige får vänta ännu lite längre. Från och med den 1 juli kan personer från länder utanför EU och EES / Schengen som har arbets- och uppehållstillstånd resa till Norge, förutsatt att de går igenom tio dagars hemkarantän vid ankomst. Från och med den 15 juli kommer även resenärer från länder inom EES / Schengen med acceptabla infektionsnivåer att kunna resa till Norge.

Uppdaterad 1 juli 2020

De nordiska länderna har kommit överens om att tillåta resor inom Norden från och med 15 juni. Detta gäller dock inte turister från Sverige (inklusive Gotland, som tidigare var ett undantag till regeln). 

Från och med den 1 juli kan personer från länder utanför EU och EES / Schengen som har arbets- och uppehållstillstånd resa till Norge, förutsatt att de går igenom tio dagars hemkarantän vid ankomst. Samma regler gäller studenter och arbetare med teknisk kompetens som utgör undantag från kravet om uppehållstillstånd.

Från och med 15 juli kan även resenärer från länder inom EES / Schengen med acceptabla infektionsnivåer resa till Norge. Läs mer på den här sidan på regjeringen.no. Norska Folkhelseinstituttet har en karta som visar undantag från karantänreglerna. Kartan kommer att uppdateras den 10 juli och därefter minst varannan vecka. 

Observera att Norges regler och förordningar om coronaviruset och resor i Norge kan ändras ofta och med kort varsel, både på nationell och lokal nivå. Respektera reglerna som gäller och följ alla förebyggande riktlinjer, till exempel om handhygien och social distansering. Alla som ska resa till eller i Norge bör kontrollera vad som gäller på relevanta webbsidor för att få den senaste informationen:

Mer information om vem som kan resa till Norge, hur man kan resa hit, karantänregler och frågor & svar finns hos Norwegian Directorate of Immigration (UDI).

För senaste nytt och råd om coronavirussituationen samt information om resor för norrmän, se norska regeringens officiella webbplats.

Information om infektionskontroll i samband med resor och COVID-19 finns på Norska Folkhelseinstituttets webbplats.

Du hittar också hälsoråd och annan relevant information på norska hälsedirektoratets webbplats (helsenorge.no).

Frågor om coronaviruset

Om du har frågor om coronaviruset (COVID-19) på resan i Norge kan du ringa den norska telefonlinjen på (+47) 815 55 015.

Om du har symptom

Om du upplever symptom som feber, ont i halsen, smärtor i bröstet och andningssvårigheter ska du stanna på ditt hotellrum och meddela hotellets personal per telefon. Alternativt kan du ringa Norges så kallade Legevakt på (+47) 116 117 för medicinsk rådgivning dygnet runt.

Planera framåt