Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Winter in Oslo Video Thumbnail - vimeo - Winter in Oslo Oslo WInter Park, Oslo
Video Thumbnail - vimeo - Winter in Oslo Oslo WInter Park, Oslo
Credits
Winter in Oslo.
Photo: VisitOSLO

Aktiviteter i Oslo

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Partner

Oslos unika läge ger ett nästan obegränsat utbud av roliga aktiviteter

Från friluftsliv, äventyr och sport till museer, shopping och mysiga caféer på en och samma dag – det är möjligt i Oslo. Vår, sommar och höst är det full rulle i stan, och på vintern finns skidåkning och annat kul.

Oslo är en modern och mångsidig stad. Varje stadsdel har sin egen karaktär, och det är lätt att ta sig runt till fots, med cykel eller lokaltrafik. De flesta attraktionerna finns inom cykelavstånd, så det är perfekt att hyra hoj när du är här.

Den som är sugen på shopping har mycket att se fram emot – inte minst om du är nyfiken på modern norsk design och lokalt hantverk. De största shoppingstråken ligger centralt runt Karl Johans gate, Bogstadveien och Hegdehaugsveien i Majorstuen, Frogner vid Bygdøy Allé, och Grünerløkka.

Ett bra sätt att bekanta dig med staden är att åka sightseeing eller guidad tur. Här finns buss- och båtturer, guidade stadspromenader, turer på museer och mycket mer. Köper du ett så kallat Oslo Pass får du fritt inträde på mer än 30 museer och attraktioner, gratis lokaltrafik, fri parkering och mycket annat.

Nedan har vi samlat våra bästa förslag på vad du kan göra i Oslo. Fler tips hittar du på Oslos officiella webbsida.

Vinter i Oslo

Kombinera stadens pulserande nattliv med skidåkning och frisk luft i Nordmarkas djupa skogar. Så fort snön kommer förvandlas stadsparkerna till lekplatser där barnen åker pulka och leker. Och bli inte förvånad om du ser folk som åker skidor till jobbet, mitt i stan.

Oslo Winter Park

The largest ski resort in the Oslo area lies just 30 minutes from the city centre and have slopes for children, beginners, and advanced skiers.

Nordmarka wilderness area

During winter there are more than 450 kilometres of prepared, red-marked ski trails in Nordmarka, and some of them are lit up in the evenings.

Holmenkollen ski museum & tower

A historic landmark in the Norwegian consciousness, Holmenkollen embodies more than a century of skiing competitions. Inside the ski jump, you’ll find the Holmenkollen Ski Museum.

@oslo_vinterpark på Instagram

This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.

Oslo året runt

Vår, sommar och höst går det utmärkt att ta sig fram till fots eller på cykel. Så fort solen kikar fram samlas folk i stadens parker, och i Oslofjorden kan man bada, åka på sightseeing och öluffa. Skogarna som omger staden utnyttjas flitigt av lokalbefolkningen för vandring och cykling.


Oslos populäraste museer

Se mer på video


Se & hör: Evenemang i Oslo

Oslo har en av Europas mest spännande musikscener och massor av konserter. De större scenerna tar regelbundet in internationella världsstjärnor, och stadens klubbar arrangerar hundratals spelningar varje år.

Några festivalhöjdpunkter är Norwegian Wood, Øyafestivalen, Infernofestivalen, Oslo Jazz Festival och Oslo Kammermusikkfestival, som alla lockar toppmusiker och tusentals musikfans till Oslo.

Det är alltid något på gång i form av dans- och showföreställningar eller idrottsevenemang. På Oslos Operahus och Oslo Konserthus kan du uppleva opera i världsklass, balett och klassisk musik. Till de större idrottsevenemangen hör friidrottstävlingen Bislett Games och mästerskapen i skidåkning och skidskytte på Holmenkollen.

Få mer detaljerad reseinformation på Oslos officiella webbsida.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

×

Läs mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad