VIKTIGT! Se den senaste informationen om coronaviruset i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Ridning

Frihet till häst
Hoppa upp i sadeln och följ med på ridtur genom några av Norges vackraste platser.
A boy horseback riding in the mountains in Hemsedal, Eastern Norway
Horseback riding in Hemsedal.
Photo: Morten Guldbrandsen / Hemsedal.com

Med häst kan du ta dig djupt in i vildmarken, till platser du annars bara kunnat drömma om. Rid över stigar och stränder, utforska pittoreska bergslandskap och njut av den friska luften till hovarnas rytmiska dunkande.

Ridning är populärt bland både turister och norrmännen själva, inte minst tack vare de varierade naturupplevelserna man får vara med om. Säsongen i fjällen bruka sträcka sig från sent på våren till slutet på sommaren, men det finns operatörer som erbjuder ridning året runt.

Över hela Norge finns duktiga guider som kan ta med dig ut på oförglömliga äventyr, vare sig du är nybörjare eller lite mer rutinerad. Du kan hyra häst per timme och ge dig ut direkt, eller börja med att öva lite i en av ridhallarna.

Är det första gången du rider? Då får du först lära dig hur du blir kompis med hästen, och hur du får den att gå dit du vill. Det finns alltid en professionell guide i närheten, och de förser dig med hjälm och annan säkerhetsutrustning du behöver. De visar också hur du sköter hästen före och efter turen.

Starka hjältar

Lär dig mer om några av våra trognaste tjänare:

Fjordhäst (även kallad fjording)
Man tror att fjordhästen tämjdes i Norges branta fjordlandskap för ungefär 4 000 år sedan. Det är en av världens äldsta hästraser, och troligen besläktad med den asiatiska vildhästen.

Nordlandshäst
I Nord-Norge består landskapet till största delen av berg. Här finns Nordlandshästen, en ras som påminner mycket om fjordhästen men är aningen mindre. Den har idag två officiella namn: Nordlandshäst och Lynghäst.

Dölehäst
I landets sydöstra delar har Dölehästen avlats fram. Den har använts i många generationer som arbetshäst i jord- och skogsbruk, men också till vanlig ridning och släddragning på vintrarna.

Hållbarhet i Norge

Ta gärna med dig naturen hem – på bild

I Norge ser man miljön som allas gemensamma ansvar. Det spelar ingen roll om det handlar om vandring i bergen eller cykling längs idylliska skogsvägar. Det är alltid viktigt att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt.

"Lämna platsen som du skulle vilja hitta den" är mottot som gäller vare sig du är ute i naturen eller besöker en liten fiskeby.

Det handlar om livskvalitet, både idag och för kommande generationer.

Res grönt i Norge

Bästa ridturerna på TripAdvisor

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen