Turcykling i Norge

Unknown Component
civid: 6422db928fa16d6e7ba6b501
name: plugins_common_social_share (widget)

Du behöver inte vara cykelproffs för att uppleva Norge från cykelsadeln. Här får du tips på cykelvägar som passar alla – vare sig du åker ensam, med vänner eller hela familjen.

Säkerhet på två hjul

Trafikregler och vägmärken gäller cyklister lika väl som bilar och andra fordon. Håll till höger, ge företräde till fordon som kommer från höger, bär alltid hjälm och cykla inte när du har druckit alkohol.

Läs mer om säkerhet för cyklister.

  Cykeln måste ha:

  • Vit eller gul lykta framtill
  • Röd baklykta
  • Röd reflex baktill
  • Vita eller gula reflexer på pedalerna
  • Två bromsar som fungerar oberoende av varandra
  • Ringklocka

  Tillhör du de som hellre cyklar på lättare vägar vid kusten, genom gröna dalar eller längs djupblå fjordar istället för upp och ner för lömska backar i vildmarken? Det är lugnt – Norge har massor av alternativ.

  Det bästa med cykling i Norge är kanske att många av landets långa och utmanande cykelleder kan delas upp i enklare, lagom stora bitar. Så även om du är nybörjare eller har små barn kan du njuta av klassiska cykeldestinationer som Mjølkevegen och Telemarkskanalen i Østlandet, Helgelandskusten i Nord-Norge och till och med vissa delar av Rallarvegen i Fjord Norge. Se vårt urval av 13 natursköna cykelturer över hela landet.

  Norrmännen har upptäckt cykling på allvar de senaste åren, och det har blivit mycket lättare att trampa sig igenom landet. Numera finns det gott om ställen där du kan hyra cykel och få hjälp med reparationer.

  Vi har också samlat några tips om hur du planerar och packar inför cykelresan. Och kom ihåg – använd alltid hjälm!

  Se mer på video

  Hitta den perfekta cykelturen

  Exklusiva och skräddarsydda resor

  Upptäck fler semesterpaket.

  Hitta lätta cykelturer i Norge

  Börja semesterplaneringen här!

  Upptäck mer

  Nyligen besökta sidor