Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hestadfjord Hestadfjord Hestadfjord
Hestadfjord Hestadfjord
Hestadfjord.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / www.fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Easy rider

Du behöver inte vara cykelproffs för att uppleva Norge från cykelsadeln. Här får du tips på enkla cykelvägar som passar försiktiga semestercyklister, inklusive familjer med barn.

Tillhör du de som hellre cyklar på lättare vägar vid kusten, genom gröna dalar eller längs djupblå fjordar istället för våghalsiga äventyr i vildmarken eller upp och ner för lömska backar? Det är lugnt – Norge har massor av alternativ även om du inte tar cyklingen alltför seriöst.

Norrmännen själva har helt klart upptäckt hur kul det är att cykla de senaste åren, och det har blivit mycket lättare att trampa sig igenom landet. Numera finns det gott om ställen där du kan hyra cykel och få hjälp med reparationer, och många semesterboenden har anslutit sig till programmet "Syklist Velkommen", vilket innebär att de är särskilt utrustade för turister på två hjul. Du kan ta reda på mer om Syklist Velkommen på cyclingnorway.no.

Och bäst av allt: Det bästa med cykling i Norge är kanske att många av landets långa och utmanande cykelleder kan delas upp i enklare, lagom stora bitar. Så bara för att du är nybörjare eller har små barn behöver du inte gå miste om klassiska cykeldestinationer som Mjølkevegen och Telemarkskanalen i sydöst, Helgeland i norra Norge, och till och med vissa delar av Rallarvegen i Fjord Norge. Längre ner på sidan hittar du förslag på lättare cykelturer.

Familjer kan också hitta flera idéer på cyclingnorway.no/familiesykling.

Om du vill ha en fridfull cykelsemester med familjen är vi övertygade om att du hittar något som är både lätt och roligt bland dessa erbjudanden.


Telemark
Telemark
Kåre Pedersen
Helgelandskysten
Helgelandskysten
Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com
Aurland
Aurland
Pål Bugge - Visitnorway.com
Røros
Røros
Frontal Media

Se mer på video


Säkerhet på två hjul

Säker på sadeln

Trafikregler och vägmärken gäller cyklister lika väl som bilar och andra fordon. Håll till höger, ge företräde till fordon som kommer från höger och cykla inte när du har druckit alkohol.

Följ gällande trafikregler och vägmärken. Du får cykla på trottoaren förutsatt att du anpassar hastigheten. Du får inte cykla på motorvägar och fyrfältsvägar. Indikera tydligt om du ska svänga genom att sträcka ut handen. Ha alltid hjälm på dig när du cyklar.  Använd gärna trafikväst, särskilt på hårt trafikerade vägar. Endast barn under 10 får åka med som passagerare på cykel.

Cykeln måste ha

Vit eller gul lykta framtill och röd lykta baktill i mörker eller vid dålig sikt, röd reflex baktill, vita eller gula reflexer på pedalerna, två bromsar som fungerar oberoende av varandra, ringklocka.
 Hitta lätta cykelturer i Norge

×

Läs också

Your Recently Viewed Pages