Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Rampestreken, Åndalsnes
Rampestreken, Åndalsnes.
Photo: Matti Bernitz/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

För att göra det lättare för dig att hitta rätt bland fjordar och fjäll har vi här samlat alla topplistor på ett och samma ställe. Ta del av experternas bästa tips på vart man ska åka, vad man kan göra och vad man bara inte får missa.

Resmål

Norge är större än vad man kan tro. Att se hela landet på en och samma resa kan vara svårt, så det kan vara bra att börja med att bestämma vilken del av Norge du ska åka till.

Topplistorna nedan är en blandning av populära och oupptäckta pärlor. Gör gärna själva resan till ett av målen och ta in landskapet, kulturen och maten längs vägen.

Mitt i naturen

Med Norges storslagna natur inom nära räckhåll är det ingen idé att stanna inomhus på semestern. Ta med en tröja bara – och det skadar inte att packa ner regnrocken också.

Det finns som bekant inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Norge upplevs bäst på tur. Här hittar du tips på vandring och cykling bland fjordar och fjäll.

Smakvägen till Norge

De senaste åren har Norges attityd till de inhemska mattraditionerna förändrats radikalt. Idag firar man vad som är typiskt norskt och experimenterar gärna med gamla traditioner.

Flera norska restauranger har belönats med stjärnor i Michelinguiden, och en kulinarisk revolution har ägt rum i all tysthet. Här kan du se vad experterna rekommenderar.

För hela familjen

Du har sett fjordar och fjäll, och provat norska kulinariska specialiteter. Nu är det barnens tur.

Men det betyder inte att du behöver göra allt på deras villkor. Hitta aktiviteter som både du och dina barn uppskattar.

Musik och kultur

Du har säkert sett norska prydnadstroll och har kanske hört talas om deras medeltida stavkyrkor, men du kanske inte är helt medveten om att norsk design och arkitektur verkligen levt upp den senaste tiden.

Listorna nedan ger massor av tips på sevärdheter inom konst och kultur, så kolla gärna igenom dem när du planerar nästa Norgeresa.

Boende

När man är i Norge behöver man inte nödvändigtvis övernatta på fina men tråkiga hotell. Om du gillar friluftsliv har du till exempel massor av campingplatser att välja på.

Dessutom finns det massor med mer udda boendealternativ över hela landet, från historiska hotell till renoverade fyrer och vandringsstugor med ny och intressant design.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad