Skip to main content

Turcykling i Norge

Unknown Component
civid: 6422db928fa16d6e7ba6b501
name: plugins_common_social_share (widget)

Du behöver inte vara cykelproffs för att uppleva Norge från cykelsadeln. Här får du tips på cykelvägar som passar alla – vare sig du åker ensam, med vänner eller hela familjen.

Tillhör du de som hellre cyklar på lättare vägar vid kusten, genom gröna dalar eller längs djupblå fjordar istället för upp och ner för lömska backar i vildmarken? Det är lugnt – Norge har massor av alternativ.

Det bästa med cykling i Norge är kanske att många av landets långa och utmanande cykelleder kan delas upp i enklare, lagom stora bitar. Så även om du är nybörjare eller har små barn kan du njuta av klassiska cykeldestinationer som Mjølkevegen och Telemarkskanalen i Østlandet, Helgelandskusten i Nord-Norge och till och med vissa delar av Rallarvegen i Fjord Norge. Se vårt urval av 13 natursköna cykelturer över hela landet.

Norrmännen har upptäckt cykling på allvar de senaste åren, och det har blivit mycket lättare att trampa sig igenom landet. Numera finns det gott om ställen där du kan hyra cykel och få hjälp med reparationer.

Vi har också samlat några tips om hur du planerar och packar inför cykelresan. Och kom ihåg – använd alltid hjälm!

Se mer på video

Hitta den perfekta cykelturen

Exklusiva och skräddarsydda resor

Upptäck fler semesterpaket.

Hitta lätta cykelturer i Norge

Börja semesterplaneringen här!

Upptäck mer

Nyligen besökta sidor