Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Northern lights: Nature’s own rhythms Video Thumbnail - vimeo - Northern lights: Nature’s own rhythms Northern lights
Video Thumbnail - vimeo - Northern lights: Nature’s own rhythms Northern lights
Credits
Northern lights: Nature’s own rhythms.
Photo: True Stories

Norrskenet

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Största möjliga norrskenschans

Att få uppleva det sagolika norrskenet står högt på många resenärers önskelistor. Norge erbjuder ovanligt många resalternativ när det gäller aurora borealis, som fenomenet också kallas.

Man får ofta höra att norra Norge är världens bästa plats om man vill se norrskenet. Men det uppstår såklart lika ofta på många andra ställen uppe i norr. Däremot utmärker sig våra grannar med ett ovanligt stort utbud av välbelägna hotell och norrskensrelaterade aktiviteter, guidade turer och kryssningar. Så vi vågar nog påstå att Nord-Norge är en av de mest bekväma och intressanta platserna man kan se norrskenet på.

I Nord-Norge är norrskenet en naturlig del av livet. Det är, och har alltid varit, en aldrig sinande inspirationskälla till konst, myter och legender. För andra, till exempel för forskaren Neil deGrasse Tyson, är norrskenet istället ett exempel på att vetenskapen kan vara vacker. "Det är en märklig sak med universum", säger han, "att några av fysikens mest utmanande problem ligger bakom de mest fantastiska fenomen som finns att skåda".

Bård Løken/Visitnorway.com
Øystein Lunde Ingvaldsen/www.nordnorge.com/Bø
Svinøya Rorbuer
Sophie Cordon
Peter-Rosén/Lappland Media
Hammerfest Turist
Jan R. Olsen
NordiskFilm

Upplev norrskenet i Nord-Norge

Den senaste tiden har vissa medier rapporterat att forskare förväntar sig att vi kommer att få mindre norrsken de närmaste tio åren. Detta gäller dock inte Nord-Norge, förklarar Truls Lynne Hansen vid Nordlysobservatoriet i Tromsø: "Det är sant att vi har passerat norrskenets klimax, och att det kan bli mindre norrsken runt Oslo och längre söderut. Men här uppe under den så kallade aurora borealis-ovalen i norra Norge kommer vi inte att märka någon skillnad".

Nord-Norge är en enorm region med stora områden vildmark. Samtidigt bor här massor med människor som erbjuder mysiga hotellvistelser och roliga aktiviteter som håller dig sysselsatt i väntan på att skenet ska visa sig. Man har bäst chans att få se det svårfångade ljusskenet från september till slutet av mars.

Vill du veta mer om aurora borealis?


Norrskensprognosen NorwayLights

Installera appen NorwayLights, en norrskensprognos som hjälper dig att bestämma när och var du har störst chans att få se norrskenet.

iPhone: Ladda ner Norway Lights för iOS
​Android: Ladda ner Norway Lights för Android
Windows: Ladda ner Norway Lights för Windows

Toppdestinationer för norrskensresor 

Orterna nedan har inte bara utmärkta förutsättningar för norrsken – de är också turistvänliga ställen med bekväma boendemöjligheter och många roliga aktiviteter du kan prova medan du väntar på att aurora behagar visa sig.

Click to activate
Ad

Paket och erbjudanden

Årets bästa norrskensresor

Samtliga toppdestinationer erbjuder paket och erbjudanden som hjälper dig att få uppleva norrskenet på nära håll. Man kan förstås spana efter norrskenet helt på egen hand, men för maximal chans kan det vara klokt att ta lite hjälp från experterna.

Här hittar du särskilt utvalda erbjudanden och olika paket med norrskensjakter, boende, guidade turer och roliga aktiviteter.

Klicka på produkterna nedan för mer information och bokning eller se en lista med alla aktuella erbjudanden här.


Boende på norrskenssemestern

Sov gott i ett av dessa rekommenderade hotell. Klicka på produkterna nedan för mer information och bokning, eller se alla förslag på boende.


Inspiration till norrskensresan


Reseinformation


Fler förslag i Nord-Norge

Börja semesterplaneringen här!

×

Läs mer om Nord-Norge och Norges natur

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad