Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Ekebergparken sculpture and cultural heritage park, Oslo Ekebergparken sculpture and cultural heritage park, Oslo Ekebergparken, Oslo
Ekebergparken sculpture and cultural heritage park, Oslo Ekebergparken, Oslo
Credits
Ekebergparken sculpture and cultural heritage park, Oslo.
Photo: CH - visitnorway.com
Campaign
Partner

Nära till nöjen och aktiviteter

Vandra i skogen, ta en simtur i fjorden och gå på konsert – allt på samma dag.

Oslos stadsdelar

Oslo är en modern stad, där varje stadsdel har sin egen karaktär. Det är enkelt att ta sig runt till fots eller med lokaltrafik.

Shopping

Norges shoppinghuvudstad har allt från de senaste internationella trenderna till modern norsk design och lokalt hantverk. Bland de främsta shoppingområderna bör nämnas stadskärnan runt Karl Johans gate, Majorstuen med gatorna Bogstadveien och Hegdehaugsveie, Frogner och Bygdøy Allé samt Grünerløkka.

Sommaraktiviteter

Oslofjorden är perfekt för båtturer, simning och öluffning. Staden är också omgiven av ett enormt skogsområde, som lämpar sig väl för både cykling och vandringsturer.

Vinteraktiviteter

På vintern kan du kombinera storstadens puls och nattliv med skidåkning, frisk luft och fridfulla skogsmiljöer. Oslo Vinterpark ligger bara några minuter från centrum och erbjuder härlig skidåkning med 18 backar och 11 liftar.

Oslos mindre kända pärlor

Flera topptips

Oslos populäraste sevärdheter

Oslo enligt golfstjärnan Suzann 'Tutta' Pettersen

Håll igång

Se & hör: Evenemang i Oslo

Oslo har en av Europas mest spännande musikscener och massor av konserter. De större scenerna tar regelbundet in internationella världsstjärnor, och stadens klubbar arrangerar hundratals spelningar varje år.

Några festivalhöjdpunkter är Norwegian Wood, Øyafestivalen, Infernofestivalen, Oslo Jazz Festival och Oslo Kammermusikkfestival, som alla lockar toppmusiker och tusentals musikfans till Oslo.

Det är alltid något på gång i form av dans- och showföreställningar eller idrottsevenemang. På Oslos Operahus och Oslo Konserthus kan du uppleva opera i världsklass, balett och klassisk musik. Till de större idrottsevenemangen hör friidrottstävlingen Bislett Games och mästerskapen i skidåkning och skidskytte på Holmenkollen.

Oslos utbud

Du behöver inte vänta tills du är på plats – kolla in utbudet redan nu!

 

×

Läs mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad