Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hiking the Hornelen top in Bremanger in Fjord Norway

Topplistor

Hornelen in Fjord Norway.
Photo: Sverre Hjørnevik

Världens bästa resmål

För att göra det lättare för dig att hitta rätt bland fjordar och fjäll har vi här samlat alla topplistor på ett och samma ställe.

I januari 2019 utnämnde resetidningen Vagabond Norge till världens bästa resmål 2019, med följande motivering: 

"Det finns människor som sett fjordlandskapen i Nya Zeeland och letat naturens under över hela världen, men aldrig satt sin fot i vårt västra grannland". Men vart i Norge ska man åka?

Att hinna med att se hela landet på en och samma resa kan vara svårt. Därför det kan vara bra att börja med att bestämma vilken del av Norge du ska åka till.

Med hjälp av våra topplistor nedan riskerar du inte att missa några viktiga attraktioner. Här hittar du en blandning av populära och oupptäckta pärlor.

Experternas bästa tips

Ta del av experternas bästa tips på saker att göra, platser att besöka och sevärdheter man bara inte får missa.

Miljövänliga aktiviteter och platser

Norge rankas som ett av de tio mest hållbara resmålen i världen. Ta del av de miljövänliga aktiviteter som finns runt om i Norge.

Mitt i naturen

Den norska naturen är storslagen på många sätt. Här hittar du tips på vandring och cykling bland fjordar och fjäll.

Smakvägen till Norge

De senaste åren har flera norska restauranger belönats med stjärnor i Michelinguiden. En kulinarisk revolution har ägt rum i all tysthet. Här kan du se vad experterna rekommenderar.

Ta del av våra bästa erbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra uppskattade partners.

För hela familjen

Du har sett fjordar och fjäll, och provat norska kulinariska specialiteter. Nu är det barnens tur. Men det betyder inte att du behöver göra allt på deras villkor. Hitta aktiviteter som både du och dina barn uppskattar.

Konst och kultur

Du har säkert sett norska prydnadstroll och har kanske hört talas om deras medeltida stavkyrkor. Men du kanske inte är helt medveten om att norsk design och arkitektur verkligen levt upp den senaste tiden.

Boende

Det finns många olika boendealternativ runt om i Norge. Varför inte övernatta på ett historiskt hotell, i en fyr eller i en vandringsstuga?

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen