Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Beitostølen
Beitostølen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Ta gärna med dig naturen hem – på bild

Norge är känt för sin fantastiska natur med dundrande vattenfall, kristallklara fjordar, majestätiska berg och spektakulära glaciärer. Det är en prioritet att hålla det så, både för lokalbefolkningens och turisternas skull.

Vega
Vega.
Photo: Helgeland Reiseliv
Sognefjord
Sognefjord.
Photo: Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com
A train passing a river along the Rauma Railway
Raumabanen.
Photo: Leif J. Olestad
Horse and sleigh at Røros
Røros.
Photo: Thomas Rasmus Skaug - visitnorway.com

Vissa resmål är miljöcertifierade...

Många orter följer hållbara principer, men det är få som är formellt certifierade som hållbara destinationer. Det tar år för en ort att visa att man har för avsikt att erbjuda bästa möjliga upplevelser, samtidigt som man begränsar turistindustrins negativa effekter så mycket som möjligt. Dessutom måste destinationen hela tiden arbeta på att förbättra sina lokala affärsmetoder och relationer, efter principer för hållbar utveckling.

Sustainable destination

...och fler certifieringar är på gång

Det krävs ett omfattande lokalt samarbete för att bli en hållbar destination. Här är orterna som förväntas bli miljöcertifierade härnäst:

Miljövänliga höjdpunkter

Att resa grönt behöver inte vara så krångligt. Här hittar du många tips på hållbara semesteraktiviteter.

The Story of the Fjords
The Story of the Fjords.
Photo: Per Kristian Leikanger

Gröna resor (Reis grønt)

På Visitnorway används en symbol med en grästuva för att visa att en produkt har miljöcertifierats. Den gör det enkelt för dig att göra hållbara och miljövänliga val när du ska resa till Norge.

När du ser grästuvan här på webbplatsen kan du vara säker på att produkten eller erbjudandet är ett grönt val.

Grästuvan innefattar certifieringarna Norsk Økoturisme, Svanen, Stiftelsen Miljøfyrtårn (Eco-lighthouse), Green Key, ISO 14001 och Blått Flagg. Miljömärkta produkter följer strikta regler vid produktion och hantering av avfall, energi, transport, kemikalier och krav på underleverantörer. Åtgärderna går utöver vad den norska lagen kräver.


Green travel logo

Miljöcertifieringar i Norge

Om du vill semestra miljövänligt ska du hålla ögonen öppna efter följande etiketter och logotyper.

Ecotourism Norway logo

Norsk Økoturisme

Norsk Økoturisme är ett nationellt projekt med höga miljökrav. Certifierade företag måste hålla en hög internationell nivå som uppfyller hundra strikta kriterier inom miljömedvetenhet, rollen som värd, lokal integration och inköp. Certifikatet förnyas var tredje år.

Ecolabel Nordic Swan logo

Svanen

Mer än 5 000 produkter i Norge är Svanenmärkta, vilket visar att de uppfyller höga krav på energieffektivitet, material och kemikalier, hela vägen från råvaran till slutprodukten och avfallshantering.

Eco-Lighthouse logo

Stiftelsen Miljøfyrtårn (Eco-lighthouse)

Stiftelsen Miljøfyrtårn ställer krav på energianvändning, avfallshantering, transporter, inköp och arbetsmiljö. Över 5 000 företag i Norge har fått certifikatet, som måste förnyas var tredje år.

Green key on blue background

Green Key

Green Key är en internationell certifiering som belönar miljövänliga åtgärder inom turism. Det syftar till att öka kunskapen och medvetenheten om hållbara metoder och principer, och till att minska förbrukningen av resurser och energi. Flera tusen företag i mer än 50 länder deltar i Green Key.

ISO 14001 logo

ISO 14001

ISO 14001 ges till företag som håller hög kvalitet på miljöhantering inom organisationen.

Blue Flag logo

Blått Flagg (Blue Flag)

Stränder och hamnar med Blått Flagg-certifiering har hög vattenkvalitet och hög standard på säkerhet, miljöutbildning och information, tjänster och allmän miljöförvaltning. Blått Flagg-certifikat delas ut en gång om året i början av juni.

Sök efter hållbara resor

Hitta hållbara produkter genom att klicka på Filtrera din sökning och markera alternativet Miljöcertifierade leverantörer.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad