Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A sculpture of a woman in Ekebergparken sculpture park in Oslo
Ekebergparken, Oslo.
Photo: CH / visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Oslos unika läge ger variation på upplevelserna

Ad

Från museer, shopping och mysiga caféer till friluftsliv, äventyr och sport på en och samma dag – det är möjligt i Oslo. Vår, sommar och höst är det full rulle i stan, och på vintern finns skidåkning och annat kul.

Oslo året runt

Vår, sommar och höst går det utmärkt att ta sig fram till fots eller på cykel. Så fort solen kikar fram samlas folk i stadens parker, och i Oslofjorden kan man bada, åka på sightseeing och båtluffa. Skogarna som omger staden utnyttjas flitigt av lokalbefolkningen för vandring och cykling.

Vinter i Oslo

Kombinera stadens pulserande nattliv med skidåkning och frisk luft i Nordmarkas djupa skogar. Så fort snön kommer förvandlas stadsparkerna till lekplatser där barnen åker pulka och leker. Och bli inte förvånad om du ser folk som åker skidor till jobbet, mitt i stan.

Några ord från våra sponsorer

Vad händer i Oslo?

Oslo har en musikscen som kan mäta sig med de bästa i Europa. Här ordnas tonvis av konserter: De större scenerna tar regelbundet in internationella världsstjärnor, och stadens klubbar arrangerar hundratals spelningar varje år.

Några festivalhöjdpunkter är Norwegian Wood, Øyafestivalen, Infernofestivalen, Oslo Jazz Festival och Oslo Kammermusikkfestival, som alla lockar toppmusiker och tusentals musikfans från när och fjärran.

Det är alltid något på gång i form av dans- och showföreställningar eller idrottsevenemang. På Oslos Operahus och Oslo Konserthus kan du uppleva opera i världsklass, balett och klassisk musik. Till de större idrottsevenemangen hör friidrottstävlingen Bislett Games och mästerskapen i skidåkning och skidskytte på Holmenkollen.

Mer information finns på Oslos officiella webbsida.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad