Skip to main content

Planera resan med Hurtigruten

Boka en resa med Hurtigruten

Med Hurtigruten kan du upptäcka allt som Norges kust har att erbjuda – från fjordar och fjäll till midnattssol och norrsken, med mellanlandningar i en rad mysiga städer på vägen.

En resa med Hurtigruten är mer än en kryssning. Faktiskt är det nog en av de mest norska upplevelser man kan vara med om. Fartygen har varit en självklar del av det norska kustlandskapet ända sedan 1893. Genom åren har otaliga passagerare och mängder med gods färdats mellan städer och öar.

Den klassiska turen tar dig från Bergen i söder till Kirkenes i norr, förbi holmar, skärgårdar och byar. En del platser går inte att nå vare sig med vanlig båt eller med bil. Hurtigruten har tolv båtar, med en avgång från Bergen varje dag.

Upptäck magin i det norska landskapet

Livet ombord är en otrolig upplevelse, och du omges hela tiden av magnifik natur. Om du vill uppleva den unika norska kusten fullt ut är det värt att kolla in alla utflykter som Hurtigruten erbjuder under resan.

Det finns totalt 34 hamnar att besöka och mer än 90 utflykter att välja på. Du kommer inte att ha tråkigt på din resa i norska havet!

Häng med på krabbsafari eller äventyr på fyrhjuling till den ryska gränsen i Kirkenes. Upplev känslan av att befinna dig vid världens ände i Nordkap, stå öga mot öga med en havsörn i Trollfjorden, eller känn hur pulsen ökar på vandringstur bland Lofotens höga fjälltoppar. Läs mer om Hurtigrutens utflykter här.

Lokala matupplevelser från prisbelönta Norway's Coastal Kitchen

Norges mattraditioner har mycket gemensamt med naturen längs kusten: frisk, karakteristisk och variationsrik. Ombord på Hurtigruten får du uppleva Norway's Coastal Kitchen, mat som görs i samarbete med lokala leverantörer som levererar råvaror av högsta kvalitet varje dag.

I slutet av 2016 vann Hurtigruten det prestigefyllda priset Matmerk för sitt bidrag "Norsk på menyen". "Ingen av våra stora turistoperatörer har byggt menyn på norsk mat i så stor utsträckning. Att du kan äta dig genom hela den norska kusten, där rätterna presenteras vackert med härliga norska berättelser är något som både mat- och språkentusiaster kommer att uppskatta".

Kockarna ombord är ovanligt kreativa med sina variationer av nya och traditionella norska rätter. Konceptet innebär inte bara att Hurtigruten och dess gäster stöder lokala fiskare, jordbrukare och andra producenter längs kusten – du får också en helt unik matupplevelse att prata om med vänner och familj.

Sommar- eller vinterkryssning?

På sommaren får du dagsljus dygnet runt tack vare midnattssolen. Under vinterhalvåret (oktober-mars) har du utmärkta chanser att få se norrskenet dansa över himlen. Vilken årstid du än väljer finns det massor av utflykter du kan vara med på under resan.

Läs mer och boka en resa på hurtigrutenresan.se

Se mer på video

Hurtigrutens klassiska rundresa: Bergen–Kirkenes–Bergen

Gör hela kryssningen eller skapa ditt eget drömäventyr genom att välja var du kliver på och av som du vill. Planera en resa längs Norges kust idag!

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Upptäck mer

Nyligen besökta sidor