Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Mjølkevegen, Valdres Mjølkevegen, Valdres
Credits
Mjølkevegen, Valdres.
Photo: Yngve Ask / scanout.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ett cykeluniversum utan motstycke

Mjølkevegen sträcker sig från Vinstra till Gol och erbjuder mängder av cykelleder i hjärtat av de norska fjällandskapen.

Jotunheimens enorma fjälltoppar tornar upp sig i bakgrunden medan du spänner på dig cykelhjälmen vid den stora, klara smältvattensjön Vinstre. Den oförglömliga utsikten matchas av minst lika minnesvärda cykelturer.

Valdres dalgång ligger mitt i höglandet precis söder om Jotunheimen. Här finns den 250 kilometer långa cykeltur som går från Vinstre på ungefär 1 000 meters höjd, till Gol, som ligger 200 meter över havet.

Turen kallas Mjølkevegen och har sin högsta punkt 1 300 meter över havet. Även om namnet låter som Vintergatan (the Milky Way) har det inget med vår galax att göra. Det kommer istället från mejerierna som hämtar mjölk från de frigående korna i bergen.

Med sina böljande kullar och vidsträckta ängar är det inte så konstigt att Mjølkevegen är en av Norges populäraste cykelleder.

Cykling av alla svårighetsgrader

Den nordligaste färjan

På fjällsjön Brygdin kan du kombinera cykelturen med en båttur som har funnits i över 100 år.

M/S Bitihorn har kört samma sträcka över sjön varje dag sedan starten 1912. Här får du en unik vy av Jotunheimens högresta toppar när de avspeglas i det klara vattnet.

Sov gott, ät gott

Your Recently Viewed Pages